Take Out With Lisa Ling': welke restaurants zal ze proberen?

Inhoudsopgave:

Take Out With Lisa Ling': welke restaurants zal ze proberen?
Take Out With Lisa Ling': welke restaurants zal ze proberen?
Anonim

Journalist Lisa Ling geeft de wereld iets wat ze hard nodig heeft: een documentaire over eten en dineren over reizen naar de geschiedenis van Aziatisch eten in de Verenigde Staten. Take Out With Lisa Ling, dat nu wordt gestreamd op HBO Max, zal zich niet alleen richten op het voedsel dat uit Oost-Azië komt, maar ook op de geschiedenis van Aziatische immigratie naar de Verenigde Staten en de bijdragen van Aziaten aan de Amerikaanse geschiedenis.

De show komt op een moment dat anti-Aziatische haatmisdrijven een recordhoogte hebben bereikt als gevolg van vooroordelen die voortkomen uit de COVID-19-pandemie. Het is moeilijk om Amerika voor te stellen zonder Boba-thee en Chinese restaurants zoals ze nu zijn, en Lisa Ling is van plan om precies dat aan de wereld te laten zien. De CNN-journalist en alumnus van The View wil het publiek bewijzen dat Azië een gevarieerde verzameling culturen en keukens heeft die te vaak worden genegeerd omdat ze ertoe hebben bijgedragen dat de Verenigde Staten van Amerika de culinaire smeltkroes zijn die het nu is. Hier zijn enkele van de restaurants die kijkers kunnen zien gemarkeerd in haar nieuwe HBO Max-serie, en zoals je zult leren van het eerste item op deze lijst, heeft dit project een diepe betekenis voor de persoonlijke geschiedenis van Lisa Ling.

7 Lisa Ling bezoekt Hop Eat Sing / Hop Sing Palace, Folsom CA

Lisa Ling heeft nogal een familiegeschiedenis. Ondanks het feit dat haar grootmoeder een Cambridge-opgeleide geleerde en meester-pianist was, werd haar familie gedwongen in een omgebouwd kippenhok in Sacramento, CA te wonen, terwijl ze het geld spaarden om hun eigen restaurant, Hop Eat Sing, te openen, dat in Folsom, CA en is tot op de dag van vandaag actief onder de nieuwe naam Hop Sing Palace.

Ling bezoekt het restaurant en andere Chinese eetgelegenheden in de omgeving van Sacramento, Californië om de bijdragen van Chinese immigranten aan de oprichting van Californië als staat te benadrukken. Ze benadrukt ook de onverdraagzaamheid en vervolging die haar familie heeft doorstaan, terwijl ze ook enkele smakelijke gerechten laat zien.

6 Lisa Ling bezoekt Otosmian, Boyle Heights CA

In de aflevering waarin Lisa Ling de benarde situatie en geschiedenis van Japanse Amerikanen belicht, bezoekt ze het laatst overgebleven Japanse restaurant in Boyle Heights, CA. Het restaurant is eigendom van Yayoi Watanabe en serveert zowel klassieke als eigentijdse Japanse gerechten. De aflevering belicht de golven van Japanse immigratie die zich in Los Angeles vestigden en de effecten van het besluit van president Franklin Roosevelt om tijdens de Tweede Wereldoorlog Japanse Amerikanen in gevangenkampen te laten interneren.

5 Lisa Ling bezoekt Bengal Garden, NYC, NY

Hoewel Indiase, Bengaalse en Bengaalse gerechten niet altijd worden gecategoriseerd als Aziatische keuken, heeft Ling opzettelijk een bezoek aan het Bengalese restaurant Bengal Garden in haar show opgenomen om de problematische verwijdering van deze culturen bij het categoriseren van de Aziatische keuken te benadrukken. Het restaurant werd geopend door de vader van acteur Alaudin Ullah. New York City heeft een van de meest diverse collecties van immigrantengemeenschappen en internationale keukens in de Verenigde Staten.

4 Lisa Ling bezoekt Korai Kitchen, Jersey City, NJ

De aflevering waarin de Bengaalse keuken wordt belicht, vertelt ook het verhaal van de eigenaar van het restaurant, Nur-E Farhana Rahman, wiens inspanningen Uber eats ertoe brachten een sectie op hun app te maken waarin de Bengaalse keuken als categorie wordt erkend. Gezien het feit dat New York City en de omliggende gebieden een ongelooflijk grote lijst met internationale keukenopties hebben, is het niet meer dan eerlijk dat Uber een categorie creëert waarin zijn en andere soortgelijke restaurants worden erkend.

3 Lisa Ling bezoekt Mandu, Washington DC

Gewaarde chef Yesoon Lee krijgt haar verhaal verteld dankzij de nieuwe show van Lisa Ling. Lee wordt "de meter van Koreaans eten" genoemd, maar 20 jaar geleden kon ze alleen werk krijgen in een goedkoop Chinees restaurant op een luchthaven voordat ze eindelijk haar eigen plek kreeg om de Koreaanse keuken te serveren. Kijkers kunnen haar verhaal horen en meer te weten komen over de geschiedenis van Koreaanse Amerikanen in aflevering 6 van Take Out With Lisa Ling. De show belicht ook onbekende of genegeerde feiten over Aziatische Amerikanen, en in deze aflevering leert Ling kijkers dat het aangrenzende graafschap Fairfax, Virginia een van de grootste nederzettingen van Koreaanse immigranten in de Verenigde Staten heeft.

2 Lisa Ling bezoekt Peche, New Orleans, LA

Lisa Ling gebruikt Take Out om erkenning te geven aan wat voorheen niet-erkende culturen in Amerika waren en een andere die wordt benadrukt is de keuken en geschiedenis van Filippijnse immigranten en Filippijnse Amerikanen. Als men naar de show kijkt, zullen ze leren dat Filippijnse mensen een belangrijke rol hebben gespeeld bij de oprichting van de beroemde eetcultuur van New Orleans, in de ontwikkeling van de beroemde visgerechten van de stad, en ze zullen ook informatie krijgen over de geschiedenis van de immense Filippijnse gemeenschap in New Orleans Orléans. Peche zit op de hoek van Magazine Street, net buiten het New Orleans Warehouse District.

1 Lisa Ling heeft ook plezier in de show

Hoewel de show bedoeld is om educatief en meeslepend te zijn voor het publiek, gaat het niet alleen om de geschiedenis van anti-Aziatisch racisme en de goede Aziatische keuken. Ling heeft ook plezier in de show. In één aflevering hebben kijkers het geluk om haar 'kimchibacks' te zien doen, die lijken op pickleback-whisky-shots, maar met kimchi-sap in plaats van augurkensap. Als fans willen weten hoe ze reageert, doen ze er verstandig aan om de show te bekijken.

Aanbevolen: