Olivia Newton-John's grootste hits, gerangschikt

Inhoudsopgave:

Olivia Newton-John's grootste hits, gerangschikt
Olivia Newton-John's grootste hits, gerangschikt
Anonim

Olivia Newton-John, de geliefde actrice en zangeres bekend van haar rol als Sandy Olsson in Grease en van de hit 'Physical' uit 1981, stierf op 8 augustus 2022 op 73-jarige leeftijd.

Het nieuws werd bevestigd door haar officiële Facebook-pagina, in een verklaring: Dame Olivia Newton-John (73) is vanmorgen vredig overleden op haar Ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden. We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze zeer moeilijke tijd”. Haar enige kind, Chloe Lattanzi, plaatste een prachtige verzameling throwbacks op haar Instagram-account.

Dame Olivia Newton-John was een in Groot-Brittannië geboren, in Australië opgegroeide zangeres, songwriter, actrice, ondernemer en activist die haar start op het Eurovisie Songfestival in 1974 kreeg. Naast vijf nummer 1-hits in de Billboard Hot 100, heeft de Grease-ster ook tien top-tien hits in de Billboard 200, waaronder "If You Love Me", "Let Me Know" en "Have You Never Been Mellow".."

Olivia Newton-John is een van de meest succesvolle muziekartiesten van de tweede helft van de 20e eeuw met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd. Als een langdurige pleitbezorger voor milieu- en dierenrechtenkwesties, evenals voor gezondheidsbewustzijn, nam ze deel aan verschillende goede doelen en fondsenwervers. Naast het lanceren van meerdere productlijnen voor Koala Blue, is ze mede-eigenaar van Gaia Retreat & Spa in haar geboorteland Australië. Hier zijn de tien beste nummers van Olivia Newton-John, gerangschikt in de Billboard Hot 100.

10 "Hartaanval" (1982)

“Heart Attack” is de eerste single van haar tweede 'greatest hits' album Olivia's Greatest Hits Vol. 2 in 1982. Het nummer piekte op nummer 3 op de Billboard Hot 100 en nummer 46 op de UK Singles chart.“Heart Attack” was ook een top tien hit in andere landen zoals Canada(2), Zuid-Afrika(4), Noorwegen(5) en Oostenrijk(7). Newton-John werd genomineerd voor een Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Pop Vocale Prestaties in 1983 voor "Heart Attack".

9 "Hopeloos toegewijd aan jou" met John Travolta (1978)

Oorspronkelijk uitgevoerd door Newton-John in de filmversie van de musical Grease in 1978, werd "Hopelessly Devoted To You" datzelfde jaar uitgebracht in Australië toen het piekte op nummer 2. Het bereikte nummer 3 op de Billboard Hot 100 en nr. 7 op de Adult Contemporary-hitlijst. Het nummer piekte op nummer 20 op de country chart, haar eerste top 20-hit in twee jaar. Olivia voerde het nummer uit tijdens de 21e Grammy Awards in 1979. Bij de 51e Academy Awards werd het nummer genomineerd voor Best Original Song, maar verloor het van "Last Dance" van Thank God It's Friday.

8 "Laat me daar zijn" (1974)

"Let Me Be There" werd voor het eerst opgenomen door Olivia Newton-John en uitgebracht als de tweede single van haar gelijknamige studioalbum in 1973. Dit door het land beïnvloede nummer was Newton-John's eerste Amerikaanse top 10-single, met een piek op nummer 6, en won haar een Grammy Award voor beste vrouwelijke countryzanger. De bas vocale harmonie op het nummer werd gezongen door Mike Sammes.

7 "Ik hou echt van jou" (1974)

Het nummer was de eerste Amerikaanse en Canadese nummer één hit voor haar in 1974. Tot de hit 'Physical' in 1981 was het haar kenmerkende solonummer. "Ik hou van jou, ik hou echt van jou" was de originele titel van de single in Australië. De single won zowel Record of the Year als Best Pop Vocal Performance, Female bij de 17e Grammy Awards in 1975. Bovendien werd het genomineerd voor Song of the Year, maar verloor het van "The Way We Were".

6 "Have You Never Been Mellow" (1975)

"Have You Never Been Mellow" werd Newton-John's tweede opeenvolgende nummer één hit op de Billboard Hot 100, in maart 1975. Naast de top van de Adult Contemporary-hitlijst, piekte het op nummer drie op de Hot Country Songs chart, zet haar crossover-succes voort.

Het nummer werd ook haar vierde opeenvolgende single die goud werd gecertificeerd door de Recording Industry Association of America (RIAA). Naast het bereiken van nummer één in Canada en nummer tien in Australië, werd het nummer genomineerd voor Best Pop Vocal Performance, Female bij de 18e jaarlijkse Grammy Awards, maar verloor het van Janis Ian's "At Seventeen".

5 "Alsjeblieft meneer alsjeblieft" (1975)

Het nummer is geschreven door Bruce Welch en John Rostill, beide leden van de begeleidingsband van Cliff Richard, The Shadows. Het werd voor het eerst opgenomen door Welch in 1974 zonder enig commercieel succes. In 1975 nam Olivia Newton-John haar versie van "Please Mr. Please" op en bracht deze uit als de tweede single van haar vijfde studioalbum, Have You Never Been Mellow.

Het piekte op nummer 3 in de Billboard Hot 100 en nummer 5 in de Billboard Hot Country Singles Chart.

4 "A Little More Love" (1979)

"A Little More Love" werd in 1978 uitgebracht als de eerste single van haar tiende studioalbum, Totally Hot. Het was een wereldwijde hit, met een piek op nummer 4 in de UK Singles Chart en nummer 3 in de Billboard Hot 100. In Canada stond het drie weken op nummer 2 en was de zevende grootste Canadese hit van 1979. Billboard tijdschrift gerangschikt "A Little More Love" als de 17e meest populaire nummer van 1979.

3 "Jij bent degene die ik wil" met John Travolta (1978)

"You're the One That I Want" wordt uitgevoerd door acteur en zanger John Travolta en samen met Olivia Newton-John voor Grease. Het werd uitgebracht in mei 1978 als de tweede single van Grease: The Original Soundtrack from the Motion Picture.

Tegenwoordig is het een van de best verkochte singles in de geschiedenis, met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk alleen, en naar schatting meer dan 15 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Ondanks het succes van het nummer, stond het slechts een week op nummer 1 in de Billboard Hot 100.

2 "Magie" (1980)

Billboard magazine rangschikte "Magic" als de derde meest populaire single van 1980, alleen achter "Call Me" van Blondie en "Another Brick in the Wall, Part II" van Pink Floyd. De single stond vier weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100, te beginnen op 2 augustus 1980. Op 30 augustus werd hij gelanceerd vanaf zijn toppositie door Christopher Cross' "Sailing".

In Canada stond de single twee weken op nummer één, hij bereikte ook nummer 4 in Australië en nummer 32 in het VK. "Magic" werd ook Olivia Newton-John's grootste Adult Contemporary-hit, stond vijf weken bovenaan de Amerikaanse hitlijst en stond ook een week bovenaan de Canadese Adult Contemporary-hitlijst.

1 "Fysiek" (1981)

"Physical" is het meest succesvolle nummer in de catalogus van Olivia Newton-John. Het was de eerste single van haar gelijknamige album uit 1981. Het nummer was meteen een hit, er werden twee miljoen exemplaren verkocht in de VS, waar het door de Recording Industry Association of America (RIAA) als platina werd gecertificeerd. begon op het Eurovisiesongfestival.

Het nummer werd in sommige markten verboden vanwege de suggestieve teksten, maar hielp echter Newton-Johns al lang bestaande imago te veranderen van strak naar sexy en assertief, een persona die werd versterkt met haar vervolghits als "Make a Move on Me", "Twist of Fate" en "Soul Kiss."

Aanbevolen: