Hoe 50 Cent zichzelf opnieuw maakte als tv-producent

Inhoudsopgave:

Hoe 50 Cent zichzelf opnieuw maakte als tv-producent
Hoe 50 Cent zichzelf opnieuw maakte als tv-producent
Anonim

Curtis '50 Cent' Jackson heeft een complete make-over ondergaan en wordt momenteel beschouwd als een van de meest getalenteerde tv-producenten in de industrie. The Queens, New Yorks eerste inval in de rapscene begon als tiener, en hij leek in de schijnwerpers te komen toen Columbia Records hem in 2000 tekende.

Zijn album voor het label Power of the Dollar zou in 2000 uitkomen, totdat hij buiten het huis van zijn grootmoeder werd aangevallen en negen keer van dichtbij werd neergeschoten.

Op wonderbaarlijke wijze overleefde hij en liep twee weken later het ziekenhuis uit, maar door het incident liep hij verwondingen op aan zijn gezicht, wat resulteerde in een gezwollen tong en een onduidelijke stem.

Columbia liet hem vervolgens vallen, maar de rapper gaf niet op en begon zijn muziek uit te delen totdat hij werd opgemerkt door superster Eminem en iconische producer Dr. Dre. Hij tekende hem meteen bij hun label Interscope.

Curtis Jackson zou in 2003 de rapscene binnenstormen met zijn debuutalbum Get Rich or Die Tryin en werd een van de eerste figuren van 'gangsta' rap.

Het album, een gezamenlijke productie-inspanning tussen Dr. Dre en Eminem, was meteen een commercieel succes en verkocht 9 miljoen exemplaren. 50 Cent volgde het op met een ander album, The Massacre, in 2005, met populaire iconische rapnummers als 'Candy Shop' en 'Just a Lil Bit'.

Nadat 50 Cent indruk had gemaakt in de muziekindustrie, streefde hij ernaar een betere versie van zichzelf te worden, dus ging hij zaken doen en acteren. Hij promootte en investeerde in het bedrijf Vitamine Water. In 2007, toen Coca-Cola het bedrijf kocht, verdiende 50 Cent maar liefst $ 100 miljoen.

50 Cent kwam in 2015 echter in financiële problemen nadat Lastonia Leviston hem had aangeklaagd voor het vrijgeven van een sekstape zonder haar toestemming. De rapper werd aansprakelijk gesteld en veroordeeld tot het betalen van $ 7 miljoen aan schadevergoeding.

Hij zat ook in een andere rechtszaak met betrekking tot een koptelefoonbedrijf genaamd Sleek Audio, dat zich ophoopte in 50 Cent-aanvragen voor faillissementsbescherming.

In 2016 werd hij door de faillissementsrechtbank bevolen om zijn schuldeisers in vijf jaar $ 23 miljoen te betalen, maar de rapper was in staat om het binnen enkele maanden te doen. Sindsdien is hij teruggekaatst en is hij een van de rijkste beroemdheden in Hollywood geworden.

8 Is 50 Cent de producent van 'Power'?

50 Cent was altijd al geïnteresseerd in wat er achter de schermen in de filmindustrie gebeurt. Door de jaren heen hield de rapper zijn hoofd naar beneden en leerde hij hoe het systeem werkte.

Zijn droom om showrunner en producer te worden kreeg begin 2010 veel aandacht toen schrijfster Courtney A. Kemp hem benaderde over een verhaal dat ze had over een drugsdealer die een legitieme zakenman wilde worden.

Ze had de input van 50 Cent nodig over de straten en het drugsspel, en samen gooiden ze het idee naar meerdere televisiezenders tot 2014, toen het Starz Network het oppikte.

Samen werden 50 Cent en Kemp de uitvoerende producenten van de serie Power, met acteur Omari Hardwick in de hoofdrol.

7 Welke tv-programma's produceert 50 Cent?

Nadat Power in 2014 werd uitgezonden, werd het al snel een favoriet onder de overwegend zwarte en latino-gemeenschappen. Tegen het einde van het derde seizoen werd de serie de op één na meest bekeken serie en werd alleen door Game of Thrones aan de kant geschoven.

De serie werd zes seizoenen uitgezonden en bracht vier spin-offseries voort: Power Book II: Ghost, Power Book III: Raising Kanan, Power Book IV: Force en het komende Power Book IV: Influence.

Naast de Power-franchise, die allemaal wordt gerund door 50 Cent, heeft hij ook de serie BMF (Black Mafia Family), die wordt uitgezonden door Starz, en de ABC-serie For Life, die na twee jaar werd geannuleerd. seizoenen.

Een andere van zijn series, Queen Nzinga, die gaat over een Afrikaanse vrouwelijke krijger, is opgepikt door Starz.

6 50 Cent had nooit een tekort aan ambitie

Naast een erkende en bekroonde rapper te zijn, koesterde 50 Cent altijd de droom om bekend te staan als zakenmagnaat en niet alleen als rapper. Hij investeerde in Vitamin Water, de koptelefoonlijn SMS Audio en vele filmprojecten.

5 50 Cent was altijd al geïnteresseerd geweest in films en tv

Hij had de wens om de filmindustrie zonder beperkingen te verkennen en met dit in gedachten begon hij in 2003 zijn eigen productiebedrijf genaamd G-Unit Films.

4 50 Cent maakte zijn acteerdebuut in 'Get Rich Or Die Trying'

In 2005 maakte de rapper zijn filmdebuut in de film Get Rich or Die Tryin, een semi-biopic over een jonge man genaamd Marcus die negen keer werd neergeschoten en vervolgens het rapspel gebruikte om te ontsnappen aan zijn ongelukkige leven.

Het verhaal, dat inspiratie putte uit het persoonlijke leven van de rapper en de film 8 Mile van Eminem uit 2002, deed het commercieel niet goed en kreeg ook negatieve reacties van critici.

3 50 Cent raakte geïnteresseerd in de innerlijke werking van de filmindustrie

50 Cent volgde zijn filmdebuut op met optredens in films als All Things Fall Apart, SouthPaw, de Escape Plan-trilogie en tal van andere films.

Tijdens het werken als acteur in deze films, ontwikkelde 50 Cent een interesse om achter de schermen te werken, zoals het produceren of regisseren van zijn films, wat hem ertoe bracht de Power TV-serie franchise te creëren.

2 Werken met Courtney Kemp Agbo

Kemp en 50 Cent's filmreis begon in 2014 toen Starz hun serie Power oppikte, en het lanceerde hun carrière als prominente figuren in de filmindustrie.

Over hun relatie gesproken, Kemp legde uit dat zij en 50 Cent twee verschillende relaties hebben. Ze communiceren als producer met een acteur wanneer de rapper zijn Power-personage Kanan portretteert, wat volgens Kemp lijkt op zijn echte persoonlijkheid.

Ze hebben ook een relatie tussen producent en producent, waarbij ze praten over de richting waarin de serie gaat en spannende dialogen en verhalen bedenken om in de serie op te nemen. Ze prees 50 Cent als een ongelooflijke verhalenverteller die vaak maanden voor het schrijven van de afleveringen met ideeën komt.

1 Als producer doorbreken in de Hollywood-scene

Toen Kemp 50 Cent benaderde met het idee om Power te maken, herkende hij dat de show de hiphopcultuur zou uitbeelden met zijn seksuele en gewelddadige scènes en de muziek.

Vanwege deze functies duurde het twee jaar voordat ze eindelijk een netwerk vonden dat bereid was de show te kiezen en het verhaal in zijn ruwe vorm te presenteren. Het succes van Power stuwde 50 Cent voort als een getalenteerde filmproducent, en hij heeft die reputatie ook versterkt met het succes van de spin-offs.

Aanbevolen: