Richard Maddens carrière nam een aantal interessante wendingen

Inhoudsopgave:

Richard Maddens carrière nam een aantal interessante wendingen
Richard Maddens carrière nam een aantal interessante wendingen
Anonim

Misschien het best bekend om zijn iconische rol in het 8-jarige drama Game Of Thrones, is de Schot Richard Madden op het hoogtepunt van zijn carrière. Gedurende zijn jaren dat hij voor de camera acteerde, was de in Elderslie geboren acteur betrokken bij een overvloed aan grote namen, zowel filmisch als op televisie. Zo speelde hij de iconische Prince Charming in Assepoester uit 2015 en de titelrol in de veelgeprezen dramaserie Bodyguard. Bereik is iets waar de getalenteerde acteur goed in thuis is, want we hebben hem niet alleen heroïsche hoofdrolspelers zien spelen, maar ook veel meer antagonistische en moreel grijze personages zoals zijn personage in de biopic van Elton John uit 2019, Rocketman en zijn hoofdrol in Marvel's Eeuwigen.

Terwijl hij steeds meer grip krijgt en erkend wordt voor zijn ongelooflijke talenten, is het redelijk veilig om te zeggen dat deze veelzijdige acteur een lange en succesvolle carrière voor zich heeft. Dus laten we eens kijken naar wat Madden's acteercarrière in petto heeft en waar je hem de volgende keer kunt zien.

6 'Game Of Thrones' bracht Richard Madden naar roem

Hoewel zijn carrière op het scherm misschien begon in het begin van de jaren 2000, werd hij pas tien jaar later in de schijnwerpers gezet. Met 2011 als het begin van het iconische fantastische drama, Game Of Thrones, diende Maddens hoofdrol in de serie als een keerpunt in de carrière van de acteur. In de serie speelde Madden de rol van Robb Stark, ook wel bekend als "King Of The North". Madden's run in de serie duurde drie volledige seizoenen voordat zijn personage op schokkende en brute wijze werd vermoord. Ondanks zijn vroege vertrek uit de serie, is de rol van Robb Stark er een die Madden hem nauw aan het hart blijft.

Tijdens een interview met IMDb, jaren na de dood van zijn personage, benadrukte hij hoeveel hij nog steeds van de show hield. Madden verklaarde: "Ik hou van de show. Ik ben nog steeds vereerd om deel uit te maken van de show." Voordat hij later onthulde dat hij allerlei aandenkens uit de set had gehaald, waaronder enkele iconische Stark- en Lannister-kaartmarkeringen.

5 Maar 'Bodyguard' leverde hem lovende kritieken op

Ondanks dat zijn carrière begon vanwege zijn favoriete rol bij fans in Game Of Thrones, was het zijn hoofdrol in het Britse politieke drama, Bodyguard, die hem zijn eerste filmprijs opleverde. Voor zijn geweldige baan als politie-sergeant David Budd ontving Madden de Golden Globe Award 2019 voor beste acteur in een drama uit een televisieserie.

Het lijkt er echter op dat de overwinning als een grote schok voor Madden is gekomen. Tijdens zijn optreden in 2019 in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon vertelde de Schot een grappige anekdote over de nacht van de Golden Globes, waarin hij onthulde hoe dankbaar hij was geweest dat zijn vader hem had aangespoord om een toespraak voor te bereiden in het geval van een overwinning.

4 Richard Madden trad toe tot de MCU in 'Eternals'

2021 markeerde een geweldig jaar voor Madden toen hij toetrad tot de enorm succesvolle superheldenwereld van het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat hij eerder rollen had in grote blockbusters zoals Prince Charming in Disney's 2015 remake van Assepoester en John Reid in de 2019 Elton John biopic, Rocketman, had de 35-jarige acteur nog nooit de rol van een superheld gespeeld. Zijn leidende rol in Marvel's Eternals zag Madden echter een Superman-achtige, lazer-eyed superheld belichamen met de naam Ikaris. De film portretteert Maddens Ikaris als de sterkste van de groep Eternals en plaatst hem zelfs in een leidende rol, aangezien veel van de anderen naar hem opkijken voor begeleiding.

3 en keert mogelijk terug naar de antiheldrol van Ikaris

Naarmate Eternals vordert, ziet het publiek Maddens Ikaris worstelen met wat hij gelooft dat zijn plicht en doel is, waardoor hij verder verwijderd wordt van het superheld-archetype dat hij in het begin wordt geportretteerd, naar een veel moreel grijzer en gecompliceerder anti -held. Tegen het einde van de film zien we Maddens personage het lot van zijn naamgenoot vervullen door in de zon te vliegen vanwege zijn onvermogen om zijn missie uit te voeren. Hoewel dit misschien het einde lijkt van Maddens kortstondige run in de MCU, is alle hoop niet verloren!

In een inmiddels verwijderde TikTok-video gepost door de zus van Madden's stuntdubbel, onthulde Emmy Kennard dat haar stuntmanbroer zou terugkeren voor een ander Marvel-project. Zou dit de terugkeer van Ikaris kunnen betekenen? We hopen het zeker.

2 Er zijn geruchten dat Richard Madden deze iconische spionagemantel overneemt

Als we kijken naar de toekomst van Maddens carrière, lijdt het geen twijfel dat de getalenteerde acteur groot succes zal boeken. Al jaren circuleert het debat over wie de volgende James Bond wordt, meedogenloos op internet. Met de meest recente Bond-film, No Time To Die, die het einde markeert van de rol van de Britse acteur Daniel Craig als 007-agent, heeft het debat zijn hoogtepunt bereikt. Met grote namen zoals Tom Hardy en Idris Elba die de sociale media domineren voor de rol, lijkt het alsof Madden ook in de onderhandelingen is en een sterke kanshebber voor de rol.

1 en Richard Madden's volgende project zal hem officieel de wereld van spionage zien betreden

Terwijl de geruchten over de volgende Bond blijven circuleren, lijkt het erop dat Maddens nieuwste aankomende project hem in het voordeel kan plaatsen ten opzichte van de andere kanshebbers. In zijn laatste rol in de aankomende miniserie van de Russo Brothers, Citadel, zal Madden voor het eerst de rol van spion op zich nemen als de hoofdrolspeler in de serie. In de show zal hij de hoofdrol spelen naast een aantal behoorlijk grote namen zoals Priyanka Chopra en Hollywood-legende Stanley Tucci. Deze uitvoering zou in de toekomst in het voordeel van Madden kunnen werken bij het overwegen van de volgende Bond.

Aanbevolen: