Fans vergaten alles over Charlie Puth's lang geleden YouTube-debuut

Inhoudsopgave:

Fans vergaten alles over Charlie Puth's lang geleden YouTube-debuut
Fans vergaten alles over Charlie Puth's lang geleden YouTube-debuut
Anonim

Miljoenen covers worden geüpload op sociale media van aspirant-muzikanten die in de muziekindustrie willen stappen. Maar misschien zijn ze iets op het spoor.

Veel bekende artiesten zijn hun carrière begonnen op YouTube, en een van hen is Charlie Puth.

Hoewel hij altijd al zanger wilde worden, had Charlie een manier nodig om 'gezien' te worden.

En zoals zowel YouTubers als hun fans weten, is het videoplatform de ideale plek om likes en langdurige volgers te verzamelen.

Een onbekende YouTuber die zijn stem vond

'Charlie's Vlogs' was de naam van Chrralie's throwback YouTube-account. Hij plaatste grappige video's en zong covers van zijn favoriete zangers: Bruno Mars, Demi Lovato en andere muzikanten.

Hij uploadde zelfs zijn allereerste nummer met de titel 'These Are My Sexy Shades', gevolgd door zijn EP The Otton Tunes in 2010. Hoewel dat tijdperk vol controverses op YouTube was, concentreerde Puth zich slim op zijn eigen werk en publiciteit.

Het begin van zijn carrière kwam echter pas echt nadat Charlie in 2011 een online videowedstrijd won met de titel 'Can You Sing?' gesponsord door Perez Hilton. Hij coverde Adele's nummer 'Someone Like You' met Emily Luther.

Ondertekend door het label van Ellen DeGeneres

In hetzelfde jaar werd Charlie samen met Emily uitgenodigd voor de show van Ellen DeGeneres. Beide sterren tekenden onder Ellen's label 'eleveneleven', een platform voor muzikanten die net zijn begonnen in de industrie.

Charlie's korte maar succesvolle carrière onder 'elfeleven' met Emily Luther maakte zijn naam over de hele wereld bekend. Zijn populariteit bleef stijgen tot hij in 2012 vertrok om een andere weg binnen de muziekindustrie in te slaan.

Hij schreef liedjes voor YouTubers zoals Shane Dawson en Ricki Dillon en zelfs iconenmuzikanten zoals Pitbull.

Tijdens een interview met Entertainment Weekly onthulde de zangeres dat het verschijnen in de show van Ellen DeGeneres levensveranderend was.

Hij legde uit: "Ik moest voor 15 miljoen mensen staan, en het is uiteindelijk hoe Atlantic Records me vond - omdat iemand die dag toevallig naar de show keek. Het is best cool."

Hij tekende in 2015 bij het label en debuteerde zijn single 'Marvin Gaye' met Meghan Trainor. Het nummer stond bovenaan de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Ierland, met een piek op nummer 21 op de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Vanaf daar begonnen de dingen er veelbelovend uit te zien voor Charlie Puth.

'Tot ziens' voor Furious 7

"We schreven de hook in ongeveer 10 minuten." Geïnspireerd door de dood van Charlie's vriend, werd het lied geschreven voor Paul Walker, die Brian O'Conner vertolkte in de 'Fast and Furious'-saga.

Het werd een hit die de YouTube-weergaven van PSY in 'Gangnam Style' binnen 24 uur overtrof. Het nummer werd niet alleen nummer 1 in de iTunes Store, maar het was ook de snelste video met 1 miljard views in 2015.

"Ik herinner me dat ik me in 2007 aanmeldde voor YouTube en hoopte een video te uploaden en deze bereikte 10.000 weergaven. Nu, tien jaar later, voelt het ongelooflijk om deel uit te maken van de meest bekeken video op YouTube, " legde Charlie later uit.

Natuurlijk duurt het record misschien niet eeuwig; BLACKPINK heeft onlangs een YouTube-kijkersrecord gebroken en het lijkt onwaarschijnlijk dat Charlie voor altijd de eerste plaats zal behouden.

Still, 'See You Again', met Wiz Khalifa, stond 12 weken lang bovenaan de hitlijsten en werd genomineerd voor The Grammy's, BBC Music Awards en The Golden Globes.

Hoewel ze niet wonnen, ontving het nummer meerdere prijzen van de Teen Choice Awards en Billboard Music Awards.

"Ik wist dat dat nummer speciaal was toen ik het schreef, maar ik had geen idee dat het zo groot zou zijn."

Beroemdheid als muzikant

Terwijl hij internationale erkenning en faam verwierf onder andere muzikanten, werkte Puth met verschillende artiesten voor hun projecten.

Na zijn eerste ademtocht bracht de zanger zijn eerste studioalbum Nine Track Mind uit met het populaire nummer 'One Call Away', dat het erg goed deed in de hitlijsten.

Een jaar later bracht hij zijn tweede studioalbum Voicenotes uit, waar zijn meest populaire nummer 'Attention' was, dat nummer vijf werd in de Billboard Hot 100.

Charlie's faam bracht hem ertoe samen te werken met popster Selena Gomez met 'We Don't Talk Anymore', 'Meghan Trainor met 'Marvin Gaye' en RnB-zanger Kehlani met 'Done For Me', naast andere artiesten, die bracht Charlie ertoe een ander publiek te bereiken.

Hoewel al zijn werken goed presteerden in de hitlijsten, voelde de zanger zich onder druk gezet over wat hij vervolgens moest doen. Dat bracht hem ertoe een pauze te nemen om aan zichzelf en zijn toekomstige carrière als muzikant te werken.

Tijdens de lockdown had Charlie veel tijd om zijn albums voor te bereiden door te experimenteren met verschillende geluiden en teksten te schrijven.

Hij heeft zijn fans afgelopen juni op de hoogte gebracht door te zeggen dat hij aan zijn volgende album werkte en dat het perfect moest zijn voordat hij het op de wereld losliet.

Maandenlang plaatste hij video's op sociale media over het maakproces van sommige van zijn liedjes.

Fast-forward naar 2022, Vogue plaatste een '24 Hours with Vogue' YouTube-video met Charlie Puth.

Hij beantwoordde vragen over zijn aankomende nieuwe album 'Charlie' en zei: "Ik heb nog nooit de kans gehad om muziek te maken die echt van mij is, en elk nummer is gewoon mijn persoonlijkheid met een melodie eraan verbonden."

Twee dagen later bracht hij zijn nieuwe nummer 'Light Switch' uit, dat hij een paar maanden eerder plaagde.

Hoewel de zanger een succesvolle carrière als muzikant heeft gehad, lijkt het erop dat zijn toekomstige carrière als muziekproducent over een paar jaar iets kan zijn. Hoe dan ook, YouTube was en zal altijd het platform zijn waar Charlie Puth zijn reis zal delen.

Hij is een van de weinige makers van inhoud die sinds het begin bij het platform zijn gebleven, tot grote vreugde van de fans.

Maar wie weet wat de toekomst biedt voor de nu-superster!

Aanbevolen: