De waarheid over de gezondheidsproblemen van Halsey

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gezondheidsproblemen van Halsey
De waarheid over de gezondheidsproblemen van Halsey
Anonim

Halsey is altijd open geweest over haar gezondheid, vooral haar zwangerschap die haar zangstem blijkbaar veranderde. Maar fans geloven dat ze zich meer zal openstellen in haar aanstaande biopic. De zangeres die schoonheidsondernemer werd, leed aan verschillende gezondheidsproblemen die haar bijna de kans op een baby en het behouden van haar carrière wegnamen. Tegenwoordig gaat het een stuk beter met haar, maar ze moest de Grammy's van 2022 toch vroeg verlaten… Dit is wat er echt aan de hand is met de gezondheid van Halsey.

Halsey had een miskraam tijdens een concert

In 2018 opende Halsey rond de tijd dat ze een miskraam had tijdens een concert. "Ik was op tournee en ik kwam erachter dat ik zwanger was", vertelde ze aan The Doctors."Voordat ik er echt achter kon komen wat dat voor mij betekende en wat dat betekende voor mijn toekomst… het volgende dat ik wist was dat ik midden in mijn concert een miskraam kreeg." De hitmaker Without Me was getraumatiseerd. "Het gevoel een paar honderd tieners in het gezicht te kijken terwijl je door je kleren bloedt en nog steeds de show moet doen, en op dat moment beseffen", herinnert ze zich. "Ik wil nooit meer die keuze maken om te doen wat ik leuk vind of niet te kunnen vanwege deze ziekte."

Halsey lijdt aan endometriose - een vrouwelijke reproductieve aandoening die het risico op een miskraam verhoogt. Vanwege haar toestand heeft ze in haar leven in totaal drie miskramen gehad. Een daarvan was voordat haar carrière in 2015 van start ging. Deze keer was het vlak voor een toneelvoorstelling. "Het is het meest boosaardige optreden dat ik ooit in mijn leven heb gedaan", vertelde ze aan Rolling Stone. "Dat was het moment van mijn leven waarop ik bij mezelf dacht: 'Ik voel me geen f-ing mens meer.'

"Dit ding, deze muziek, Halsey, wat ik ook doe, had voorrang en prioriteit boven elke beslissing die ik nam met betrekking tot deze hele situatie vanaf het moment dat ik erachter kwam tot het moment dat het fout ging. Ik liep het podium af, ging de parkeerplaats op en begon gewoon over te geven." Ze was zo streng voor zichzelf omdat ze "meer moeder wilde zijn dan ik een popster wil zijn, meer dan ik iets in de wereld wil zijn."

Halsey had meerdere 'angstaanjagende' operaties voor endometriose

Tijdens haar optreden in The Doctors vertelde Halsey ook over het "bitterzoete" moment dat ze de diagnose endometriose kreeg. "Mijn tourmanager moest me naar een ziekenhuis brengen. En de hele tijd dat ik daar was, wist niemand wat hij me moest vertellen. Uitdroging, stress, angst", zei ze. "En ik zei: 'Hoe zit het met mijn pijn?' Vaak kunnen ze je laten denken dat het in je hoofd zit." Ondanks dat ze het een "ondraaglijk pijnlijke" ervaring noemde, was Halsey dankbaar dat ze de diagnose had.

"Het was de opluchting om te weten dat ik het niet verzon, en ik was niet gevoelig, en het zat niet allemaal in mijn hoofd, maar het was ook een beetje balen om te weten dat ik zal hier voor altijd mee leven, "legde ze uit. "Het ding met endometriose is dat het erop neerkomt dat artsen de neiging hebben om de vrouwelijke ervaring te minimaliseren als het erom gaat ermee om te gaan."

Toen ze opgroeide, gaf de zangeres toe dat ze niet goed was geïnformeerd over haar toestand. "Mijn hele leven had mijn moeder me altijd gezegd: 'Vrouwen in onze familie hebben gewoon hele slechte menstruatie'", bekende ze. "Het was gewoon iets waarvan ze dacht dat ze vervloekt was om mee om te gaan en ik was vervloekt om mee om te gaan, en dat was slechts een deel van mijn leven."

Waarom Halsey de Grammy's van 2022 vroeg verliet

In juli 2021 verwelkomden Halsey en haar partner Alev Aydin hun eerste kind, Ender Ridley Aydin. De zangeres zei dat het 100% gepland was. In 2019 besloot ze haar eieren te bevriezen en zich te concentreren op zwanger worden in plaats van een album uit te brengen. In februari 2020 zei ze dat het krijgen van een baby "eruit ziet als iets dat voor mij gaat gebeuren".

Na een jaar lang focussen op het moederschap, schreef ze op Instagram dat ze heel blij was om de Grammy's van 2022 bij te wonen, vijf jaar na haar laatste.

"De laatste keer dat ik de Grammy's bijwoonde was in 2017 en het was 3 dagen nadat ik mijn eerste endometriose-operatie had ondergaan", schreef ze naast een foto van haar in een ziekenhuisjas. "Ik liep over het tapijt met mijn hechtingen er nog in? Het toeval wil dat ik morgen voor het eerst in jaren aanwezig ben en ik ben opnieuw geopereerd (je raadt het al) 3 dagen geleden. Ik plaats dit alleen om te zeggen, als je zie me zachtaardig zijn lol ik ben kwetsbaar. Breekbaar maar opgewonden:) ?"

Halsey verliet het evenement echter vroeg omdat ze zich niet lekker voelde. "Ik voelde me niet super lekker, dus ik ging vroeg weg. Ik moest BTS zien", schreef ze naast een Instagram-selfie. "Ik ga pasta halen en slapen. Bedankt voor alles, we houden jullie allemaal."

Aanbevolen: