De tragische waarheid over de geadopteerde dochter van Jane Fonda, Mary Williams

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de geadopteerde dochter van Jane Fonda, Mary Williams
De tragische waarheid over de geadopteerde dochter van Jane Fonda, Mary Williams
Anonim

In 1979 ontmoette Jane Fonda de toenmalige tiener Mary Williams tijdens het podiumkunstenkamp van de actrice die activist werd. Williams woonde in een ruig gebied in Oakland, Californië en werd met vijf andere kinderen opgevoed door een alleenstaande moeder. Na een traumatische ervaring besloot Fonda Williams te adopteren en haar als familie te behandelen. Hoewel ze niet wettelijk was geadopteerd, zei Williams dat de Grace & Frankie-ster op dat moment als een "reddingslijn" voor haar diende. Dit is het tragische incident dat hen samenbracht.

Hoe Jane Fonda & Mary Williams elkaar ontmoetten

Williams' moeder had het moeilijk om voor al haar kinderen te zorgen. Ze studeerde aanvankelijk om lasser te worden op een handelsschool om haar gezin te onderhouden. Dat mislukte toen ze op het werk een knieblessure kreeg. Het ongeluk veranderde haar in een 'zombie' rond haar kinderen. Ze begon hen te slaan vanwege kleine problemen. Williams wilde ontsnappen en zocht dat in het zomerkamp van Fonda en haar toenmalige echtgenoot Tom Hayden. Op 11-jarige leeftijd ontmoette ze de actrice in het Laurel Springs Children's Camp in Santa Barbara. De Barbarella-ster was meteen verliefd op haar.

De twee groeiden die zomer zo dicht bij elkaar dat ze elkaar omhelsden wanneer ze elkaar ontmoetten. Williams was een vreemde voor die genegenheid. Maar natuurlijk voelde ze dat het veilig was om de actrice te vertellen over haar tumultueuze leven thuis. Omdat haar oudere zussen drop-outs waren die in hun tienerjaren zwanger raakten, droomde Williams van een geheel betere toekomst. Een van haar oudere zussen raakte ook verslaafd aan drugs en verloor zichzelf op straat.

Volgens Fonda voelde ze zich aanvankelijk aangetrokken tot Williams vanwege haar genialiteit. Ook op kamp was iedereen dol op haar. Williams ging twee jaar naar het kamp, maar keerde pas het jaar daarna terug. "Toen ze opdook in het kamp… je kon zien dat ze een speciaal persoon was", zei Fonda over hun ontmoeting. "En ze kwam terug voor een aantal jaren. En toen kwam ze niet terug …"

Waarom Jane Fonda Mary Williams heeft geadopteerd

Toen Williams terugkeerde naar het kamp, merkte Fonda dat ze er anders uitzag. Het was nadat de tiener op 14-jarige leeftijd was gevraagd voor een acteerauditie. "Het bleek geen auditie te zijn", herinnert ze zich op Oprah's Next Chapter. "Ik ben aangevallen. Seksueel misbruikt." Ze had niet verwacht dat het zou gebeuren en gaf zichzelf zelfs een tijdje de schuld. "Ik zei: 'Ik ga dat vermijden. Ik zal niet zo'n persoon zijn. Ik laat me niet domineren door een man'", herinnerde Williams zich dat ze zichzelf voor de gruwelijke ervaring had verteld. "Maar na die verkrachting geloofde ik niet meer in mezelf. Ik dacht dat ik dwaas was geweest om ooit te denken dat ik daaraan zou kunnen ontsnappen."

De ervaring eiste zijn tol van Williams. Ze begon de school uit te vallen. "Haar cijfers waren niet goed. Ik bedoel… dit is een enorm slimme persoon, maar ze faalde", vertelde Fonda. "Ik zei: 'Als je je cijfers omhoog ha alt… tegen het einde van het jaar en je moeder het je toestaat, kom je naar beneden en woon je bij ons in Santa Monica.'" Hoewel Williams "letterlijk het gevoel had dat ik doodging", deed ze dat niet 'Aarzel niet om op het aanbod van de actrice in te gaan. "Toen ik die kans zag, rende ik. Ik rende ervoor", zei ze.

Fonda's leven was in het begin een enorme schok voor Williams en er bleven veranderingen komen in het huishouden van de actrice. "Ik had geen idee dat ik op dat moment zou trouwen met Ted Turner, en mijn zwarte dochter zou eindigen aan een tafel in een zuidelijke plantage, weet je, bediend door zwarte mensen, de enige zwarte persoon aan tafel, "zei de schoonmonster-ster.

Hoe Jane Fonda Mary Williams heeft gered

"De Black Panthers, de Fondas en de Turners zijn zo verschillend als families kunnen zijn", zei Williams over haar samengestelde familie. "Maar ze hadden allemaal één cruciaal ding gemeen: ze waren niet verlegen om te handelen naar hun politieke overtuigingen… Voor hen was de hoogste vorm van patriottisme dissidentie, allemaal in de geest van het proberen om de wereld een betere plek te maken." Ze gaf echter toe dat ze zich op een gegeven moment vervreemd voelde van de familie. Het zette haar relatie met de actrice bijna onder druk.

"Ik realiseerde me langzaamaan dat ik mezelf van mensen vervreemdde", zei ze. "En het feit dat ik het deed met de persoon van wie ik het meest hou in de hele wereld, deed me beseffen dat ik echt in een crisis zat, weet je, en dat er iets echt niet klopte." Uiteindelijk kwam Williams er overheen door zich te concentreren op het helpen van anderen. Ze werd een activiste zoals Fonda. Ze doceerde eerder Engels en werkte voor de Verenigde Naties in Marokko. Ze hielp ook bij het vinden van honderden verdwaalde jongens in Soedan.

Aanbevolen: