Dit is wat David Boreanaz heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel

Inhoudsopgave:

Dit is wat David Boreanaz heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel
Dit is wat David Boreanaz heeft gedaan sinds 'Buffy' en 'Angel
Anonim

David Boreanaz werd voor het eerst beroemd nadat hij werd gecast als Sarah Michelle Gellar's liefdesbelang in de hit Buffy the Vampire Slayer uit de jaren 90. In de show speelde de acteur op memorabele wijze Angel, een vampier die een onwaarschijnlijke vriendschap (en romantiek) sloot met Gellar's Buffy.

Hoewel Boreanaz toen niet echt veel acteerervaring had (voor die tijd boekte hij slechts een handvol kleine rollen, waaronder een in de populaire comedyserie Married with Children), was zijn optreden in de show voldoende om te overtuigen maker Joss Whedon om de acteur zijn eigen spin-off te geven. Dat is in wezen hoe Boreanaz zijn eigen serie, Angel.

Angel bleef vijf seizoenen in de lucht en kreeg tijdens de hele run een Emmy-nominatie. De show vestigde ook Boreanaz als een echte Hollywood-ster. Sindsdien heeft de inwoner van Buffalo verschillende andere hoofdrollen gekregen, aangezien hij vandaag de dag nog steeds een van de meest herkenbare gezichten op televisie is.

Na 'Angel' kreeg David Boreanaz een hoofdrol in deze ongebruikelijke misdaadprocedure

Boreanaz heeft misschien genoten van zijn tijd bij Angel, maar toen de show eenmaal was geannuleerd, wist de acteur dat het tijd was om verder te gaan met het spelen van een vampier. Deze keer stapte de acteur in de wereld van misdaadprocedures en kreeg hij de rol van FBI-agent Seeley Booth in de Fox-show Bones.

Het bleek dat Fox vanaf het begin op zoek was naar de acteur voor een van de hoofdrollen. "We hebben eerst David gecast. Ik had niet eens een vergadering nodig toen Dana Walden [voormalig voorzitter en CEO van Fox Television Group] zei: 'Zou je David Boreanaz in overweging willen nemen?', herinnert de maker van de show, Hart Hanson, zich. Ja, ik neem hem mee.'”

In de show werd Boreanaz gekoppeld aan de toenmalige nieuwkomer Emily Deschanel die het titulaire personage van de show speelde, Dr. Temperance "Bones" Brennan. Tijdens de hele show zagen fans hoe ze zaken samen onderzochten en oplossen. Later werden de twee personages ook verliefd en stichtten ze een gezin.

Uiteindelijk werd Bones zeer succesvol, zozeer zelfs dat het 12 seizoenen duurde (hoewel men gelooft dat de show nog meerdere seizoenen had kunnen blijven als Fox het niet had stopgezet).

Op een gegeven moment werd Boreanaz ook meer dan alleen de ster van de show. In feite werd hij, samen met Deschanel, uiteindelijk ook gecrediteerd als producenten. Daarnaast regisseerde Boreanaz ook enkele afleveringen van de show, waaronder de finale, waarin enkele van de belangrijkste mensen in zijn leven te zien zijn.

“Mijn vader, mijn moeder, mijn zoon, mijn dochter en [vrouw] Jaime, dus de hele familie zit erin. Papa [een echte nieuwsman] doet een soort nieuwsberichtgeving die deel uitmaakt van de verhaallijn, wat geweldig is, 'onthulde de acteur. "Ik was in staat om ze allemaal te krijgen in de seriefinale."

Vandaag speelt David Boreanaz de hoofdrol in het populaire actiedrama 'SEAL Team'

Na het einde van Bones maakte Boreanaz snel zijn weg van Fox naar CBS om te schitteren in de hitserie SEAL Team. In tegenstelling tot Bones lost de acteur hier niet wekelijks moordzaken op. In plaats daarvan speelt hij Jason Hayes, de leider van een Navy SEAL-team dat de taak heeft om enkele van de gevaarlijkste geheime missies ter wereld uit te voeren.

Voor Boreanaz was het een rol die hij nooit eerder heeft gespeeld tijdens zijn televisiecarrière. En zoals fans misschien al geraden hebben, bleek het ook voor de acteur een behoorlijke fysieke uitdaging te zijn.

"Het personage zelf heeft een heel agressieve drive", legde de acteur uit. "Om zelfs maar een Tier 1-operator te willen worden, moeten ze een serieus fysiek uithoudingsvermogen van krachttraining ondergaan om door Buds te komen, nog eens 12 maanden van hel doormaken om het zelfs maar in een team te maken. Het gaat echt om de rijden voor mij en het karakter."

Ondertussen is Boreanaz niet alleen de hoofdster van de show, maar ook als uitvoerend producent van de show vandaag. En net als op Bones heeft de acteur in de loop der jaren ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele afleveringen van SEAL Team te regisseren. Dit omvat de voorlaatste aflevering van de show voor het vijfde seizoen waarin Jason en zijn mede-SEALs van Boreanaz een Venezolaanse nucleaire faciliteit sluiten tijdens een undercovermissie.

SEAL Team is al vernieuwd voor een zesde seizoen en Boreanaz heeft hard gewerkt aan het filmen van de hitserie, samen met de rest van de cast. Dat gezegd hebbende, is er nog geen woord over wanneer het zal worden uitgebracht op Paramount+.

Wat andere projecten betreft, is het mogelijk dat Boreanaz voor alles in is, behalve een Buffy-reboot.

"Nee nooit, dat gebeurt niet", verklaarde de acteur ooit. "Ik heb helemaal geen probleem met het cultpubliek, en ik zou helemaal teruggaan naar dat genre omdat ik daar dol op ben, maar ik ben geen grote reünieman en niet iemand die dat soort dingen doet. Er is geen echte reden voor mij om daar nu mee bezig te zijn.”

Aanbevolen: