Hier is waarom dit duo hun Grammy terug moest geven

Inhoudsopgave:

Hier is waarom dit duo hun Grammy terug moest geven
Hier is waarom dit duo hun Grammy terug moest geven
Anonim

Winnaars van de 1989 Best New Artist Grammy, Milli Vanilli schreef geschiedenis toen hun prijs werd ingetrokken. Na een enorm lipsynchronisatieschandaal werd onthuld dat de groep hun eigen muziek niet had gezongen. Tijdens het optreden in Connecticut sloeg het nummer van het nummer over en het duo rende het podium af. Het incident op zich was niet genoeg voor fans om de groep aan te zetten, maar kort na hun Grammy-overwinning kondigden Pilatus en Morvan, de frontmannen van de groep, aan dat ze niet hun eigen muziek hadden gezongen.

Bij het optreden in Connecticut dachten veel mensen aanvankelijk dat het een technisch probleem was of het resultaat van een slechte mix. Maar toen verslaggevers in de geschiedenis van het duo groeven, realiseerden ze zich dat de frontmannen geen Engels spraken op het vaardigheidsniveau dat bij hun vocale prestaties zou passen. Dit is wat de media oorspronkelijk tipte over het geheim van het duo.

Wat is er met Milli Vanilli gebeurd bij de 'Grammys'

De categorie Beste nieuwe artiest is bedoeld om de nieuwe opkomende muzikanten te vertegenwoordigen die de wereld stormenderhand veroveren. Winnaars uit het verleden zijn vaak uitgegaan om illustere en winstgevende muziekcarrières te bereiken. Velen noemen de Grammy-overwinning van het duo als de schijnwerper op de innerlijke werking van de groep. Na het lip-sync-fiasco stonden Pilatus en Morvan erop dat ze hun eigen muziek zouden zingen op het tweede album, en toen hun producer weigerde, gingen ze naar buiten met de waarheid over hun muziek.

Tijdens de persconferentie was het duo oprecht en verontschuldigde zich voor het liegen over hun zang. Ze gaven aan onder deze voorwaarden benaderd te zijn en wilden het gewoon groots maken. Fab drong er later op aan dat ze gedwongen waren om te lip-synchroniseren en terug in Duitsland zouden zijn geweest als ze niet hadden ingestemd met de voorwaarden van de producent.

Dit was zeker niet het enige geval van lipsynchronisatie van beroemde sterren. Grote sterren zijn betrapt op het zingen over nummers, en velen verklaren openlijk de betrokkenheid van vooraf opgenomen teksten in hun live optredens. Maar toen het duo aankondigde dat hun in Duitsland gevestigde producer, Frank Farian, voorstelde om zangers in te huren om al het vocale werk van de groep te doen, terwijl het duo gewoon zou dansen en lip-synchroniseren, was er onmiddellijk een reactie van het publiek. De Grammy's ontnamen de groep hun prijs, aangezien ze niet echt hun eigen muziek hadden uitgevoerd.

Farian had vóór Milli Vanilli nog een groep, Boney M. Deze discogroep was destijds het populairst in Europa, maar het gaf Farian de ruimte om creatieve beslissingen te nemen.

Niet alleen verloor Milli Vanilli de Grammy, maar ze behandelden ook verschillende rechtszaken

De Grammy's hadden nog nooit eerder een prijs ingetrokken, en het ongekende karakter van deze beslissing in combinatie met de populariteit van Milli Vanilli leidde ertoe dat de situatie internationaal nieuws werd. Het verhaal was overal. Er werden rechtszaken aangespannen en zelfs een terugbetaling van $ 3 aan degenen die het album van de groep hadden gekocht in de veronderstelling dat hun favoriete duo de populaire muziek maakte.

In een interview met VladTV liet Fab Morvan, die deel uitmaakte van het beruchte duo, zien hoe ingewikkeld de situatie werkelijk was. Frank Farian was meer bezig met het vinden van de juiste look voor de groep en vond het duo dat oorspronkelijk had gemodelleerd en gedanst. En na 41 weken in de top 10 van de Billboards-grafiek te hebben doorgebracht, was de groep schijnbaar geslaagd. Maar met onenigheid over het aankomende album kondigden ze een persconferentie aan met een grote groep verslaggevers. Het duo gaf toe dat ze hun eigen muziek niet hadden gezongen en dat ze alleen met de situatie hadden ingestemd om hun al lang bestaande doel om het sterrendom te bereiken, te bereiken. Wat misschien wel het meest ongelukkig is, is dat het duo kon zingen, maar de kans werd ontzegd door hun producer. Rob en Fab mochten de zangers niet eens ontmoeten, ze werden apart gehouden door de producers.

De producent was misschien de schuldige

Hoewel de gezichten van het duo de meeste kritiek kregen van het grote publiek, leek het alsof ze het slachtoffer waren van de controle van een producent. De terugslag trof de groep hard, vooral Rob die in aanraking kwam met de wet en uiteindelijk dood werd aangetroffen nadat hij worstelde met verslaving. Deze tragische gebeurtenis vond plaats aan de vooravond van hun comeback-promotietour. Het comeback-album is nooit uitgebracht.

Fab bracht echter in 2003 zijn eigen album "Love Revolution" uit. Hij spreekt nog steeds over zijn partner en de waarheid achter de situatie die internationale aandacht trok.

Milli Vanilli wordt misschien herinnerd voor hun ingetrokken Grammy-overwinning, maar het waargebeurde verhaal is een beetje ingewikkelder. Het duo had geen creatieve controle en was uiteindelijk niet in staat om vocaal bij te dragen aan het project. Ondanks dat ze de controle niet onder controle hadden, maakte de terugslag effectief een einde aan hun dromen om Amerikaanse muzieksterren te worden. Zelfs toen ze probeerden een comeback te maken, bleken de gevolgen van de controverse ernstiger dan velen wisten.

Aanbevolen: