Jennifer Hudson kreeg te horen dat ze haar uiterlijk moest veranderen voor deze iconische film

Inhoudsopgave:

Jennifer Hudson kreeg te horen dat ze haar uiterlijk moest veranderen voor deze iconische film
Jennifer Hudson kreeg te horen dat ze haar uiterlijk moest veranderen voor deze iconische film
Anonim

Jennifer Hudson heeft een lange weg afgelegd sinds haar American Idol-dagen. Onder de projecten die ze heeft gedaan, zijn blockbuster-films zoals Sex and the City uit 2008 en drie studioalbums. In 2021 portretteerde de zangeres en actrice Aretha Franklin ook in de biopic Respect, wat haar veel commentaar opleverde van haar co-sterren.

In 2006, niet lang na haar debuut op American Idol, speelde Hudson in de Broadway-adaptatie Dreamgirls. Samen met legendes als Beyoncé en Eddie Murphy speelde Hudson de rol van Effie White, een pittige en extreem getalenteerde zangeres.

Wat veel fans zich niet realiseren over de rol, is dat Hudson haar uiterlijk moest veranderen om Effie te kunnen spelen.

Hudson, die nu een gezondheids- en fitnessadvocaat is, heeft sindsdien andere rollen afgewezen waarvoor ze haar uiterlijk had moeten veranderen. Maar ze heeft toegegeven dat ze het opnieuw zou doen als de juiste rol voorbij zou komen.

Jennifer Hudson trad toe tot de cast van 'Dreamgirls'

Dreamgirls werd uitgebracht in 2006. De film, met in de hoofdrollen Beyoncé, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose, Eddie Murphy en Jamie Foxx, is geschreven en geregisseerd door Bill Condon.

Gebaseerd op de Broadway-musical met dezelfde naam, die in 1981 in première ging, vertelt Dreamgirls het verhaal van een meidengroep uit Detroit genaamd The Dreams en hun zangeres Deena Jones, gespeeld door Beyoncé.

De film is grotendeels geïnspireerd op de geschiedenis van Motown en een van zijn acts, de Supremes. Het karakter van Deena Jones is naar verluidt gebaseerd op de legendarische zangeres Diana Ross.

In de film schittert Jennifer Hudson als Effie White, een van de dromen. Ze begint als leadzangeres, maar wanneer de groep de aandacht trekt van manager Curtis Taylor Jr.(gespeeld door Jamie Foxx), wordt Effie gedwongen om achtergrondzangeres te worden, omdat Deena als aantrekkelijker wordt beschouwd.

Jennifer Hudson kreeg te horen dat ze zwaarder moest worden om de ster van Effie te worden

Om te schitteren als Effie, een lichaam-positief personage, moest Jennifer Hudson aankomen. Mensen meldden dat ze 20 pond kreeg voor de rol. Ze kwam naar verluidt aan door gefrituurd voedsel en snoep te eten.

Hudson is een pleitbezorger voor gezondheid en fitness en heeft haar reis naar gewichtsverlies in de openbaarheid gebracht. Later trad ze toe tot Weight Watchers als woordvoerder.

Jennifer Hudson moest ook lipinjecties krijgen

Haar lichaamsgrootte was niet het enige dat Hudson moest veranderen om Effie te portretteren. De voormalige American Idol-deelneemster onthulde dat ze ook lipinjecties moest krijgen om een imperfectie in haar lip te corrigeren.

“Toen ik Dreamgirls deed, moest ik mijn deuk hier laten injecteren omdat het de verlichting beïnvloedde”, herinnert ze zich (via E!).

"En toen ik het klaar had, zei de dokter: 'Ik wil dit niet doen, realiseer je je dat mensen hier binnenkomen en betalen om de lippen te krijgen die je van nature hebt.' En ik dacht: 'Ik wil niet, maar ik moet wel voor de film!'"

Jennifer Hudson zou haar uiterlijk opnieuw veranderen voor de juiste rol

Hudson wees later een hoofdrol af in Precious, waardoor ze misschien ook moest aankomen. Maar ze is onvermurwbaar dat als de juiste rol langs zou komen, ze er geen probleem mee zou hebben om weer aan te komen.

Het was eerder het feit dat Precious te grafisch zou zijn geweest dat haar ervan weerhield de rol op zich te nemen.

"Ik zou in een oogwenk aankomen", zei de Grammy-winnende zangeres tijdens een signeersessie in Atlanta. "Daar heb ik helemaal geen problemen mee."

Jennifer Hudson won een Oscar voor haar rol als Effie

De fysieke veranderingen die Jennifer Hudson aanbracht, waren een teken van haar toewijding aan de rol van Effie. Al dat werk, plus haar onmiskenbare talent, leverde haar een Academy Award op.

Bij de 79e Oscars werd Dreamgirls genomineerd voor acht prijzen. Hudson won de prijs voor beste vrouwelijke bijrol, terwijl de film zelf ook de prijs voor beste geluidsmix won.

De film was ook een commercieel succes aan de kassa, met een brutowinst van meer dan $ 155 miljoen.

Beyoncé veranderde ook haar uiterlijk voor 'Dreamgirls'

Jennifer Hudson was niet de enige die haar uiterlijk veranderde om te schitteren in Dreamgirls. Terwijl Hudson aankwam, ging Beyoncé op een streng dieet om het kwijt te raken. Volgens People verloor de Formation-zanger 20 pond voor de rol van Deena Jones.

“Aan het begin (van het filmen) had ik mijn normale gewicht,” legde ze uit. Ik ben eigenlijk een beetje aangekomen, maar toen viel ik 20 pond af. toen ik van de jonge Deena naar de oude Deena ging. Ik wilde dat het meer zou zijn dan alleen make-up en haar. Ik wilde de verandering zien.”

Beyoncé bevestigde toen dat het haar idee was om af te vallen, en ze werd niet onder druk gezet door Hollywood-executives.

Aanbevolen: