8 keer dat de Academy Awards hun regels hebben veranderd

Inhoudsopgave:

8 keer dat de Academy Awards hun regels hebben veranderd
8 keer dat de Academy Awards hun regels hebben veranderd
Anonim

Tussen Will Smith die Chris Rock een pak slaag geeft en de overvloed aan personen met Oscars die zijn blootgesteld aan een reeks schandalen, overwegen de Oscars opnieuw enkele regelwijzigingen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Academie hun regels en voorschriften aanpast.

Toen de Oscars voor het eerst begonnen in de jaren 1920, bestonden sommige categorieën die tegenwoordig worden erkend niet eens. In de loop der jaren zouden er enkele worden toegevoegd, weggelaten of verplaatst. In 2020, toen de Oscars ervan beschuldigd werden te blank te zijn, werden nieuwe diversiteitsregels toegevoegd aan categorieën als Beste Acteur, Beste Film, enzovoort. In zijn bijna 100-jarige geschiedenis waren dit enkele van de meest spraakmakende regelwijzigingen, en degenen die het grootste effect hadden.

8 Diversiteitsmaatregelen werden geïntroduceerd voor de beste film in 2020

OscarsSoWhite was in de jaren 2010 bijna elk jaar trending op Twitter, en sommigen geloven dat dit een van de belangrijkste factoren is achter de snel dalende kijkcijfers van de ceremonie. Uit onderzoek bleek dat de meerderheid van het lidmaatschap van de Academie bestond uit oude blanke mannen, en dat BIPOC-films of vrouwelijke hoofdrolspelers schromelijk ondergewaardeerd werden. Om dit te corrigeren heeft de Academie inclusieve maatregelen aangenomen die tegen 2023 volledig geïmplementeerd moesten zijn, waaronder een grotere vertegenwoordiging in films die genomineerd waren voor Beste Film en meer niet-blanke leden uitnodigen om lid te worden van de Academie.

7 In 2013 werd het stemmen opengesteld voor alle leden van de Academie

Jarenlang werkte het stemmen op Oscar een beetje zoals het Amerikaanse kiescollege, in die zin dat alleen de stemmen van bepaalde mensen telden bij het bepalen van de winnaars. Dit is de reden waarom de Oscars het doel misten toen ze de kans kregen om verschillende van onze favoriete films toe te kennen die nooit de prijzen kregen die we zouden willen dat ze hadden. Maar dat veranderde in 2013, niet langer werkend volgens een model waarbij alleen senior leden mochten stemmen, maar in 2013 werd de Oscar-stemming opengesteld voor alle leden van de Academie.

6 In 1957 werd de categorie 'Beste verhaal' geëlimineerd

Gedurende een aantal jaren werden de prijzen voor schrijven in verschillende categorieën verdeeld. Beste verhaal, beste bewerkte scenario en beste originele scenario waren allemaal erkende categorieën, maar in 1957 werd de prijs voor het beste verhaal opgenomen in de prijs voor het beste originele scenario. Dit werd gedaan om praktische redenen, ook omdat Hollywood's definitie van wat 'verhalenwerk' was, begon te evolueren.

5 In 2021 werden de beste geluidsbewerking en de beste geluidsmixing dezelfde categorie

Velen beweren dat dit geen zin heeft en het werk van geluidstechnici en artiesten in Hollywood elimineert. Of we het daar nu mee eens of oneens zijn, niemand kan ontkennen dat Best Sound Design nu de gecombineerde categorie is van zowel geluidseditors als geluidsmixers, wat betekent dat de prijs naar iemand kan gaan voor het mixen of bewerken. Dit zal de hoeveelheid erkenning die sommige gezonde mensen krijgen, verminderen, aangezien mixers en redacteuren nu strijden om dezelfde prijs in plaats van dat ze elk in hun eigen vakgebied worden erkend.

4 Beste kostuumontwerp werd in 1949 als categorie toegevoegd

Voor de langste tijd waren de Oscars vooral gericht op schrijven, regisseren en optreden, en andere aspecten van productie werden niet erkend. Dat begon langzaam te veranderen in 1949 toen een hele reeks categorieën werden toegevoegd of omgedoopt, en een daarvan was de categorie voor kostuumontwerp, maar de categorie werd opgesplitst in twee subcategorieën, één voor kleurenfilms en één voor zwart-wit. De eerste mensen die wonnen voor kostuumontwerp waren Dorthy Jenkins voor Jeanne d'Arc (kleur) en Roger K. Frase voor Hamlet.

3 De Casting Director-tak is toegevoegd in 2013

In 2013, toen de Academie zich aan het reorganiseren was en nieuwe diversiteitsmaatregelen invoerde, onderging de organisatie ook een herstructurering. Bepaalde afdelingen gingen op in andere of hun namen werden veranderd, en er werden enkele nieuwe afdelingen toegevoegd, zoals de afdeling voor Casting Direction. Hoewel ze nu hun eigen filiaal in de Academie hebben, hebben casting directors nog steeds geen eigen prijzen bij de Oscars, en sommigen maken hier een uitzondering op.

2 De Academie begon in 2013 elektronisch te stemmen

Nee, dat is geen typfout. Hoewel internet op dat moment al meer dan 20 jaar op grote schaal beschikbaar was, had de Academie om de een of andere reden pas in 2013 elektronische stembiljetten omarmd. Dat klinkt misschien raar, maar als je bedenkt dat in datzelfde jaar ook bleek dat de Academie grotendeels zevenentwintigjarige blanke mannen, het is een beetje logischer. Geen gebrek aan respect voor oudere mensen die technisch onderlegd zijn.

1 Ze werden officieel 'The Oscars' in 2013

Er is veel discussie over waar de term 'Oscars' vandaan komt, sommigen geloven dat het was omdat Bette Davis opmerkte dat het standbeeld op haar oom Oscar leek. We weten zeker dat W alt Disney de eerste was die zijn prijs een Oscar noemde toen hij deze op het podium accepteerde. Maar voor de langste tijd was het noemen van de onderscheidingen "de Oscars" puur een informele manier om naar de onderscheidingen te verwijzen. Maar in 2013 veranderde dat. De Academie gaf uiteindelijk toe aan het publiek en de Academy Awards werden officieel omgedoopt tot de Oscars.

Aanbevolen: