Prins Harry begint Mammoth Court Battle tegen UK Home Office

Inhoudsopgave:

Prins Harry begint Mammoth Court Battle tegen UK Home Office
Prins Harry begint Mammoth Court Battle tegen UK Home Office
Anonim

Vanaf vandaag is Prins Harry officieel begonnen aan zijn gigantische rechtszaak tegen het Britse thuiskantoor. Hij probeert het besluit van de regering ongedaan te maken dat hem ervan weerhoudt politiebescherming voor hem en zijn gezin te betalen wanneer hij Engeland bezoekt.

Harry beweert dat het zonder de beveiliging die hij vraagt, te "gevaarlijk" zal zijn voor hem, zijn vrouw Meghan Markle en hun twee kinderen om een voet in zijn thuisland te zetten.

Harry's advocaat verklaarde VK " altijd zijn thuis zal zijn" ondanks het feit dat hij "zich niet veilig voelt"

Shaheed Fatima QC, Harry's wettelijke vertegenwoordiger, heeft verklaard: Deze bewering gaat over het feit dat de hertog zich niet veilig voelt wanneer hij in het VK is, gezien de veiligheidsregelingen die in juni 2021 op hem van toepassing zijn en dat zal zo blijven. toegepast als hij besluit terug te komen.”

“Het spreekt voor zich dat hij terug wil komen om familie en vrienden te zien en om de goede doelen die hem na aan het hart liggen te blijven steunen. Dit is en blijft zijn thuis.”

Hoewel de prins zijn eigen Amerikaanse beveiligingsteam heeft, hebben ze geen jurisdictie in het VK, noch toegang tot de nationale inlichtingendienst van het Verenigd Koninkrijk, een kwestie die volgens een woordvoerder problematisch is omdat Prins Harry een veiligheidsrisico heeft geërfd op geboorte, voor het leven.”

"Hij blijft de zesde in de lijn van de troonopvolging, heeft twee keer in de strijd gediend in Afghanistan en de afgelopen jaren is zijn familie onderworpen aan goed gedocumenteerde neonazistische en extremistische bedreigingen."

Een woordvoerder onthuld 'Terwijl zijn rol binnen de instelling is veranderd, is zijn profiel als lid van de koninklijke familie niet'

“Hoewel zijn rol binnen de instelling is veranderd, is zijn profiel als lid van de koninklijke familie niet veranderd. Evenmin is de bedreiging voor hem en zijn familie."

Dezelfde woordvoerder vervolgde: De hertog bood in januari 2020 voor het eerst aan om persoonlijk te betalen voor Britse politiebescherming voor zichzelf en zijn gezin in Sandringham. Dat aanbod werd afgewezen.”

"Hij blijft bereid om de kosten van beveiliging te dekken, om de Britse belastingbetaler niet op te dringen."

“Zoals algemeen bekend, krijgen anderen die een openbaar ambt hebben verlaten en een inherent dreigingsrisico lopen, gratis politiebescherming. Het doel voor prins Harry was eenvoudig: de veiligheid van hemzelf en zijn gezin verzekeren terwijl hij in het VK is, zodat zijn kinderen zijn thuisland kunnen leren kennen.”

"Tijdens zijn laatste bezoek aan het VK in juli 2021 - om een standbeeld te onthullen ter ere van zijn overleden moeder - kwam zijn veiligheid in gevaar door het ontbreken van politiebescherming, terwijl hij een liefdadigheidsevenement verliet."

“Nadat een andere poging tot onderhandelingen ook was afgewezen, verzocht hij in september 2021 om rechterlijke toetsing om de besluitvorming achter de beveiligingsprocedures aan te vechten, in de hoop dat dit opnieuw zou kunnen worden beoordeeld voor de voor de hand liggende en noodzakelijke bescherming vereist.”

Aanbevolen: