Welke Wizarding World-film maakte het meeste aan de kassa, en hoeveel zal 'The Secrets Of Dumbledore' opleveren?

Inhoudsopgave:

Welke Wizarding World-film maakte het meeste aan de kassa, en hoeveel zal 'The Secrets Of Dumbledore' opleveren?
Welke Wizarding World-film maakte het meeste aan de kassa, en hoeveel zal 'The Secrets Of Dumbledore' opleveren?
Anonim

Met een totale omzet van meer dan $ 32,2 miljard is de Wizarding World-franchise van boeken, films, merchandise, toneelproducties en themaparken over de hele wereld een van de meest winstgevende mediafranchises aller tijden, verankerd door de acht Harry Potter-films die tussen 2001 en 2011 in de bioscoop zijn uitgebracht. Afgezien van een ongewoon laag opbrengende derde film en een ongewoon hoog opbrengende achtste, was de Harry Potter-filmreeks uitzonderlijk consistent, met tussen de $ 878 en $ 974 miljoen voor de andere zes films. Maar de uitbreiding van de serie met de Fantastic Beasts prequels-slash-spin-offs in 2016 heeft de Wizarding World voor het eerst geconfronteerd met minder dan geweldige kassa-inkomsten en kritische ontvangst. De Fantastic Beasts-films worden geplaagd door problemen achter de schermen, van auteur en scenarioschrijver J. K. Rowling verdubbelt haar controversiële en slecht ontvangen opmerkingen over transgenders, tot Warner Bros. die Grindelwald-acteur Johnny Depp vraagt om "af te treden" uit de rol.

2022 luidt de terugkeer in naar de Wizarding World met Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore die in april in de bioscoop verschijnt, bijna vier jaar na zijn voorganger, het kritisch gepande The Crimes of Grindelwald. De film uit 2018 is de enige in de tovenaarswereld die een slechte beoordeling heeft gekregen, en het publiek was het daarmee eens; het bracht een enorme $ 160 miljoen minder op dan de vorige film. Sommigen vragen zich nu af of The Secrets of Perkamentus de geplande vijf-film-franchise in zijn derde uitje zal doden.

Forbes suggereert dat Warner Bros. de speciale Harry Potter en de Steen der Wijzen 20e verjaardag, Terug naar Zweinstein, heeft uitgesteld van november 2021 tot januari 2022 om het publiek in de aanloop naar Perkamentus ervan te overtuigen dat "Fantastic Beasts 3 een stuk beter is" dan Fantastic Beasts 2", en om te proberen "deze veel minder geliefde prequel-spin-offfilms impliciet te associëren met de geliefde originele franchise." Ze voegen eraan toe dat als de derde film slechter presteert aan de kassa, ze verwachten dat ze de franchise stilletjes zullen afronden met een televisiefilm die wordt uitgebracht op HBO Max. Perkamentus, laten we eens kijken naar wat de vorige films in de franchise opbrachten aan de wereldwijde kassa.

10 'Fantastic Beasts 2' was een kritische en commerciële bom

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald werd bijna universeel gepand vanwege het te ingewikkelde en oninteressante script, de slechte karakterisering en het overdreven vertrouwen op expositie en achtergrondverhaal. Het werd beschuldigd van geldklopperij om "van fans te profiteren zonder echt voor hen te zorgen", maar fans waren niet zo ontvankelijk als ze waren geweest voor elke film die eraan voorafging. Grindelwald verdiende $ 654 miljoen, en hoewel dat een enorm bedrag lijkt, was het tegen een budget van $ 200 miljoen een teleurstelling voor Warner Bros.en de film met de laagste opbrengst tot nu toe in de tovenaarswereld.

9 De favoriet van fans en critici verdiende het minste geld

Het is enigszins verrassend dat Harry Potter en de Gevangene van Azkaban op de negende plaats komt. De derde film in de Harry Potter-serie en de eerste die werd geregisseerd door een andere regisseur dan Chris Columbus (die de hele serie begon met de eerste twee films) wordt voortdurend door fans verkozen tot de beste in de serie. Ondanks de liefde en aanbidding die het ontvangt, werd dat niet weerspiegeld in de kassa. The Prisoner of Azkaban verdiende het minste geld van alle Harry Potter-films, met een brutowinst van $ 796,69 miljoen tegen een budget van $ 130 miljoen.

8 'Fantastic Beasts 1' was een succes

Fantastic Beasts and Were To Find Them (2016) was het eerste stuk nieuwe Harry Potter-content dat fans ontvingen nadat de originele serie van acht films eindigde in 2011. De film werd goed ontvangen, maar niet zo goed beoordeeld als een van de Potter-films, hoewel het erin slaagde om Prisoner of Azkaban te overtreffen, met $ 814 miljoen verdiend op een geschat budget van $ 175- $ 200 miljoen.

7 'Geheime Kamer' was de meest winstgevende

Dankzij een terugkerende cast en crew, en hergebruikte locaties en sets, kostte de tweede film, Harry Potter en de Geheime Kamer $ 25 miljoen minder om te maken dan zijn voorganger, een zeldzame zet voor een groot budget Hollywood-kaskraker. Het prijskaartje van $ 100 miljoen betekent dat de brutowinst van $ 878 miljoen de meest winstgevende is van alle Wizarding World-films (behalve de back-to-back-opnames van de laatste aflevering - daarover later meer.)

6 'Goblet Of Fire' verzekerde Warner Bros

De vierde film, Harry Potter en de Vuurbeker, kaatste terug van de slecht presterende derde. Het was de meest succesvolle film van 2005 met een wereldwijde opbrengst van $ 896 miljoen, $ 100 meer dan zijn voorganger, waardoor Warner Bros. verzekerd was van de levensvatbaarheid van het voortzetten van de serie en zichzelf buiten de schaduw van andere fantasiefranchises, zoals The Lord of the Ringen.

5 'Halfbloedprins' verdiende bijna $ 1 miljard

Tegen de tijd dat de zesde film, Harry Potter en de Halfbloed Prins, in 2009 werd uitgebracht, waren spectaculaire opbrengsten zo goed als zeker. Met een geschat productiebudget van $ 250 miljoen is het de duurste film in de serie en een van de duurste films ooit gemaakt. Het bracht $ 934,5 miljoen op, destijds de achtste meest winstgevende film aller tijden. Het werd tweede voor 2009 na de kolos die Avatar was (die $ 2,8 miljard verdiende.)

4 'Order Of The Phoenix' had een onberispelijke timing

Harry Potter en de Orde van de Feniks werd twee dagen voordat het laatste boek in de serie, Harry Potter en de Relieken van de Dood, in de bioscoop werd uitgebracht. De verhoogde opwinding en media-aandacht leidden ertoe dat de film, de eerste die in de zomer werd uitgebracht, een bruto kassa van $ 942 miljoen behaalde, tegen een gerapporteerd budget van $ 150 miljoen.

3 'Deathly Hallows' werd gefilmd als één film

Het laatste boek in de Harry Potter-serie, The Deathly Hallows, werd opgesplitst in twee films, deel 1 en deel 2, waarmee de trend werd ingezet om de laatste film van een serie in twee delen te splitsen. Achter elkaar gefilmd voor de gedeelde kosten van $ 250 miljoen, werden de films in wezen opgenomen als één lange speelfilm en in tweeën bewerkt, waardoor het verhaal uiteindelijk ongesneden bleef, met als extra bonus dat Warner Bros. met de $ 960 miljoen die met deel 1 is gemaakt, de hoogste inkomsten van de franchise sinds de eerste film negen jaar eerder.

2 'Philosopher's Stone' was de op één na grootste film aller tijden

Harry Potter en de Steen der Wijzen brak verschillende records na de release, waaronder de grootste bruto op één dag, de hoogste bruto in het openingsweekend en de hoogste vijfdaagse bruto in het Thanksgiving-weekend. Het was de op één na meest winstgevende film aller tijden, alleen verslagen door Titanic, een titel die het twee jaar vasthield totdat het werd ingehaald door de laatste Lord of the Rings-film, The Return of the King. Tijdens de eerste run verdiende Philosopher's Stone $ 974 miljoen aan de wereldwijde box office. Het is verschillende keren opnieuw uitgebracht en heeft vanaf 2021 $ 1 opgebracht.012 miljard aan de kassa, tegen een budget van $ 125 miljoen.

1 De laatste film is de 13e meest winstgevende aller tijden

Fans en bioscoopbezoekers kwamen zeker opdagen om het einde van Harry's verhaal te zien, aangezien Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 2 de meest winstgevende film is in de Wizarding World-franchise. Deel 2 verdiende een record van $ 438 miljoen in zijn openingsweekend wereldwijd (meer dan de helft van het totaal van de theatrale reeks van Prisoner of Azkaban.) Na de release werd deel 2 de derde meest winstgevende film aller tijden, achter Avatar en Titanic en was de negende film die de omzetgrens van een miljard dollar overschreed, en deed dat in 19 dagen, de toenmalige snelste van alle films. Deel 2 eindigde zijn run met $ 1,342 miljard aan inkomsten en staat momenteel op nummer 13 op de lijst met de hoogste brutowinst aller tijden.

Aanbevolen: