Hebben Julia Stiles en Heath Ledger ooit een date gehad?

Inhoudsopgave:

Hebben Julia Stiles en Heath Ledger ooit een date gehad?
Hebben Julia Stiles en Heath Ledger ooit een date gehad?
Anonim

Julia Stiles en wijlen Heath Ledger speelden de beroemde hoofdrol in de hit 10 Things I Hate About You uit de jaren 90. De romantische komedie, geregisseerd door Emmy-genomineerde Gil Junger, wordt beschouwd als een breakout-film voor zowel Stiles als Ledger. Sindsdien waren de twee acteurs doorgegaan met grotere dingen, waarbij Stiles andere films bleef headlinen, hoewel ze wel wat spijt heeft van haar carrière, en Ledger kreeg lovende kritieken voor zijn werk, vooral zijn Oscar-winnende optreden als DC Comics-schurk Joker in The Dark Knight (de acteur kreeg de prijs postuum na zijn onverwachte dood).

En hoewel het lijkt alsof Stiles en Ledger elkaar nooit meer professioneel hebben gekruist, waren er op een gegeven moment geruchten dat ze aan het daten waren. Misschien komt het door hun onmiskenbare chemie op het scherm. Of misschien is er meer aan het verhaal.

Had Julia Stiles een oogje op Heath Ledger?

In de film speelde Stiles de 'sluwe' oudere zus die een relatie krijgt met een mysterieuze bad boy gespeeld door Ledger, zodat haar meer extraverte jongere zus (Larisa Oleynik) eindelijk ook kan daten. Al vroeg leek het erop dat de personages van Ledger en Stiles nooit zouden klikken. Het was zelfs ongelooflijk duidelijk dat het personage van Ledger Stiles gewoon mee uit vroeg omdat hij ervoor werd betaald.

Achter de schermen was het echter een ander verhaal. In feite kon de cast, waaronder Emmy-winnaar Joseph Gordon-Levitt, Oscar-winnaar Allison Janney en Gabrielle Union, heel goed met elkaar opschieten. Wat nog belangrijker is, de aantrekkingskracht tussen Stiles en Ledger was vanaf het begin duidelijk. Dit was duidelijk toen ze nog andere combinaties voor de film aan het overwegen waren.

"We hebben Josh Hartnett, Eliza Dushku, Heath en Julia op het scherm getest", herinnert Marcia Ross, de castingdirector van de film, zich. “Maar Julia en Heath hadden gewoon de beste chemie samen. Het lijkt haar niet uit te maken dat Ledger op dat moment nog erg nieuw was in Hollywood (dit was zijn eerste Amerikaanse rol). Oleynik deed auditie voor de rol van Stiles, maar het lijkt erop dat Stiles en Ledger gewoon beter klikten op de camera.

Hebben Heath Ledger en Julia Stiles ooit een date gehad?

Tegen het einde van de film komen Stiles en Ledger samen (zelfs nadat het personage van Stiles vernam dat Ledger eerst werd betaald om met haar uit te gaan). En omdat de twee hun koppel er zo natuurlijk uit lieten zien, konden fans zich gemakkelijk voorstellen dat de twee met elkaar waren uitgegaan terwijl ze aan een film werkten.

Hoewel Ledger en Stiles een hechte band kregen tijdens het maken van de film, zijn er gemengde berichten over hun relatie achter de schermen. Sommige van hun co-sterren beweerden bijvoorbeeld dat de romance tussen hen echt was. Junger zelf dacht echter niet dat dat het geval was.

"Ik was het zeker niet, maar het was ook Heath niet", merkte de regisseur op terwijl hij sprak over naar wie Julia smachtte, zoals geciteerd in de YouTube-serie Mirá a Quién Encontré (Look Who I Found).

Tegelijk leek het alsof Stiles en Ledger meer goede vrienden waren dan wat dan ook.

Hebben Julia Stiles en Heath Ledger hun eerste kus gehad?

Of Stiles nu echt met Ledger uitging of niet, de overleden acteur was de allereerste kus van Stiles op het scherm. Daarvoor had ze alleen maar bijrollen gespeeld in The Devil's Own, Wide Awake en I Love You, I Love You Not. De actrice speelde ook een verontrustende tiener die haar eigen vader verleidde in Wicked. Stiles had echter nooit echt romantische scènes in haar film.

Het was in 10 Things I Hate About You dat Stiles eindelijk kon deelnemen aan een echt liefdesverhaal. En het lijkt erop dat de actrice geen betere partner op het scherm had kunnen vragen dan Ledger. In die tijd leek het er echter op dat Stiles niet echt veel had van haar kus op het scherm met Ledger, omdat ze in het geheim geïnteresseerd was in een andere tegenspeler.

Heeft Joseph Gordon-Levitt een date gehad met Julia Stiles?

In de film zou Gordon-Levitt geïnteresseerd zijn in de zus van Stiles (Bianca van Oleynik). Achter de schermen waren het echter echt Stiles en de acteur die voor elkaar begonnen te vallen.

In feite dacht Stiles naar verluidt aan Gordon-Levitt toen haar personage die tranentrekkende gedichtscène afleverde.

"Ze voelden zich heel erg tot elkaar aangetrokken", herinnert Junger zich over Stiles en Levitt tijdens de productie van de film. "Ze belijdt haar liefde voor [op het scherm aanwezige vriend Heath Ledger] en ze is verliefd op een man die in zijn trailer wacht om de volgende scène te filmen." Stiles prees later Ledger voor de manier waarop hij met de scène omging toen de camera naar hem overging.

Later bevestigde Stiles zelf dat zij en Gordon-Levitt kort uitgingen. Tegen de tijd dat ze in dezelfde slaapzaal verbleven (beiden studeerden aan de Columbia University), was de romance tussen hen echter al uit de hand gelopen. "We're friends", merkte de actrice simpelweg op tijdens een interview."We zeggen elkaar gedag."

Ondertussen onthulde Stiles ook dat zij en Ledger geen contact meer hielden nadat ze de film hadden ingepakt. Een vriend had haar jaren later op de hoogte gebracht van het overlijden van de acteur, waardoor ze geschokt was. En terwijl Stiles in beweging was, ontdekte ze dat Ledger haar een lief aandenken had achtergelaten van hun tijd samen op de set.

"Ik heb dit oude briefje opgegraven dat hij op dit hotelbriefpapier had geschreven omdat we allemaal in het Sheraton in Tacoma, Washington logeerden, en er stond - ik ben het begin van het citaat vergeten, maar het is als, ' Dans alsof je de muziek nog nooit hebt gehoord en heb lief alsof je nooit gekwetst bent.” Het was zo lief”, herinnert de actrice zich. "Ik huilde bijna. Dat was zijn afscheidsbriefje voor mij.”

Aanbevolen: