Hoe Howard Stern nog steeds een salaris van negen cijfers per jaar verdient

Inhoudsopgave:

Hoe Howard Stern nog steeds een salaris van negen cijfers per jaar verdient
Hoe Howard Stern nog steeds een salaris van negen cijfers per jaar verdient
Anonim

Met een gerapporteerd vermogen van $ 500 miljoen is Howard Stern ongetwijfeld een van de rijkste radiopersoonlijkheden ter wereld. In 2020, nadat zijn vijfjarig contract met SiriusXM afliep, zou de vader van drie kinderen hebben onderhandeld over een jaarsalaris met tal van extraatjes voor een ongelooflijke $ 120 miljoen, wat duidelijke tekenen toont dat Howard nog steeds in zijn schoenen staat. prime.

Hoewel The Howard Stern Show niet de enige inkomstenstroom is voor de 68-jarige, spreekt het voor zich dat een groot deel van zijn jaarlijkse inkomsten afkomstig is van zijn radio-optreden - en terecht. In het verleden was Howard ook de frontman van een reeks tv-shows, waaronder America's Got Talent, waar hij $ 35 miljoen per seizoen verdiende, volgens zijn voormalige medejurylid Sharon Osbourne.

Onnodig te zeggen dat als er één ding is waar Howard ongelooflijk goed in is, het onderhandelen over de grootste en beste deal voor zichzelf is op basis van zijn geloofsbrieven en sterrenkracht. Dus hoeveel verdient hij momenteel per jaar om precies te zijn? Hier is het dieptepunt …

Howard Stern's radioshowdeal is miljoenen waard

Zoals eerder vermeld, besloot Howard Stern zijn contract met SiriusXM in 2020 te verlengen nadat zijn vijfjarige contract afliep. Maar de radiozender maakte duidelijk dat ze niet wilden loslaten wat volgens sommigen misschien wel hun grootste beroemdheid in hun selectie van talent is.

De tv-persoonlijkheid heeft een deal gesloten ter waarde van $ 120 miljoen per jaar, waarvan wordt gezegd dat het een reeks voordelen bevat en overeenkomt met Howard die $ 330.000 verdient voor elke show, onthulde Celebrity Net Worth.

Het forse bedrag gaat niet allemaal naar Howard, want het omvat ook het loon voor zijn on-air collega's en generale staf. Maar de New Yorker heeft nog steeds 75% van het geld over - belastingen niet meegerekend - en een ander deel gaat naar zijn management, agenten en andere leden die voor de radioster werken. SiriusXM zou Howard meer dan $ 1 miljard hebben betaald sinds het begin van zijn reis met de omroep, waarbij naar schatting 15% van het publiek van laatstgenoemde alleen geabonneerd was zodat ze naar The Howard Stern Show kunnen luisteren, wat laat zien hoe loyaal zijn fans zijn.

Howard Stern De auteur maakte ook munt

Voordat hij de radiogolven overnam en als een 'shock jock' werd beschouwd, was Howard al een multimiljonair, die in 1993 zijn autobiografie Howard Stern: Private Parts publiceerde via uitgever Simon & Schuster.

Het boek werd zo'n succes dat het binnen enkele uren na de release uitverkocht was en Howard al snel een New York Times Bestseller werd. Het bleef maar liefst 20 weken op de lijst van best-sellers van de publicatie staan.

Hoewel het onduidelijk is hoeveel Howard aan backend-winsten heeft verdiend, ontving hij een uitbetaling van $ 1 miljoen alleen om het boek te schrijven. Sindsdien heeft hij een paar andere boeken geschreven, waaronder Miss America en Howard Stern Comes Again.

Reality TV-inkomsten zijn ook fors

In 2011 trad Howard toe tot America's Got Talent als jurylid en maakte zijn debuut in seizoen 7 samen met Howie Mandel en Sharon Osbourne terwijl de show werd gepresenteerd door Nick Cannon. Howard bleef tot 2015 jurylid in de competitieserie. In die tijd had Sharon vernomen hoeveel haar collega precies werd betaald.

En tot niemands verbazing was het veel minder dan wat Howard verdiende, ondanks het feit dat Sharon langer in de show was dan de radiopersoonlijkheid.

In een aflevering van CBS' The Talk - de talkshow waarvan Sharon in 2021 berucht werd ontslagen - onthulde de uitgesproken presentator en echtgenote van Ozzy Osbourne dat ze slechts een fractie had betaald van wat Howard per seizoen verdiende.

En om te zeggen dat Sharon er niet blij mee was, was een duidelijk understatement.

"Er zal altijd iemand zijn die populairder en meer gevraagd is dan jij," zei ze. "En er is altijd een pikorde geweest en zal er altijd zijn, en iedereen heeft een prijs op zijn hoofd - maakt niet uit wat. Iedereen heeft een prijs.”

Ze ging vervolgens in detail in op hoeveel Howard per serie zou verdienen, zeggende: "Ik werkte met Howard Stern. Ik was op de show jaren voordat hij opkwam … Howard kwam op en kreeg ongeveer 35 miljoen. En ik heb zoiets van 'hoe? Oh mijn god! Je bent 35 miljoen - God zegene je!'"

"Ik kreeg 35 cent", grapte de moeder van drie. "Ik heb zoiets van 'oh mijn god, dat is briljant!' Ik zou nooit Howard Stern kunnen zijn, dat ben ik niet. Ik ben mevrouw O, hij is hem."

Aanbevolen: