Wat heeft David Duchovny gedaan behalve 'The X Files'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft David Duchovny gedaan behalve 'The X Files'?
Wat heeft David Duchovny gedaan behalve 'The X Files'?
Anonim

David Duchovny is het meest bekend vanwege het spelen van Agent Mulder in The X-Files, een van de meest populaire sciencefiction- en horrorshows ooit gemaakt samen met The Outer Limits en The Twilight Zone. Maar de acteur heeft een veel langer cv dan alleen deze ene show, hoe succesvol en iconisch het ook mag zijn. David Duchovny heeft verschillende andere films en verschillende andere klassieke tv-shows gedaan, waaronder de Red Shoe Diaries, Californication en het surrealistische drama Twin Peaks van David Lynch.

Hij begon zelfs als een bit-speler in een klassieke film uit de jaren 80. Dit is de carrière van acteur David Duchovny, en in willekeurige volgorde zijn dit enkele van zijn meest opvallende rollen naast The X-Files.

10 David Duchovny was in 'Aquarius'

De serie duurde maar een paar seizoenen, maar het was een van David Duchovny's meest recente televisierollen naast zijn vergelding voor Agent Mulder in de opnieuw opgestarte X-Files-afleveringen. Aquarius volgt het verhaal van een detective terwijl hij werkt aan het beruchte Charles Manson-moordonderzoek. De show uit de jaren 60 toont Duchovny als een undercoveragent die probeert te infiltreren in de Manson Family-sekte en de vreselijke misdaden van de mislukte muzikant probeert te voorkomen.

9 David Duchovny speelde in 2013 in een impopulaire oorlogsfilm genaamd 'Phantom'

Deze oorlogsfilm uit 2013 speelde zowel Ed Harris als David Duchovny en volgde het verhaal van een Sovjet-onderzeeër en zijn kapitein die proberen zich te bemoeien met internationale conflicten en een oorlog te voorkomen, ten koste van de gedesillusioneerde bemanning van de kapitein. De film verdiende slechts $ 1,6 miljoen aan de kassa en wordt niet erg goed beoordeeld, hij heeft slechts 25% op Rotten Tomatoes.

8 David Duchovny speelde een transvrouw op 'Twin Peaks'

In wat sommigen volgens de huidige normen een problematische rol zouden kunnen vinden, speelt David Duchovny een trans-FBI-agent genaamd Denise Bryson, een voormalige FBI-partner van het hoofdpersonage van de show, Agent Dale Cooper (Kyle MacLaughlan). Hoewel de show geprezen moet worden voor het feit dat de cis-personages het karakter van Duchovny accepteren en haar niet pesten, zijn sommigen niet blij wanneer cis-acteurs optreden als transgenders. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat dit werd gefilmd in 1991, jaren voordat het publieke bewustzijn over transrechten en transmensen die transrollen speelden was verschoven.

7 David Duchovny speelde in 'Evolution'

In deze cult-klassieker uit 2001 met in de hoofdrollen Duchovny, Mad TV's Orlando Jones en Julian Moore, landen buitenaardse wezens op aarde en beginnen ze in een exponentieel tempo te evolueren, en naarmate ze evolueren, worden ze vastbesloten om de planeet. Duchovny speelt een gefrustreerde wetenschapsprofessor wiens scheikundekennis de wereld aan het einde van de film redt. Spoiler alert: ze doden de aliens met shampoo van het merk Head and Shoulders. Ja, echt.

6 David Duchovny speelde in Showtime's hitserie 'Californication'

Na een paar jaar pauze keerde Duchovny terug naar de televisie in Showtime's hitserie Californication, waar hij een gescheiden vader speelde en een succesvolle auteur die met zijn vrouwelijke fans slaapt, maar moeite heeft om een gezond voorbeeld te stellen voor zijn dochter terwijl hij ook zijn libido toegeeft. Sommige mensen denken zelfs dat dit personage op Duchovny zelf was gebaseerd.

5 David Duchovny speelde in 'Red Shoe Diaries'

Deze erotische serie Showtime was een bloemlezing over een auteur die vrouwen beta alt om hem hun meest intieme dagboeken te sturen met details over hun seksuele avonturen en tegenslagen. De show werd uitgezonden van 1992 - 1999 en wordt nog steeds verspreid door de Playboy Corporation.

4 David Duchovney had een ondersteunende rol in 'The Craft: Legacy'

De ongelooflijk populaire heksenhorrorfilm uit de jaren 90 The Craft kreeg eindelijk een vervolg in 2020 en David Duchovny maakte daar deel van uit. In de film speelt hij Adam Harrison die een date heeft met de moeder van hoofdpersonage Lily Schechner, Helen.

3 David Duchovny speelde een slijmerige durfkapitalist in 'Beethoven'

Geloof het of niet, de man uit de Red Shoe Diaries die ook de beroemdste buitenaardse jager ter wereld speelde, speelde in de jaren negentig in een populaire kinderfilm. Beethoven, het verhaal van de sjofele St. Bernard die altijd de boel redt, gaat over Duchovny als Brad, een slonzige durfkapitalist die de eigenaren van de honden probeert op te lichten. Onnodig te zeggen dat de hond dat niet laat gebeuren.

2 David Duchovny speelde "The Greatest Hand Model In The World" in 'Zoolander'

“Het beste handmodel ter wereld” was de titel die Derek Zoolander (gespeeld door Ben Stiller) aan David Duchovny's personage JP Prewitt gaf. Prewitt is degene die aan Zoolander onthult dat Mugato's snode plan is om mannelijke modellen te hersenspoelen om zijn persoonlijke moordenaars te zijn, en dat Zoolander Mugato's volgende slachtoffer zal zijn. Als dat concept belachelijk klinkt, is het dat ook, en dat is het hele punt van de film. Duchovny's serieuze karakter maakt de absurditeit van de film des te hilarischer.

1 David Duchovny's allereerste filmrol was in 'Working Girl'

De lijst afsluiten is Duchonvny's vroegste en minst herkenbare rol. In deze Melanie Griffith-klassieker over een vrouw die worstelt om vooruit te komen in het bedrijfsleven, speelt David Duchovny een van de gasten van het verrassingsfeestje die zich verstopt in de badkamer voor Tessa. Hij is maar even in de film, had geen andere regels dan "SURPRISE!" en het was zijn eerste filmrol, en dus was het het begin van een lange en vruchtbare carrière.

Aanbevolen: