De waarheid over de gezondheidsproblemen van Liza Minnelli

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gezondheidsproblemen van Liza Minnelli
De waarheid over de gezondheidsproblemen van Liza Minnelli
Anonim

Tijdens een recente verschijning op CBS' Sunday Morning haalde Liza Minnelli herinneringen op aan haar begin in de showbusiness. Ze promootte ook haar nieuwe album met Michael Feinstein - het laatste in haar zeven decennia lange carrière. Je kunt zeggen dat de Oscar-winnares erin is geslaagd haar eigen weg naar Hollywood te banen, weg van de schaduw van haar iconische moeder Judy Garland.

Maar haar reis was helemaal niet gemakkelijk. Ze heeft vier openbare echtscheidingen achter de rug en een lange strijd met verschillende gezondheidsproblemen waardoor ze bijna met vervroegd pensioen moest. Hier is het tragische verhaal achter het succes van de cabaretster.

Hoe oud is Liza Minnelli vandaag?

Liza Minnelli is in maart 2022 onlangs 76 geworden. Ze acteert al sinds ze drie was. Haar eerste optreden was in de film, In the Good Old Summertime (1949) - waarin ook haar moeder speelde. Maar pas in 1961 concentreerde Minnelli zich echt op haar theatercarrière. Ze begon als leerling bij de Cape Cod Melody Tent in Massachusetts. Ze begon haar professionele carrière twee jaar later, op 17-jarige leeftijd. Ze verscheen dat jaar in een Off-Broadway-revival van Best Foot Forward en verdiende een Theatre World Award.

Jaren later deed ze wat stemacteren voor Journey Back to Oz, het geanimeerde vervolg van The Wizard of Oz. Zij was de stem achter Dorothy die eerder door haar moeder werd gespeeld. In 1967 scoorde Minnelli haar eerste gecrediteerde filmrol in Charlie Bubbles (1967). Twee jaar later speelde ze in The Sterile Cuckoo, wat haar een Oscar opleverde voor Beste Actrice in een Hoofdrol. Op haar 26ste won ze haar tweede Oscar in dezelfde categorie. Dit keer voor haar bekendste film Cabaret (1972).

Na verschillende grote flops in de late jaren '70, verscheen de actrice opnieuw op tv in de jaren '90. Haar show Liza Minnelli Live van Radio City Music Hall uit 1992 oogstte zes Emmy-nominaties en een Emmy Award voor Outstanding Individual Achievement in Music and Lyrics. Op 51-jarige leeftijd maakte ze een comeback op Broadway, waarbij ze Julie Andrews verving voor de titelrol in de musical Victor/Victoria (1997). De New York Times beschreef haar optreden als "een overwinning van het uithoudingsvermogen van de showbusiness op psychische kwetsbaarheid".

De waarheid over de gezondheidsproblemen van Liza Minnelli

In 2008 vertelde Minnelli dat ze drie miskramen had gehad in haar leven. "Nee, ik heb een hiatale hernia, die ik kreeg toen ik zwanger was", vertelde ze aan The Guardian. "En ze zetten me ondersteboven in een poging de baby vast te houden - en de baby stierf toch - maar ik kreeg een hernia, dus als ik zo eet en zing, en al die spieren, doet het pijn!" Ze vertelde ook over haar onderbreking van 18 maanden na een operatie waarbij in 1997 poliepen uit haar stemband werden verwijderd.

In 2000 haalde ze de krantenkoppen nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een beroerte. Later werd bekend dat ze de diagnose virale encefalitis had gekregen. Het is een virale infectie in de hersenen die complicaties veroorzaakt, zoals verlamming en spraakstoornissen. "Ik kon niet lopen en ik kon niet praten, en ze vertelden me dat ik nooit meer zou… ooit", zei de Arthur-ster destijds. Drie jaar later had ze een heupvervangende operatie die kort werd gevolgd door een knieschijfoperatie. In 2007 onderging ze een kaakbotreconstructie na een zware val.

Drie jaar later moest Minnelli haar tour annuleren vanwege een longontsteking. Rond 2013 brak ze ook haar polsen en onderging ze een rugoperatie aan twee verbrijzelde wervelschijven. Daarna annuleerde ze in 2018 nog een concert in Las Vegas vanwege een virale infectie. Door dit alles heeft de actrice openlijk toegegeven aan alcoholisme te lijden. "Mijn hele leven woedt deze ziekte", zei ze over haar verslaving. "Ik heb het geërfd, en het was verschrikkelijk, maar ik heb altijd om hulp gevraagd."

Waar is Liza Minnelli nu?

Tot op de dag van vandaag blijft Minnelli werken ondanks haar talrijke gezondheidsproblemen. Toen artsen in 2000 zeiden dat ze de rest van haar leven in een rolstoel zou doorbrengen, herstelde ze snel en gaf ze een soloconcert genaamd Liza's Back in New York en Londen. "Ze is een overlevende", zei haar Cabaret-collega en oude vriendin Marisa Berenson. "Ze is als een feniks, altijd haar vleugels uitslaand en herboren. Ik denk dat ze een van de sterkste mensen is die ik ken. Het is echt heerlijk om te zien. Ze heeft deze ongelooflijke kracht en moed."

Er is ook een geverifieerde Twitter-pagina gewijd aan de vele dingen die Minnelli heeft overleefd. "Liza Minnelli heeft het wachten overleefd om terug te keren naar de Oscars, dit keer om Beste Film te presenteren met Lady Gaga", tweette LizaMinnelliOutlives in het licht van de recente 94e Academy Awards. We zijn er zeker van dat ze in de toekomst nog veel meer dingen zal overleven. De actrice zei het zelf in 2018: "Ik heb het nog steeds… ik heb nog veel te doen!"

Aanbevolen: