Gebruikers van sociale media zijn woedend dat Allison Mack tot slechts 3 jaar gevangenisstraf is veroordeeld

Gebruikers van sociale media zijn woedend dat Allison Mack tot slechts 3 jaar gevangenisstraf is veroordeeld
Gebruikers van sociale media zijn woedend dat Allison Mack tot slechts 3 jaar gevangenisstraf is veroordeeld
Anonim

Allison Mack zit nu drie jaar gevangenisstraf uit voor haar betrokkenheid bij de NVIXM, maar gebruikers van sociale media zijn niet blij.

E! News meldde dat Mack wordt vermeld als een gevangene in de Federal Correctional Institution in Dublin, Californië, hoewel haar gevangenisstraf van drie jaar oorspronkelijk op 29 september zou beginnen. Ze had eerder huisarrest gehad sinds 2018. Mack kreeg ook een boete van $ 20.000 en een taakstraf van 1.000 uur.

Mack pleitte schuldig aan afpersing samenzwering en afpersing van staatsrechtelijke afpersing en dwangarbeid, en gaf toe twee vrouwen te hebben gechanteerd om diensten te verlenen in NXIVM.

Instagram-gebruikers uitten hun verontwaardiging over E! News' Instagram-pagina, met velen die beweren dat Macks straf te kort was voor de misdaden die ze beging. De maximumstraf voor dergelijke misdaden is typisch 14 tot 17 jaar.

3 jaar 1
3 jaar 1
3 jaar
3 jaar

Velen waren geschokt dat Mack slechts drie jaar kreeg toen haar misdaden seksueel misbruik omvatten.

gevangenis
gevangenis

In 2006 trad Mack toe tot NXIVM na een tweedaagse introductie bij Jness, een vrouwengroep binnen NXIVM. NXIVM, opgericht door Keith Raniere, beweerde seminars voor professionele en persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Het bedrijf was echter eigenlijk een rekruteringsplatform voor een geheim genootschap genaamd "DOS", waarin vrouwen werden gedwongen tot seksuele slavernij. Mack speelde een rol als medewerker van Raniere in het bedrijf. Ze was begonnen met het brandmerken van slachtoffers en rekruteerde vrouwen om mee te doen. Mack werd in april 2018 door de FBI in Brooklyn gearresteerd.

Mack vermeed een langere gevangenisstraf door overheidsmedewerker te worden in de federale zaak. Ze hielp aanklagers door te laten zien hoe Raniere een geheim genootschap van gehersenspoelde vrouwen oprichtte. Raniere begon in februari een gevangenisstraf van 120 jaar in een federale faciliteit in Tucson, Arizona. Hij werd schuldig bevonden aan sekshandel, samenzwering met sekshandel, poging tot sekshandel, afpersing, afpersing samenzwering, samenzwering met draadfraude en dwangarbeid.

Mack was vooral bekend door haar rol als de goede vriend van Clark Kent, Chloe Sullivan, in Smallville. Ze was een vast gezicht op het kleine scherm terwijl de show oorspronkelijk werd uitgezonden van 2001 tot 2006. Haar voormalige co-ster, Kristen Kreuk, was ook lid geworden van NXIVM maar vertrok in 2013.

Aanbevolen: