Welk personage uit 'The Girl From Plainville' werd het meest nauwkeurig geportretteerd?

Inhoudsopgave:

Welk personage uit 'The Girl From Plainville' werd het meest nauwkeurig geportretteerd?
Welk personage uit 'The Girl From Plainville' werd het meest nauwkeurig geportretteerd?
Anonim

Echte misdaad is de afgelopen decennia in populariteit toegenomen, en de laatste jaren komt het zeker vaker voor in de media. Van documentaires zoals Tiger King, die voornamelijk bestaan uit interviews en oude videoclips, tot miniseries zoals The Act, die dramatische hervertellingen zijn van verdraaide en gruwelijke verhalen, het publiek kromp ineen en genoot ervan. Er zijn echter geen tekenen dat het publiek interesse verliest in verhalen over waargebeurde misdaad, aangezien ze de markt massaal overspoelen, in alle vormen van media, dus het is geen verrassing dat The Girl From Plainville al heel wat volgt.

Terwijl het tragische verhaal van Michelle Carter's aanmoediging van de zelfmoord van Conrad Carter al eerder in verschillende vormen is verteld, pakt Hulu's The Girl From Plainville het verhaal opnieuw aan, met een met sterren bezaaide cast in een 8-aflevering miniserie. Hoewel velen de show hebben veroordeeld voor het romantiseren en rechtvaardigen van de acties van Miss Carter, is de casting geprezen om zijn aandacht voor detail en nauwkeurige weergave van de verschillende mensen die bij de zaak betrokken waren. Of de show al dan niet gemaakt had moeten worden, moet iedereen voor zichzelf beslissen, maar de ongelooflijke gelijkenis van de acteurs versus de echte mensen is griezelig.

8 Elle Fanning als Michelle Carter

Al vroeg in haar carrière bekend als het kleine zusje van Dakota Fanning, heeft Elle in de loop der jaren naam gemaakt met hoofdrollen in grote titels als Maleficent en The Great. Met in de hoofdrol Michelle Carter, de tiener die haar vriend aanmoedigde om in 2014 zelfmoord te plegen, speelt ze de rol briljant en lijkt ze griezelig veel op de echte Michelle. Een verbluffende en toegewijde actrice, het is geen verrassing dat ze de rol met gemak kan spelen.

7 Colton Ryan als Conrad Roy

Colton Ryan, vers van zijn rol in Dear Evan Hansen, speelt de tragische en depressieve Conrad Roy, de jonge 18-jarige die helaas zijn leven nam nadat hij werd geprikkeld door zijn toenmalige vriendin, Michelle Carter. Na jarenlang last te hebben gehad van sociale angst en depressie, vond hij troost en gezelschap bij Michelle, totdat haar houding kort voor zijn dood veranderde. Tijdens het proces na zijn dood werd ontdekt dat hij zich bijna had teruggetrokken, maar doorging na een gesprek met Michelle, die hem aanmoedigde om door te gaan.

6 Chloë Sevigny As Lynn Roy

Voornamelijk bekend van haar werk in indiefilms zoals The Brown Bunny, speelt Chloë Sevigny de rol van Conrads moeder. De echte Lynn Roy probeert momenteel een wet aangenomen te krijgen, bekend als Conrad's Law, die degenen die iemand aanmoedigen om zelfmoord te plegen schuldig zou maken aan zelfmoorddwang in Massachusetts. Als het wordt aangenomen, zal het een enorme overwinning zijn, niet alleen voor de familie en vrienden die Conrad Roy verloren, maar ook voor de vele andere levens die elk jaar verloren gaan door soortgelijke oorzaken.

5 Norbert Leo Butz als Conrad “Co” Roy II

Bekend vanwege de vele shows die hij op Broadway heeft gedaan, nam Norbert Leo Butz de rol van Conrads vader op zich, terwijl de serie zich verdiepte in de gecompliceerde en gespannen relatie tussen de vader en zoon. Hoewel de moeder de meest luidruchtige is sinds Conrads dood, heeft zijn vader achter de schermen geholpen om ervoor te zorgen dat wat er met hun familie is gebeurd, nooit meer gebeurt. Zoals hij heeft gezegd: "Geen enkele ouder zou dit moeten meemaken".

4 Cara Buono als Gail Carter

Cara Buono heeft veel boeiende rollen gehad in shows zoals Stranger Things en Mad Men, maar haar rol als de moeder van Michelle Carter, Gail, is misschien wel een van de meest complexe en gelaagde personages die ze tot nu toe heeft gespeeld. Weinig is moeilijker of pijnlijker voor een moeder om te accepteren dan erachter te komen dat haar kind, in welke hoedanigheid dan ook, verantwoordelijk is voor de dood van het kind van iemand anders. Cara Buono heeft echter, met angstaanjagende pijnlijke nauwkeurigheid, de pijn en het schuldgevoel gekanaliseerd die met zo'n ontdekking gepaard gaan.

3 Kai Lennox als David Carter

De familie Carter is vrij privé geweest over hun gedachten en de gebeurtenissen die plaatsvonden, dus Kai Lennox had niet veel materiaal om het personage van David Carter tot leven te brengen. Hoe dan ook, Kai was in staat om zich te verdiepen in de harde realiteit van een vader die zijn dochter wil beschermen, terwijl hij ook worstelt met de wetenschap dat ze een ernstig misdrijf heeft gepleegd. Hij heeft dit prachtig op het scherm weergegeven en zijn optreden is echt lovenswaardig.

2 Kelly AuCoin als Scott Gordon

Als rechercheur Gordon is het personage van Kelly AuCoin degene die verantwoordelijk is voor het blootleggen van de beruchte teksten tussen de twee tieners, wat later leidde tot de veroordeling van Michelle Carter. Hoewel zijn rol in de show zeker enige creatieve vrijheid vergde, zoals elk drama 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal', was het acteerwerk zoals altijd onberispelijk voor de doorgewinterde acteur, en hij liet een kant van de zaak zien die zelden wordt gezien door het publiek op de andere kant van het scherm.

1 Ella Rubin als Natalie Gibson

Soms betekent de beste vriend zijn dat je in moeilijke situaties wordt meegesleurd. Dat was zeker het geval voor Natalie Gibson, tot wie Michelle zich wendde toen ze onthulde dat zij degene was die Conrad ervan overtuigde terug in de truck te stappen. Het was dit bewijs dat Michelle Carter veroordeelde tot haar veroordeling en veroordeling, omdat het aantoonde dat ze opzettelijk en bewust had bijgedragen aan de dood van haar vriend. Zeker geen positie waar iemand zich in zou willen bevinden, maar een die Ella briljant op het scherm speelt.

Aanbevolen: