De waarheid over de gezondheidsproblemen van Phil Collins

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gezondheidsproblemen van Phil Collins
De waarheid over de gezondheidsproblemen van Phil Collins
Anonim

Phil Collins maakte zijn fans in 2021 ongerust toen hij onthulde dat hij aan ernstige gezondheidsproblemen leed. Op een gegeven moment zei hij dat hij "nauwelijks een stok kon vasthouden" en "zeer dicht bij de dood stond". Ondanks de alarmerende achteruitgang van zijn gezondheid, bleef hij optreden met zijn band Genesis voor hun laatste tour, The Last Domino. De hitmaker In the Air van vanavond is open geweest over zijn vele gezondheidsproblemen. Maar onlangs plaatste de dochter van de muzikant, Lily Collins, een oprecht verjaardagsbericht voor hem, waardoor fans zich afvragen hoe hij tegenwoordig echt is.

Wat is de ziekte van Phil Collins?

Collins kampt al meer dan tien jaar met gezondheidsproblemen. Het begon in 2009 toen hij de wervels in zijn bovenhals verwondde. Hij kreeg het tijdens een optreden, waardoor hij verlammende zenuwbeschadiging opliep. Op dat moment bracht Genesis' website een verklaring uit over hoe erg het de handfunctie van de drummer had aangetast. "Op de een of andere manier heb ik tijdens de laatste Genesis-tour enkele wervels in mijn bovenhals ontwricht en dat had invloed op mijn handen", legt Collins uit. "Na een succesvolle operatie aan mijn nek kunnen mijn handen nog steeds niet normaal functioneren. Misschien zal het over een jaar of zo veranderen, maar voorlopig is het voor mij onmogelijk om drums of piano te spelen."

Het was een moeilijke tijd voor de muzikant. Hij bekende in 2010 dat hij had overwogen zelfmoord te plegen. "Ik zou mijn hoofd er niet af schieten", zei hij. "Ik zou een overdosis nemen of iets doen dat geen pijn deed. Maar dat zou ik de kinderen niet aandoen." In zijn autobiografie Not Dead Yet uit 2016 vertelde de Sussudio-zanger ook over zijn eerdere worsteling met alcoholverslaving. Het begon na zijn pensionering en scheiding van zijn derde vrouw, Orianne Cevey. Ze waren 9 jaar getrouwd. Op het moment dat het boek uitkwam, was Collins al drie jaar nuchter.

Het jaar daarop onthulde hij dat hij diabetes type 2 is en dat hij werd behandeld met een hyperbare kamer na een geïnfecteerd diabetisch abces op zijn voet. Ook moest hij in 2017 twee shows afzeggen na een ongeluk in zijn hotelkamer. Hij was 's nachts met zijn hoofd op een stoel gestoten nadat hij was uitgegleden. Hij moest gehecht worden voor een diepe snee vlak bij zijn oog. Blijkbaar werd het veroorzaakt door een "voetval"-aandoening die hij opliep door zijn rugoperatie. Sindsdien is hij een wandelstok gaan gebruiken en draagt hij orthopedische schoenen.

Rond dezelfde tijd vocht Collins ook tegen acute pancreatitis of snelle ontsteking en zwelling van de alvleesklier. "Binnen enkele maanden drink je 's ochtends wodka uit de koelkast en val je om voor de kinderen, weet je," zei hij over zijn ziekte. "Maar het was iets dat ik heb meegemaakt, en ik had het geluk om het te doorstaan en er doorheen te komen. Ik was bijna dood." Tegen alle verwachtingen in ging hij toch door met het voltooien van zijn 2019-tour, Still Not Dead Yet, Live! Inderdaad, hij was niet - de show draaiende houdend terwijl hij op een stoel zat en zijn wandelstok vasthield.

Phil Collins treedt tegenwoordig nog steeds op op het podium

Vastbesloten om zijn fans blij te maken, toert Collins nog steeds met zijn band in 2022. Het werd uitgesteld in 2021 vanwege COVID-19. "Ik ben een beetje fysiek uitgedaagd, wat erg frustrerend is omdat ik daar graag zou spelen", zei de zanger over zijn toestand tijdens een BBC-interview in september 2021. "Ik kan amper een [drum] vasthouden blijf bij deze hand, dus er zijn bepaalde fysieke dingen die in de weg zitten." Maar het hield hem duidelijk niet tegen, vooral omdat de tour zoveel voor hem en de band betekent.

"Ik denk dat dit waarschijnlijk voor de laatste keer in bed ligt", zei Collins in de PBS-documentaire The Last Domino? Toen hem werd gevraagd naar de inspiratie voor het doen van de laatste tour, zei hij: "Als het goed is, is het heel leuk. Het publiek lijkt altijd weg te komen omdat ze ervan genoten hebben. Het is dus echt een kwestie van eropuit gaan en doen wat je met je leven doet. Ik ben 70 … en ik zit in deze band sinds ik 19 was."

Wat Lily Collins onlangs heeft gezegd over de gezondheid van haar vader Phil Collins

De Emily in Paris-ster plaatste onlangs een verjaardagsbericht voor de 71e van haar vader te midden van zijn gezondheidsproblemen. "Gefeliciteerd, pap. Ik pas misschien niet langer in je armen of zit niet comfortabel op je schouders, maar je blijft me stevig omhelzen wanneer ik het het meest nodig heb. ", schreef ze naast een foto van haar als baby, zittend op haar vaders stoel. schouders. "We zullen misschien niet zo vaak tijd samen doorbrengen, maar als we van aangezicht tot aangezicht zijn, zie je me echt. Je gelooft het misschien niet altijd, maar vertrouw me alsjeblieft als ik zeg, hoe oud ik ook word of wat het leven ook zal brengen, ik zal je altijd nodig hebben."

Ze sprak ook zijn dankbaarheid uit voor het hebben van de zangeres als haar vader."Of ik nu trots naar je kijk op het podium, samen lachend thuis terwijl je triviale achtervolgingen speelt, ik ben eeuwig dankbaar voor de momenten en herinneringen die we delen," vervolgde ze. Vooral degenen die ik nu als volwassene koester. Bedankt dat je me hebt geïnspireerd en de vrouw hebt gesteund die ik nu ben. Ik hou van je tot de maan en weer terug…" De actrice deelde ook een andere jeugdherinnering tijdens een recent optreden in The Late Late Show met James Corden. Ze griste ooit bloemen van prinses Diana en gooide speelgoed naar het hoofd van prins Charles.

Aanbevolen: