Deze grote momenten uit vroege 'Survivor'-seizoenen laten zien hoeveel de samenleving is veranderd

Inhoudsopgave:

Deze grote momenten uit vroege 'Survivor'-seizoenen laten zien hoeveel de samenleving is veranderd
Deze grote momenten uit vroege 'Survivor'-seizoenen laten zien hoeveel de samenleving is veranderd
Anonim

Survivor is geëvolueerd met de samenleving, en kwesties als homofobie, seksisme en racisme worden nu allemaal anders behandeld dan ooit het geval was. Toen de show in 2000 voor het eerst in première ging, waren de tijden heel anders dan in 2022. Zelfs de gastheer, Jeff Probst, wist niet hoe hij met situaties om moest gaan en maakte castgenoten en fans soms van streek met hoe hij met zichzelf omging. Met bewegingen die de wereld gedurende twee decennia veranderen, is Survivor geëvolueerd om de samenleving beter te weerspiegelen.

Er zijn de afgelopen twee decennia veel momenten geweest in Survivor die verder gingen dan het spel en betrekking hadden op situaties uit het echte leven. Velen hebben niet alleen laten zien hoeveel Survivor is geëvolueerd, maar ook hoe de samenleving verandert.

8 'Survivor The Amazon:' de seksistische opmerkingen van Rob Cesternino

Een van de meest gehate seizoenen, simpelweg vanwege de openlijk seksistische en seksuele opmerkingen tegen vrouwen, was Survivor: The Amazon. Rob Cesternino was even open als altijd over zijn seksisme. Hij grapt dat de vrouwen niet kunnen overleven zonder mannen op het eiland, omdat hij wil dat de vrouwen naakt rondlopen en dat zijn enige kans met hen dronken is. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat mede-deelnemer Heidi Strobel Viagra failliet zou kunnen maken.

7 'Survivor All-Stars': Richard Hatch v alt Sue Hawk seksueel lastig

Richard Hatch is verreweg een van de meest gehate winnaars van Survivor, maar in zijn terugkeer op Survivor: All-Stars heeft hij een grens overschreden. Terwijl hij in een uitdaging zat, kleedde hij zich uit en ging Sue Hawk seksueel lastigvallen. Omdat ze niets te doen heeft op een eiland, herbeleeft Sue dit moment constant in haar hoofd, wat er uiteindelijk toe leidt dat ze het spel verlaat, met weinig steun van haar medecastgenoten.

6 'Survivor Guatemala': Danni zegt dat een man sterker is dan een vrouw

De winnaar van Survivor: Guatemala, Danni Boatwright, maakte een sterk statement in de eerste aflevering van het seizoen door te beweren dat een man sterker is dan een vrouw. Hoewel ze een favoriet bij fans werd, was het een ongemakkelijk moment voor fans toen ze vertelde over het genieten van de eye-candy van het seizoen, Bobby Jon, die zich bij haar stam voegde.

5 'Survivor Guatemala': Stephenie gebruikt 'homo' als een belediging

Nadat ze bij de enige stam waren die elk lid verloor voordat ze fuseerden, krijgen Stephenie LaGrossa en Bobby Jon Drinkard een tweede kans op Survivor: Guatemala. Wanneer Stephenie gefrustreerd is door Bobby Jon te zien winnen terwijl ze vastzit in een ander verliezend team, maakt ze de opmerking dat hij zich 'homoseksueel gedraagt' en dat het 'rtarded' zou zijn om haar weg te stemmen, twee opmerkingen die niet vliegen in 2022.

4 'Survivor China': Jeff Probst vraagt Courtney Yates naar haar gewicht op live tv

Courtney Yates begon de show met slechts 93 pond, maar op de reünie van Survivor: China maakt presentator Jeff Probst iedereen ongemakkelijk als hij haar vraagt of ze een eetstoornis heeft. Ze voelt zich duidelijk niet op haar gemak bij de vragen en gaat verder met te zeggen dat het iets is dat haar haar hele leven is gevraagd, maar dat er nooit een eetstoornis in haar leven is geweest.

3 'Survivor Thailand': Brians seksistische opmerkingen

Survivor is aanzienlijk veranderd, samen met de samenleving en mede door de Me Too Movement. In 2002 maakte de winnaar van Survivor: Thailand, Brian Heidik, walgelijke opmerkingen over waar vrouwen thuishoren. Hij lacht in zijn interviews terwijl hij praat over vrouwen die in de keuken thuishoren, koken en schoonmaken, terwijl mannen "zaken regelen" in de wildernis, vis vangen. Hij vervolgt met te zeggen dat ze natuurlijk gewoon doorgingen met hun taken, zoals in de 'goede oude tijd'.

2 'Survivor Vanuatu': Producenten geven toe kusscènes van lesbische koppels weg te snijden, terwijl ze kusscènes van hetero koppels tonen

Een moment waar veel Survivor-fans volledig van op de hoogte waren, gebeurde op Survivor: Vanuatu, toen de producenten een beslissing namen die de LGTBQ+-gemeenschap negeerde. Tijdens de aflevering van geliefden wordt getoond hoe Ami Cusack en Scout Lee, beide openlijk homoseksuele vrouwen, hun partners en vriendinnen knuffelen. Toen fans een aantal vreemde bezuinigingen opmerkten, kwam uitvoerend producent Mark Burnett duidelijk door te onthullen dat het opzettelijk was om deze momenten te verwijderen, waarbij hij de verkiezing en het tijdslot de schuld gaf.

1 'Survivor Marquesas': Boston Rob maakt grapjes over wegslapen van een homoseksuele stamgenoot

Hoewel Boston Rob een van de meest bekende en geliefde spelers van Survivor is, laat zijn eerste seizoen in 2002 zien hoe volwassen hij is geworden in de afgelopen twee decennia. In een interview zegt hij dat hij er niet achter kan komen of een andere stamgenoot homo is of niet, omdat hij stoer doet terwijl hij ook degene is die ma altijden kookt. Hij maakt dan grapjes dat hij hoe dan ook nergens bij hem in de buurt zal slapen.

Aanbevolen: