Wie was Lauren Ridloff voordat hij een MCU-ster werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Lauren Ridloff voordat hij een MCU-ster werd?
Wie was Lauren Ridloff voordat hij een MCU-ster werd?
Anonim

Lauren Ridloff maakt haar officiële Marvel Cinematic Universe (MCU) debuut wanneer Eternals volgende maand in de bioscoop verschijnt. In de film speelt de actrice Makari, een van de superhelden die behoort tot het oude ras dat bekend staat als Eternals.

En hoewel de cast verschillende A-listers bevat (Oscar-winnares Angelina Jolie en Oscar-genomineerde Salma Hayek spelen ook superhelden in de film), is Ridloff een relatieve nieuwkomer in Hollywood. Dat gezegd hebbende, had deze dove actrice al haar sporen verdiend voordat ze bij de MCU kwam.

Lauren Ridloff werd toevallig een actrice

Voordat ze actrice werd, was Ridloff kleuterjuf geweest. Voor een periode besloot ze ook om thuisblijfmoeder te worden (ze heeft twee zonen). Tenminste, totdat regisseur Kenn Leon iemand zocht die als bijlesdocent gebarentaal kan dienen. In die tijd bereidde Leon zich voor op een revival van Children of a Lesser God op Broadway. Joshua Jackson had de rol van de leidende man al geland. Leon moest zijn hoofdrolspeelster echter nog casten. Als instinctief vroeg Leon Ridloff om mee te doen aan een tafellezing. Kort daarna kreeg ze de rol.

Leon dacht dat ze een natuurtalent was. "Als je haar cv niet kende, zou je zweren dat ze dit al haar hele leven doet", vertelde hij aan The New York Times. "Je hebt te maken met een actrice die niet weet wat ze doet, en met haar communiceert in een taal die ze niet spreekt, en probeert een andere acteur met haar in contact te brengen - maar ze had een aanwezigheid waarvan ik dacht dat die gemakkelijk zou kunnen worden overgedragen naar het podium, en ze heeft instinct genoeg dat ze geen verkeerde beweging kan maken." Het stuk kreeg lauwe recensies, hoewel er veel lof was voor de prestaties van Ridloff, zozeer zelfs dat het haar een Tony-nominatie opleverde. En zelfs toen het zijn run beëindigde, besloot Ridloff dat ze zou blijven acteren. "Ik heb het gevoel dat acteren een studie van de mensheid is, en dat vind ik geweldig", legde de actrice uit.

Na haar Broadway-debuut duurde het niet lang voordat Ridloff verschillende rollen boekte. Het meest opvallende was dat ze ook een kleine rol kreeg in de film Wonderstruck, waarin ook Julianne Moore, Michelle Williams en A Quiet Place-ster Millicent Simmonds te zien zijn.

She Got Cast In The Walking Dead

Nadat Ridloff aan films had gewerkt, besloot hij ook auditie te doen voor een rol in de horrorserie The Walking Dead. In de show werd ze gecast als Connie, een dove overlevende die al haar beschikbare zintuigen gebruikt om in leven te blijven. "Ze gebruikt gebarentaal en andere methoden om te communiceren, maar omdat dit een wilde grens is, gebruikt ze haar onvermogen om een praatje te maken als een kracht", vertelde Ridloff aan Entertainment Weekly. “Haar doofheid is een voordeel - zij is degene die op haar hoede blijft. Zij is de ogen van haar groep.”

Tegelijk waardeerde de actrice ook hoe de cast en crew van The Walking Dead haar vanaf het begin een welkom gevoel gaven. In feite gaf de ster van de show, Andrew Lincoln, haar ook een warme ontvangst toen hij zijn laatste aflevering aan het filmen was (hoewel er geruchten zijn dat hij mogelijk terugkeert). "Hij verliet die scène bedekt met nepbloed en kwam naar me toe met een verontschuldiging", herinnert Ridloff zich. "Het speet hem dat hij me op dit moment niet kon knuffelen, maar hij verwelkomde me in de familie."

Ondertussen hebben de rest van de cast en crew ook hard gewerkt om American Sign Language (ASL) te leren. "Een van mijn favoriete dingen aan deze groep mensen is hoe elke keer dat ik naar mijn werk kom, iemand me verrast met een ASL-zin die ze hebben geleerd!" Ridloff onthuld. “Sommige bemanningsleden hebben ASL-apps op hun iPhones gedownload om met mij te leren communiceren. Tijdens downtime oefenen mijn costars het alfabet of leren ze gekke willekeurige zinnen in ASL."

Het lijkt erop dat Ridloffs optreden op The Walking Dead ook genoeg was voor haar om de aandacht van de MCU te trekken. Het is net zo goed sinds Ridloff zelf ooit toegaf: "Ik zou graag een superheld willen zijn." Het bleek dat de actrice niet eens auditie hoefde te doen. Marvel kwam min of meer naar haar toe. "Ik heb mijn zoon naar een auditie gebracht - ik kan je niet vertellen waarvoor! - en de casting director zag me en wilde me casten voor iets anders', vertelde Ridloff aan The New York Times. "Een paar maanden later nam de castingdirecteur contact op met mijn manager en zei:" We willen Lauren overwegen voor een Marvel-film …" Toen Ridloff de rol hoorde, zei hij meteen ja.

Voor het team achter Eternals is Makkari's doofheid altijd haar troef geweest in het verhaal van de film. Dit is vooral gezien het feit dat de kracht van Makkari supersnelheid is. "Ze trilt constant, ze is constant in beweging", legde Marvel-producer Nate Moore uit tijdens een interview voor Disney Entertainment. “Ze kan zelf trillingen voelen, dus ze kan eigenlijk horen door te voelen op dezelfde manier dat de dovengemeenschap muziek hoort door de trillingen te voelen.”

Eternals wordt op 5 november in de bioscoop uitgebracht. De film zal naar verwachting ook beschikbaar zijn op Disney+ na de bioscoopperiode.

Aanbevolen: