Daniel Day-Lewis' methode van handelen zorgde ervoor dat zijn tegenspeler hem volledig ontweek

Inhoudsopgave:

Daniel Day-Lewis' methode van handelen zorgde ervoor dat zijn tegenspeler hem volledig ontweek
Daniel Day-Lewis' methode van handelen zorgde ervoor dat zijn tegenspeler hem volledig ontweek
Anonim

Wanneer kinderen afstemmen op shows zoals Sesamstraat en andere kinderprogramma's, worden ze vaak aangemoedigd om zichzelf te zijn, ongeacht hoe hun leeftijdsgenoten hen beoordelen. Ondanks dat, tegen de tijd dat mensen opgroeien, leeft de overgrote meerderheid van hen volgens een reeks grotendeels onuitgesproken regels die bepalen of ze al dan niet als "normaal" worden beschouwd. In het leven vinden sommige mensen het echter prima om als excentriek te worden bestempeld en veel van die mensen komen in Hollywood terecht.

In de loop der jaren zijn er veel verhalen verschenen over de bizarre capriolen van Jack Nicholson en het is algemeen bekend dat Nicolas Cage in staat is tot rare dingen. Ondanks die voorbeelden kan gemakkelijk worden gesteld dat Daniel Day-Lewis wordt gezien als een van de meest excentrieke acteurs van zijn generatie. Met dat in gedachten is het fascinerend om te weten dat een van de co-sterren van Day-Lewis tot het uiterste ging om het zwaargewicht van Hollywood te vermijden.

Welke handelsmethode Daniel Day-Lewis gebruikt

Tijdens de lange carrière van Daniel Day-Lewis is keer op keer bewezen dat hij een van de beste acteurs van zijn generatie is en mogelijk aller tijden. Day-Lewis heeft tenslotte drie Oscars, vier BAFTA's, twee Golden Globes en drie SAG Awards gewonnen bovenop een lange lijst van andere trofeeën. Als de lijst met prijzen die Day-Lewis mee naar huis heeft genomen niet indrukwekkend genoeg was, dat wil zeggen, ook niets van alle nominaties die hij door de jaren heen heeft ontvangen.

Hoewel het cool genoeg is dat Daniel Day-Lewis zowat elke grote acteerprijs heeft gewonnen, is het belangrijkste dat hij in veel films heeft gespeeld waar mensen van houden. De fans van Day-Lewis waren bijvoorbeeld dol op zijn uitvoeringen in films als My Left Foot, The Last of the Mohicans, In the Name of the Father, Gangs of New York en There Will Be Blood.

Toen Daniel Day-Lewis voor het eerst beroemd werd, wisten de meeste mensen weinig over de acteur, afgezien van het feit dat hij duidelijk buitengewoon getalenteerd was, op zijn zachtst gezegd. Na verloop van tijd leerden bioscoopbezoekers echter dat Day-Lewis een methode-acteur was, wat betekent dat wanneer hij aan een film werkte, hij zijn leven als dat personage op en naast de camera leeft. Toen Day-Lewis bijvoorbeeld aan de film Lincoln werkte, liet hij mensen hem aanspreken alsof hij de president was. Bovendien kreeg Day-Lewis, toen hij Gangs of New York maakte, een longontsteking omdat hij erop stond een periode-nauwkeurige jas te dragen die niet warm genoeg was.

Aan de ene kant is het onmogelijk om te beweren dat method acting niet goed heeft gewerkt voor Daniel Day-Lewis, gezien al het succes dat hij heeft genoten tijdens zijn veelgeprezen carrière. Het is echter moeilijk voor gewone mensen om zich voor te stellen dat iemand zijn collega's laat doen alsof ze iemand anders zijn, dus het is logisch dat Day-Lewis als excentriek wordt gezien.

Daniel Day-Lewis' werk aan Phantom Thread

In 2017 werd de laatste film van Daniel Day-Lewis tot nu toe uitgebracht, met veel bijval voor hem, zijn co-sterren Vicky Krieps en Lesley Manville, en regisseur Paul Thomas Anderson. Op het moment van de release van Phantom Thread, werd aangekondigd dat het de laatste film van Daniel Day-Lewis zou zijn, omdat hij had besloten zich terug te trekken uit acteren. Natuurlijk is het zeker mogelijk dat Day-Lewis met pensioen zal gaan om weer te acteren, maar op het moment van schrijven zijn er geen aanwijzingen dat hij ooit weer op het grote scherm te zien zal zijn.

Toen Vicky Krieps werd ingehuurd om samen met Daniel Day-Lewis te spelen in Phantom Thread, moet dat een beetje intimiderend zijn geweest. Day-Lewis wordt tenslotte beschouwd als een van de beste acteurs aller tijden en hoewel ze een buitengewone artiest is, was ze nog relatief jong in haar carrière. Bovendien, als Krieps erachter zou komen dat Phantom Thread de laatste film van Day-Lewis zou worden, zou dat veel druk op haar leggen.

Afgezien van alle andere redenen waarom Vicky Krieps nerveus moest zijn om met Daniel Day-Lewis aan Phantom Thread te werken, was er een nog grotere reden om zich ongemakkelijk te voelen over de situatie. Krieps moest er tenslotte voor zorgen dat ze Day-Lewis altijd als zijn personage in de film behandelde en niet als een medeacteur.

Tijdens een gesprek met The Guardian in 2018, onthulde Krieps dat voordat het filmen op Phantom Thread begon, er een dag was dat ze met Day-Lewis de acteur was. Omdat hij de acteur niet wilde ontmoeten voordat het filmen begon en het risico liep hem af te stoten wanneer ze later samenwerkten, beschreef Krieps dat hij tot het uiterste ging om interactie met Day-Lewis die dag te vermijden. “Als ik naar mijn voeten kijk. Ik dacht: als dat de regel van het spel is, dan speel ik het. Ik heb een hele dag in het groen zitten staren om hem te ontwijken.”

Aanbevolen: