De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Selena Gomez

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Selena Gomez
De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Selena Gomez
Anonim

Van tv-rollen als Wizards Of Waverly Place en Only Murders In The Building tot al haar leuke popmuziek, Selena Gomez deelt al jaren haar talenten met ons. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat Selena pas 29 jaar oud is, omdat ze zoveel heeft gedaan. En ze toont fans altijd haar lieve en vriendelijke persoonlijkheid, of ze nu op sociale media of in interviews is, waardoor ze alleen maar een nog indrukwekkendere jonge beroemdheid lijkt.

Hoewel Selena een grote ster is en haar Instagram-berichten tonnen geld waard zijn, hebben we altijd het gevoel dat we ons met haar kunnen identificeren. En een deel van wat Selena het gevoel geeft dat ze een gewoon persoon is, is hoe eerlijk ze is over de moeilijke dingen die ze in haar leven heeft meegemaakt. Ze heeft het zeker niet makkelijk gehad. Laten we eens kijken naar de tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Selena Gomez.

Selena Gomez's zware gezondheidsproblemen

Hoewel we ons vaak concentreren op de details van de relatie tussen Selena Gomez en Justin Bieber, is er nog iets dat we moeten weten over de jonge ster: ze heeft veel gezondheidsproblemen gehad.

Selena Gomez heeft een niertransplantatie ondergaan omdat ze aan lupus lijdt. Volgens He althline.com deelde Selena het nieuws in september 2017 op haar Instagram-account en legde uit dat haar goede vriend haar nier had gedoneerd. Selena schreef: "Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe ik mijn mooie vriendin Francia Raisa kan bedanken. Ze gaf me het ultieme geschenk en offer door haar nier aan mij te doneren. Ik ben ongelooflijk gezegend. Ik hou zoveel van je zus. Lupus wordt nog steeds erg verkeerd begrepen, maar er wordt vooruitgang geboekt."

Mayoclinic.com beschrijft lupus als een auto-immuunziekte, wat betekent dat "het immuunsysteem van je lichaam je eigen weefsels en organen aanv alt".

USA Today meldde dat Selena haar fans in 2015 liet weten dat ze aan deze ziekte leed. Tijdens een interview op een podcast genaamd Giving Back Generation zei Selena dat mensen heel gemeen kunnen zijn en dingen over haar lichaam kunnen zeggen, maar het is belangrijk dat mensen in gedachten houden dat ze gezondheidsproblemen heeft gehad. Selena zei: "Ik heb lupus en heb te maken met nierproblemen en hoge bloeddruk, dus ik heb veel gezondheidsproblemen, en toen begon ik echt meer van het lichaamsbeeld op te merken. Dus voor mij begon ik echt om op te merken wanneer mensen me daarom begonnen aan te vallen. En in werkelijkheid is dat gewoon mijn waarheid, ik fluctueer… En dat raakte me enorm. Ik denk dat dat me echt een beetje in de war bracht."

Lupus kan worden behandeld met verschillende medicijnen, van immunosuppressiva tot corticosteroïden (die helpen bij de ontsteking die de ziekte veroorzaakt), volgens Mayoclinic.org.

Nadat Selena haar niertransplantatie had gekregen, zei ze dat er 3-5 procent kans was om opnieuw lupus te krijgen. ABC News meldde dat Selena in 2017 een ontroerende toespraak hield op het Breaking Through Gala van de Lupus Research Alliance in New York City. Ze vertelde dat ze blij was mensen te helpen meer over de ziekte te weten te komen.

Selena Gomez heeft ook geworsteld met geestelijke gezondheid

Selena Gomez' fans houden echt van en waarderen hoe open ze is, en ze heeft ook gesproken over haar geestelijke gezondheid. Dit is zo belangrijk voor mensen om te horen en dat geldt vooral voor de jonge fans van Selena.

Selena Gomez werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en volgens Insider.com had Selena gesproken over depressie en angst. Toen ze met Miley Cyrus in de talkshow Bright Minded verscheen, zei Selena dat een bezoek aan een ziekenhuis tot de diagnose leidde. Selena zei: "Onlangs ging ik naar een van de beste psychiatrische ziekenhuizen in Amerika - McLean Hospital - en ik besprak dat, na jaren van veel verschillende dingen te hebben doorgemaakt, ik me realiseerde dat ik bipolair was."

Therapie is een enorme hulp voor veel mensen en Selena vertelde dat ze DGT of dialectische gedragstherapie heeft gebruikt. Volgens Today.com betekent het "acceptatie" van wat je doormaakt en ook werken aan "verandering".

Hoewel verschillende dingen voor verschillende mensen zullen werken, worstelen velen de hele tijd met het gebruik van sociale media, en Selena Gomez vertelde Elle magazine dat ze in 2017 zoveel sociale media begon los te laten. Ze liet haar assistent haar wachtwoord en verwijderde de Instagram-app van haar telefoon. Dit is iets dat veel mensen graag zouden doen en het is nuttig om te horen hoe Selena heeft bezuinigd op de tijd die op sociale media wordt doorgebracht.

Fans houden van Selena Gomez en waarderen hoe ze veel details deelt over haar gezondheidsproblemen, en haar positieve houding en bereidheid om eerlijk te zijn zijn allebei zo inspirerend.

Aanbevolen: