Wie was Joe Rogan voordat hij een beroemde podcasthost werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Joe Rogan voordat hij een beroemde podcasthost werd?
Wie was Joe Rogan voordat hij een beroemde podcasthost werd?
Anonim

Voordat hij een toppodcast-host in de Verenigde Staten werd, Joe Rogan was een worstelende komiek, een kleine sitcom-ster en de presentator van een van de meest populaire OG-reality shows. Hij is net zo verbaasd als iedereen dat hij zo populair is geweest en het echt naar zijn zin lijkt te hebben.

Het is nooit zijn bedoeling geweest om een invloedrijke podcast-host te worden met miljoenen luisteraars, maar wie deed dat wel, aangezien podcasts relatief nieuw zijn?

Voordat hij regelmatig de krantenkoppen haalde voor zijn urenlange talks en enige controverse veroorzaakte, was Rogan, net als duizenden anderen, slechts een gemiddelde stand-upcomedian in Los Angeles. Terwijl hij er ook over dacht om met kickboksen te beginnen, hield een blessure hem buitenspel en werd komedie de focus.

Rogan begon sitcoms te doen terwijl hij komedie nastreefde, en hij had geluk.

Hij heeft een lange carrière achter de rug en de presentator van The Joe Rogan Experience is populairder en er wordt meer over gesproken dan ooit. Hij heeft zichzelf in het middelpunt van enkele recente controverses bevonden en heeft de spot gedreven met zijn eigen succes.

Maar wie was Joe Rogan voordat hij Spotify's nummer één bro was?

Joe Rogan was een sitcom-ster in de jaren negentig

Rogan deed halverwege de jaren 90 het comedycircuit in LA toen hij werd gecast voor de sitcom Hardball uit de jaren 90, maar dat duurde maar ongeveer negen afleveringen. Na die ervaring werd Rogan vervolgens gecast voor Newsradio met in de hoofdrol Phil Hartman.

Er wordt gezegd dat het personage van Rogan een verstomde versie van hem was: een broer die ducttape gebruikt om alles te repareren en in complottheorieën gelooft. Zijn karakter was de klusjesman die alles repareerde wat kapot ging in het radiostation waar de show plaatsvond.

Rogan bleef in die tijd stand-up comedy doen; dit was de show waarin Hartman speelde toen hij werd vermoord.

Natuurlijk was de show na de moord op Hartman niet hetzelfde en de cast ook niet. De show werd geannuleerd in 1999 en Rogan wendde zich tot de gastheer van UFC die vocht om de rekeningen te betalen. Maar TV klopte opnieuw voor Rogan.

Rogan Than moedigde mensen aan om insecten te eten en gekke stunts te doen

Rogan werd de gastheer van Fear Factor. Dit was een enorme show in de vroege jaren 2000, toen reality-tv nieuw was en de tv-markt nog niet verzadigd was. Joe Rogan werd een begrip omdat Fear Factor waanzinnig populair was omdat er nog nooit zoiets was geweest.

Rogan had gedacht dat de show niet eens zou worden uitgezonden of het helemaal niet goed zou doen op basis van wat de deelnemers moesten doen, maar hij deed het toch om zijn mediacarrière en voor dat salaris te helpen. Fear Factor speelde in op de angsten van de deelnemers en dwong hen tot dodelijke stunts, anders zouden ze nog meer walgelijke taken moeten doen.

Dingen zoals het eten van wormen, bedekt zijn met spinnen of ratten, of zelfs het eten van de oogbollen van dieren was normaal. Rogan was een intense gastheer en maakte soms sommige deelnemers belachelijk die te bang waren om van een gebouw te springen of kakkerlakken te eten.

Hij was ook bemoedigend, maar aan de andere kant hoefde hij niets gevaarlijks te doen voor geld. Fear Factor was een enorme hit voor televisie, maar zelfs Rogan was geschokt en walgde van sommige stunts. Hij verliet Fear Factor in 2006 en ging verder met zijn volgende avontuur: die podcast van zijn fans waar hij misschien van gehoord heeft.

Podcast van Joe Rogan heeft de verwachtingen overtroffen

The Joe Rogan Experience zendt sinds 2009 uit. Rogan stapte in op de begane grond van Podcasting en bouwde zijn show op. Rogan praat met verschillende gasten in zijn show. Sommige zijn alleen voor amusement, andere hebben twijfelachtig advies gegeven aan miljoenen luisteraars.

Vandaag is The Joe Rogan Experience de nummer één podcast op Spotify. Zijn succes in zijn podcast heeft velen verrast, maar zelfs zichzelf.

Rogan noemt zichzelf een libertariër en aangezien hij geen lid is van een grote Amerikaanse politieke partij, beweert hij dat zijn show gasten heeft die controversiële onderwerpen bespreken, maar niet bevooroordeeld. Velen zijn het er echter niet mee eens en beweren dat de show van Rogan anti-wetenschappelijke propaganda promoot in het licht van de pandemie van het coronavirus.

Rogans podcast begon toen zijn vrienden kwamen praten, en het groeide echt. Hij raakt in discussie en zelfs ruzie met zijn gasten.

Een recente controverse over het advies dat sommige gasten geven, heeft Rogan nog populairder gemaakt en de rechtse site Rumble bood hem zelfs $ 100 miljoen aan om Spotify te verlaten. Rogan nam het niet aan om te bewijzen dat hij probeert te opereren op een niet-vooringenomen operatie en natuurlijk zijn loyaliteit aan Spotify.

Aanbevolen: