Black Widow moest donkerder zijn dan andere MCU-films, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Black Widow moest donkerder zijn dan andere MCU-films, hier is waarom
Black Widow moest donkerder zijn dan andere MCU-films, hier is waarom
Anonim

Black Widow markeert de Marvel Cinematic Universe's (MCU) terugkeer naar films sinds het uitbrengen van verschillende grote kaskrakers in 2019. De film wordt ook gezien als de zwanenzang van Scarlett Johansson als ze portretteert de originele Avenger Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, nog een laatste keer.

In tegenstelling tot de vorige MCU-films neemt Black Widow een relatief donkerdere en serieuzere toon aan. En het lijkt erop dat dit nodig was gezien de gebeurtenissen die plaatsvonden nadat Johanssons Natasha besloot terug naar huis te gaan.

Wat gebeurt er in Black Widow?

Black Widow vindt plaats direct na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War (en vlak voor de catastrofale gebeurtenissen van Avengers: Infinity War). En voor Johansson zelf was er geen beter moment om te beginnen sinds na de burgeroorlog: "Het is allemaal weg." "Alles is weg en voor de eerste keer ooit is ze echt alleen", legde Johansson uit tijdens een interview met Collider. “Ze zou helemaal in de ether kunnen verdwijnen en dat zou dat zijn. Ze hoeft nergens naar terug te keren.” Maar dan besluit deze Avenger naar huis terug te keren en dat is in wezen wanneer haar situatie hachelijk wordt.

Zodra ze thuis is, wordt Natasha herenigd met een 'familie' waarmee het Red Room-programma haar in het verleden had opgezet. Dit omvat Yelena (Florence Pugh) die zich voordeed als haar zus en Alexei (David Harbour) en Melina (Rachel Weisz) die zich voordeed als haar ouders. Helaas dwingt de reünie Natasha ook om haar gevaarlijke verleden onder ogen te zien terwijl ze vecht tegen een kracht die vastbesloten is haar neer te halen.

Waarom is Black Widow donkerder dan andere MCU-films?

Tot nu toe waren de recensies van de film overwegend positief, waarbij sommige critici zelfs zeiden dat het Marvel-personage van Johansson eindelijk de film kreeg die ze verdiende. Dat gezegd hebbende, hebben velen ook opgemerkt dat Black Widow een donkerder verhaal heeft dan zelfs Avengers: Infinity War of Avengers: Endgame. En het lijkt erop dat dit nodig was, aangezien de film volledig draait om de spionagewereld van Natasha en alle omstandigheden die daarbij horen. De regisseur van de film, Cate Shortland, geloofde ook dat deze richting de beste manier was om Natasha te eren.

"Het moest heel korrelig en donker zijn, want anders, als ze te te Teflon-gecoat is, zou ik niet om haar geven", legde Shortland uit terwijl ze met Variety sprak. "Ik wilde echt dat de film een kermisattractie was, maar tegelijkertijd wist ik dat we moesten eren wie ze was." Ze vocht ook om de film een rauwer gevoel te geven, want het laatste wat Shortland wilde was Marvel-fans een zeer voorspelbare film geven. “Het is een fijne lijn, want je wilt dat mensen plezier hebben en ervan genieten. Maar je wilt ook niet dat mensen de ketel op gaan zetten wanneer de vechtsequentie plaatsvindt, omdat ze weten wat ze kunnen verwachten', zei Shortland."Dus ik moest vechten om de dingen een beetje lelijker te maken."

Tegelijkertijd geloofde Johansson zelf dat dit het soort wereld is waar Natasha gedijt, vooral als ze geen van de andere Avengers bij zich heeft. "We hebben altijd gezegd dat als de Avengers boven waren en laten we zeggen dat alle gemene personages in een of ander duister ondergronds ding zijn, het meest interessante aan Natasha is dat ze naadloos tussen beide kan gaan en dat haar loyaliteit niet altijd zo duidelijk is," legde Johansson uit. "Ze werkt niet op hetzelfde morele kompas en een grijs gebied is een coole plek om te leven."

Ondanks het grimmige Marvel-verhaal, biedt Black Widow ook verschillende luchtige en grappige momenten, iets waar alle MCU-films bekend om zijn geworden. Shortland legde ook uit dat humor de manier was waarop vrouwen in de film met hun hachelijke situatie omgingen. “Zelfs als ze het over hun eigen lichaam hebben, nemen ze de macht terug via humor. Ook al zijn hen deze vreselijke dingen aangedaan, ze zullen het hen niet laten neerhalen, en ze zullen het niet de vreugde uit hun leven laten wegnemen', zei Shortland tijdens een interview met Fandango. "En ik denk dat vrouwen, en veel mannen, daarop zullen reageren, omdat het heroïsch is."

Een Black Widow-vervolg is mogelijk

Johansson verlaat mogelijk MCU na meer dan 10 jaar werken met Marvel. Desalniettemin lijkt het erop dat de Black Widow-filmsaga lang na het vertrek van de actrice zou doorgaan. "Ik denk dat ik een ander personage volg, ja", liet Shortland zelf onlangs doorschemeren tijdens een gesprek met RadioTimes.com.

Dat gezegd hebbende, maakte de regisseur ook duidelijk dat het hoofdpersonage van het vervolg op dit moment nog onduidelijk is. "Ik heb geen glazen bol", zei Shortland. "Mijn focus lag op Black Widow en wat de personages doen in ons verhaal." Voor de goede orde, ze denkt ook niet dat het een goed idee zou zijn om Red Guardian tegen Captain America op te zetten (zelfs als Harbor interesse had getoond om tegen de eerste Avenger te vechten). Shortland merkte op dat Alexei 'in zijn broek zou poepen'. "Dus ik weet niet of ik dat wil zien."

Aanbevolen: