Hoeveel verdient Joel Osteen in een jaar?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdient Joel Osteen in een jaar?
Hoeveel verdient Joel Osteen in een jaar?
Anonim

Zelfs als mensen geen regelmatige kijkers zijn van Joel Osteen's televangelist-show, hebben ze er zeker een kijkje genomen tijdens het bladeren door de stations op een ziektedag of vrije dag en zelfs op sociale-mediaplatforms. De christelijke prediker heeft een enorm succesvolle spreekcarrière gehad en hij heeft zijn talenten buiten het kleine scherm uitgebreid door meerdere New York Times-bestverkochte boeken te schrijven.

Hij is een ietwat controversiële figuur geworden vanwege zijn persoonlijke rijkdom en algemene pleidooi voor het 'welvaartsevangelie'. Zijn berichten zijn bekritiseerd omdat ze te veel gericht waren op individuele verrijking en verbetering. Ondanks de controverse heeft Joel een aanzienlijke rijkdom vergaard als gevolg van zijn arbeid. Dus hoeveel verdient hij in een jaar?

Hoe verdiende Joel Osteen zijn geld?

Weinig mensen beheersen de kunst om woorden te gebruiken om menigten te trekken. Joel Osteen, een Amerikaanse predikant, is misschien wel een van hen. Miljoenen mensen over de hele wereld resoneren met zijn boodschap van hoop, broederschap, eenheid, vriendelijkheid en liefde. Mensen kunnen niet anders dan contact maken met de man, of ze nu naar zijn preken luisteren, zijn conferenties bijwonen of gewoon een van zijn boeken lezen (tenminste de meeste doen dat).

Joel, die vriendschappen heeft gesmeed met Hollywood-beroemdheden, moet iets goed hebben gedaan als senior pastor van Lakewood Church in Houston. Door zijn inspanningen is zijn kerk uitgegroeid tot de grootste in de Verenigde Staten.

In feite is hij momenteel de senior pastor van de Lakewood Church in Houston, Texas. Het is gemaakt door zijn vader, maar toen hij de leiding overnam, groeide het uit tot wat het nu is. Hoewel de kerk elke week volledig aanwezig is en het feit dat zijn diensten van 90 minuten worden gestreamd zodat de wereld ernaar kan kijken, neemt hij naar verluidt sinds 2005 geen salaris meer aan als predikant in zijn kerk. Dus hoe verdiende hij zijn geld?

Joel verdient een enorm bedrag per jaar met zijn boekencarrière, kalenders, spreekbeurten en andere handelswaar. Dankzij dit financiële succes wonen Joel en Victoria Osteen, samen met hun kinderen Jonathan en Alexandra, in een 17.000 vierkante meter groot herenhuis van $ 10,5 miljoen. Het pand "River Oaks" in de chique wijk Houston heeft zes slaapkamers, vijf open haarden, zes badkamers, drie liften, een prachtig zwembad en een gastenverblijf met één slaapkamer.

De familie had al een eigendom van $ 2,9 miljoen in Texas voordat ze dit kochten. Joel Osteen gelooft heilig in rijkdom en is open over zijn ideeën over groot wonen. Hij gelooft dat het Gods wil is dat iedereen financieel floreert, een overtuiging die het best kan worden samengevat met de term 'welvaartsevangelie'.

Hoeveel verdient hij in een jaar?

Oorspronkelijk verdiende Joel Osteen een salaris van $ 200.000 van Lakewood Church; hij ontvangt momenteel echter technisch gezien geen inkomsten uit de kerk sinds 2005. Zijn werkelijke inkomen is afkomstig van zijn boekverkoop en andere nevenactiviteiten – hoewel hij nog steeds veel voordelen van de kerk ontvangt.

Dus hoeveel verdient hij in een jaar? Volgens Celebrity Net Worth heeft Joel Osteen een nettowaarde van $ 100 miljoen. Zijn boekverkoop, radioshow, honoraria voor spreken in het openbaar en andere collecties genereren naar verluidt meer dan $ 70 miljoen per jaar aan totale inkomsten. Toen hem werd gevraagd naar dit enorme geld. Joel beweert dat een persoon zich niet schuldig zou moeten voelen omdat hij veel materiële rijkdom bezit.

De predikant legde uit dat hij gelooft dat je God gewoon moet bedanken en prijzen voor de verworven rijkdom. Hij blijft een positieve, op welvaart gebaseerde christelijke boodschap prediken, gebaseerd op hoop, waarbij hij de nadruk legt op Gods liefde en vrijgevigheid die velen aanspreekt. Er is echter controverse in zijn voetsporen getreden.

Wat zijn andere controverses van Joel Osteen over geld?

Hoewel Joel een voorstander is van het welvaartsevangelie, waren velen woedend nadat zijn vermogen op sociale media opdook. Hij is een constante figuur van aanvallen en kritiek geweest terwijl hij een weelderige levensstijl leidt.

Eén Twitter-gebruiker beweerde zelfs dat de prediker "religie tot een lucratieve carrière heeft gemaakt", en dat het vragen aan mensen om "hem geld te sturen alleen maar laat zien hoe moreel bankroet hij is."

Bovendien kreeg hij hitte van sociale media nadat hij naar verluidt de $ 4,4 miljoen had teruggegeven die hij van de federale overheid had ontvangen. Joel en zijn kerk ontvingen de lening via het Paycheck Protection Program (PPP) van de overheid om bedrijven te beschermen die getroffen zijn door de coronaviruspandemie. Destijds kreeg hij veel kritiek van mensen die vonden dat de lening niet nodig was.

Lakewood Church kreeg de financiering en het geld ging naar het betalen van de 368 medewerkers van de kerk, en naar verluidt ging er niemand naar Joel Osteen. Desondanks geloofden velen nog steeds dat zijn dikke bankrekening en het inkomen van de kerk voldoende zullen zijn. Ook werd de hashtag TaxTheChurches trending op Twitter kort nadat details over de PPP-lening van Lakewood naar voren kwamen.

Aanbevolen: