Brittany Murphy's grootste rollen, gerangschikt op IMDb

Inhoudsopgave:

Brittany Murphy's grootste rollen, gerangschikt op IMDb
Brittany Murphy's grootste rollen, gerangschikt op IMDb
Anonim

Brittany Murphy was een Amerikaanse actrice en zangeres. Ondanks dat ze eind jaren '90 en 2000 aan de top van haar roem stond, stierf Murphy op 20 december 2009 verdacht. Haar dood is nog steeds een lopend onderzoek.

Onlangs vroeg Britney Spears, die net haar conservatorium beëindigde, de dood van Murphy in een nu verwijderde Instagram-post. "Ik zag dit vandaag online… is er nog iemand nieuwsgierig ??? Ze stierf op 32-jarige leeftijd…", schreef Spears erbij. Dit komt na de HBO-documentaire What Happened, Brittany Murphy? werd vorig jaar uitgebracht.

De actrice is misschien al meer dan tien jaar weg, maar we gaan terugkijken op haar leven, in het bijzonder op haar carrière en wat haar zo geliefd maakte onder de fans. Brittany Murphy speelde in veel rollen die mensen tegenwoordig als cultklassiekers zouden beschouwen, waaronder Clueless, Uptown Girl, Just Married, Little Black Book en meer, waarvan sommigen niet eens de top 10 haalden. Hier zijn de tien grootste rollen van Brittany Murphy, volgens IMDb-beoordeling, van klein naar groot.

10 'Drop Dead Gorgeous' - IMDb-beoordeling 6.6

Bretagne Murphy staat op nummer 10 en speelde Lisa Swenson, een van de deelnemers aan een tienerwedstrijd, in de film Drop Dead Gorgeous. De film werd beoordeeld met 6,6 sterren op 10 op IMDb. Drop Dead Gorgeous was een van haar meer populaire films, dus het is logisch dat het de top tien heeft gekraakt.

9 'David And Lisa' - IMDb-beoordeling 6.7

Op nummer 9 komen David en Lisa binnen. Het was een tv-film over: "David, een teruggetrokken maar schijnbaar geniaal genie, die bang is aangeraakt te worden. Brittney Murphy speelt Lisa, een jonge vrouw die schijnbaar lijdt aan gespleten persoonlijkheden die alleen in rijmpjes spreekt en zich terugtrekt van iedereen die niet met hem praat. haar ook, "volgens IMDb. Op dezelfde site wordt het ook beoordeeld met 6,7 sterren op 10.

8 'Murphy Brown' - IMDb-beoordeling 6.8

Murphy Brown was de debuutrol van Brittany Murphy en ook haar eerste televisieoptreden. IMDb beoordeelt de show met 6,8 sterren op 10. Ze speelde Frank's zus in één aflevering en de rol werd niet genoemd.

7 'Freeway' - IMDb-beoordeling 6.8

Freeway was een onafhankelijke film uit 1996 met Kiefer Sutherland en Reese Witherspoon in de hoofdrollen. Murphy speelde Rhonda, een lesbienne die Vanessa Lutz (Witherspoon) in de gevangenis ontmoet. Ondanks dat de film het niet goed deed aan de kassa, kreeg de film lovende kritieken, met een beoordeling van 6,8 uit 10.

6 'Clueless' - IMDb-beoordeling 6.9

Clueless was de doorbraakrol van Brittany Murphy, dus het is schokkend om te ontdekken dat de film slechts een 6,9 uit 10 kreeg. Ze speelde Tai Fraiser, een verlegen meisje dat na Cher en Dionne in een mooie zwaan veranderde geef haar een make-over. Haar karakter is vooral bekend door de regel: "Je bent een maagd die niet kan rijden." Het is misschien niet haar best beoordeelde film, maar het is zeker een van haar meest populaire onder fans.

5 'Something In Between' - IMDb-beoordeling 7.1

Something In Between was een korte film uit 2002 waarin Brittany Murphy Sky speelde. Het heeft een beoordeling van 7,1 van de 10 sterren en ook sterren Keram Malicki-Sanchez en April Grace. Er is niet veel bekend over de film.

4 '8 Mile' - IMDb-beoordeling 7.2

Komt in een nummer vier is 8 Mile, met 7,2 van de 10 sterren op IMDb. Brittany Murphy speelde Alex Laterno, een aspirant-model die hoopt een weg naar Net York City te vinden. In de film spelen ook Eminem, die haar liefdesbelang is. De film uit 2002 was een van de grootste films waarin Murphy acteerde tijdens haar hoogtepunt in Hollywood. Het verdiende iets meer dan $ 240k.

3 'Futurama: The Beasts With A Billion Backs' - IMDb-beoordeling 7.2

Het lijkt erop dat veel van de voice-overrollen van Brittany Murphy hoger werden gewaardeerd dan andere rollen op het scherm. Futurama: The Beasts With A Billion Backs kreeg een 7,2 op 10 op IMDb. Het was een film uit 2008 gebaseerd op het tv-programma met dezelfde naam. Murphy speelde Colleen O'Hallahan, de politiechef en Fry's vriendin.

2 'King Of The Hill' - IMDb-beoordeling 7.5

Een rol waar fans misschien niet bekend mee zijn, is het stemwerk van Brittany Murphy aan King of the Hill. Ze uitte het personage, Luanne Platter en andere verschillende stempersonages van 1997 tot haar dood in 2009. Platter is het college-leeftijd nichtje van de Hills, die bij het gezin intrekt. Deze rol heeft een score van 7,5 op 10 op IMDb, waardoor het haar op één na hoogste rol is.

1 'Sin City' - IMDb-beoordeling 8.0

Sin City, wordt beoordeeld als de grootste rol van Brittany Murphy op IMDb met een beoordeling van 8 uit 10 sterren. De rol is niet haar meest populaire, maar met meer dan 750.000 stemmen werd ze verkozen tot haar beste, ook al was ze er niet de hoofdpersoon in. In Sin City speelt Murphy Shellie, een barmeisje bij Kadie's en Dwight McCarthy's occasionele vriendin.

Aanbevolen: