Acteur Zach Avery krijgt 20 jaar gevangenisstraf voor film Ponzi-regeling van $ 650 miljoen

Inhoudsopgave:

Acteur Zach Avery krijgt 20 jaar gevangenisstraf voor film Ponzi-regeling van $ 650 miljoen
Acteur Zach Avery krijgt 20 jaar gevangenisstraf voor film Ponzi-regeling van $ 650 miljoen
Anonim

Acteur Zach Avery is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het runnen van een film Ponzi-plan voor $ 650 miljoen.

Avery, wiens echte naam Zachary Horwitz is, werd op 14 februari 2022 schuldig bevonden. Hij werd ervan beschuldigd filmdeals te hebben verzonnen met HBO en Netflix om investeerders te misleiden om hem geld te geven voor zijn nepproductiebedrijf.

Van 2014 tot 2021 had de 35-jarige acteur geld van investeerders ingezameld en beweerde dat het zou worden gebruikt om licentierechten te verwerven voor films die de twee bedrijven hadden afgesproken om buiten de VS te distribueren.

Zach Avery schuldig bevonden aan film Ponzi-schema van $ 650 miljoen

Avery's zwendel bevatte een jaarlijks beleggersrapport uit 2015 waarin meer dan 50 films werden genoemd die zijn nepbedrijf, 1inMM Capital Productions, distribueerde in Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Volgens het FBI-rapport werden flessen Johnnie Walker Blue Label scotch meegeleverd met het beleggerspakket.

De acteur zou een groot deel van de opbrengst die hij van investeerders heeft verkregen ($ 227 miljoen, volgens het rapport) hebben gebruikt voor zijn persoonlijk inkomen en om onder meer privéjets en jachtreizen te betalen.

Het Amerikaanse advocatenkantoor geloofde dat Avery vijf grote groepen privé-investeerders oplichtte door kapitaal aan te trekken van meer dan 250 investeerders die direct of indirect zijn nepbedrijf financierden.

Avery, die nog steeds wordt vermeld als Managing Partner van 1inMM Capital op LinkedIn, voerde zijn plan uit van 2014 tot hij in april 2021 door de FBI werd gearresteerd.

Naast zijn 20-jarige federale gevangenisstraf - de maximale straf die wettelijk is toegestaan voor fraude met overboekingen - werd de acteur ook veroordeeld tot het betalen van ongeveer $ 230 miljoen aan restitutie aan zijn slachtoffers.

Avery speelde de rol van een Hollywood-insider in het echte leven, zegt de aanklager

Avery had een niet-gecrediteerde rol in het oorlogsdrama 'Fury' met Brad Pitt in de hoofdrol, uitgebracht in 2014.

Hij had ook een kleine rol in de biopic over de in de Sovjet-Unie geboren balletdanser en choreograaf Rudolf Nureyev, 'The White Crow'. In 2020 speelde hij in de neo-noirthriller 'Last Moment of Clarity' tegenover 'Bill & Ted Face The Music'-actrice Samara Weaving, 'Mr. Robot' ster Carly Chaikin en 'Succession' hoofdrolspeler Brian Cox.

De acteur is sinds 2014 getrouwd met haarstylist Mallory Hagedorn en heeft één zoon.

"Beklaagde Zachary Horwitz schilderde zichzelf af als een Hollywood-succesverhaal", betoogden officieren van justitie in een veroordelingsmemorandum.

"Hij noemde zichzelf een speler in de industrie, die via zijn bedrijf… gebruik maakte van zijn relaties met online streamingplatforms zoals HBO en Netflix om hen buitenlandse filmdistributierechten te verkopen tegen een constante premie… leren, [Horwitz] was geen succesvolle zakenman of Hollywood-insider. Hij heeft er net een in het echt gespeeld."

Aanbevolen: