Dit was de meest liefdadige daad van Betty White

Inhoudsopgave:

Dit was de meest liefdadige daad van Betty White
Dit was de meest liefdadige daad van Betty White
Anonim

Betty White staat bekend om heel veel dingen. Haar komedie, de grootmoeder van Amerika, die beruchte Snicker's Superbowl-commercial waar ze graag deel van uitmaakte, en vele anderen.

Hoewel ze een komediekoningin is, staat ze ook bekend om haar liefde en toewijding aan dieren tijdens haar leven.

In een interview met TV Guide zei ze: Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld. Mijn leven is in absolute helften verdeeld: half dieren, half showbusiness, 'een mentaliteit die ze haar hele leven met zich meedroeg.

Ze grapte: "Dit zijn de twee dingen waar ik het meest van hou en ik moet in de showbusiness blijven om mijn dierenwerk te betalen!"

De wereld was geschokt toen ze stierf in december 2021, met veel van haar beste vrienden die hulde brachten aan de vreugde die ze in de wereld bracht en reflecteerden op haar geweldige carrièreprestaties.

Terwijl de wereld hun dierbare herinneringen aan de actrice deelde, werd zelfs meer van Betty White's dierenbeschermingswerk aan het licht gebracht. Velen wisten dat ze een passie had voor dieren, maar er waren enkele dingen die White in het geheim deed om een nog grotere helpende hand te bieden.

Betty White redde dieren tijdens orkaan Katrina

Orkaan Katrina verwoestte het land toen huizen, gezinnen en levensstijlen werden vernietigd. Duizenden vrijwilligers van over de hele wereld haastten zich naar Louisiana om de overlevenden van de natuurramp te helpen.

Een van die vrijwilligers was Betty White zelf.

De toen 83-jarige wendde zich tot haar passie en gaf haar aandacht aan een groep die tijdens de ramp over het hoofd werd gezien: dieren.

Hoewel het pas na haar dood werd onthuld, betaalde Betty White voor een privévliegtuig om dieren van het Audubon Nature Institute te verhuizen. De reddingspogingen van White hebben otters, pinguïns en andere dieren gered wiens leefgebieden in de dierentuin in New Orleans tijdens de orkaan werden vernietigd.

De dieren werden veilig overgebracht naar het Monterey Bay Aquarium in Californië, waar ze zorg en onderdak konden krijgen.

Audubon Nature Institute onthult het liefdadigheidswerk van White

Op de dag van White's dood verbrak het Audubon Nature Institute het stilzwijgen rond White's dierenbeschermingsinspanningen.

"We hebben een natuurbeschermer, dierenadvocaat en vriend verloren", deelden ze op hun Twitter-pagina. Blijkbaar wist het Audubon Nature Institute destijds niet dat Betty White de persoon was die de reddingsinspanning had gefinancierd terwijl ze zich haastten om de dieren te verzamelen en voor te bereiden op een vlucht naar hun nieuwe huis.

Een woordvoerder van de non-profitorganisatie zei: "Betty was een enorme dierenadvocaat en natuurbeschermer. Ze wilde geen fanfare rond haar rol in de verhuizing; ze wilde alleen helpen hoe ze kon," in antwoord op waarom ze heeft White's vriendelijkheid niet eerder onthuld.

Monterey Bay Aquarium bedankt White voor haar medeleven

Op dezelfde dag ging het Monterey Bay Aquarium ook naar Twitter om zijn respect te betuigen aan de Golden Girl en zei: Bedankt, Betty, voor je grenzeloze passie voor dieren in het wild en je steun aan onze missie voor het behoud van de oceaan.”

Als een extra eerbetoon aan White voegden ze eraan toe: "We kijken ernaar uit om uw nalatenschap van medelevende zorg voor onze levende planeet voort te zetten - we zijn dankbaar dat we een deel van uw prachtige leven hebben mogen zijn."

Betty White is geen onbekende om geëerd te worden voor haar werk met dieren

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Betty White keer op keer is geëerd voor haar werk met belangenorganisaties voor dieren.

Ze kreeg de eer van de 'Ambassadeur van de Dieren' van de stad LA voor haar levenslange inzet voor dierenwelzijn, vooral voor haar toewijding aan het werken met dierentuinen.

Ze werd ook benoemd tot ere-dierenverzorger door de afdeling Los Angeles van de American Association of Zoo Keepers, een passende titel voor iemand die in de jaren '60 met de dierentuin van LA begon te werken.

Bovendien ontving ze de James Smithson Bicentennial Medal voor haar inzet voor dieren in het wild en het werken met dierenreddingen.

Betty White's liefde voor dieren zal voortleven met haar erfenis

Betty White was haar hele leven een dierenliefhebber en ze besteedde veel van haar tijd, liefde en geld aan het financieren van die inspanningen om zoveel mogelijk dieren te helpen, vooral in tijden van rampen wanneer andere inspanningen worden gedaan een hogere prioriteit.

Op een van White's Facebook-berichten deelde haar persoonlijke assistent dat de komiek van alles hield met "een been in elke hoek", wat waarschijnlijk de reden is waarom het zo gemakkelijk is om foto's te vinden van haar die elk dier onder de zon knuffelt.

Betty White is een icoon, en natuurlijk zal ze herinnerd worden voor het gelach dat ze de wereld in bracht, maar ze zal ook herinnerd worden voor alle liefde en steun die ze gaf aan de harige, vierbenige wezens die erin leven.

Deze geheime daad van vriendelijkheid is misschien maar een van de vele die de overleden actrice tijdens haar leven heeft uitgevoerd, en fans hopen meer te weten te komen over het werk achter de schermen dat Betty White tijdens haar leven voor dierenbescherming heeft gedaan.

Aanbevolen: