Hoe Freddie Stroma ervoor zorgde dat Peacemaker vijf afleveringen opnieuw maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Freddie Stroma ervoor zorgde dat Peacemaker vijf afleveringen opnieuw maakte
Hoe Freddie Stroma ervoor zorgde dat Peacemaker vijf afleveringen opnieuw maakte
Anonim

Freddie Stroma werkt sinds 2006 als professionele acteur, slechts een paar maanden voor zijn 20e verjaardag. Nadat hij in de Britse shows Mayo en Casu alty speelde, evenals in een romantische komische film met de titel Godiva, kreeg hij de rol van zijn leven toen hij werd gecast als het personage Cormac McLaggen in de Harry Potter-film serie.

De Engelse acteur speelde het personage in de laatste drie films in de serie, met als hoogtepunt Deathly Hallows 2 in 2010. Sindsdien heeft hij niet te veel films of tv-shows gespeeld, maar enkele van de banen die hij heeft aangenomen, is behoorlijk belangrijk geweest.

Een daarvan is zijn huidige hoofdrol in de superheldenthrillerserie Peacemaker van James Gunn op HBO Max. Hij landde de rol nadat hij in films als Pitch Perfect en 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi was verschenen, en zelfs in één aflevering van Game of Thrones.

HBO Max plaatste officieel een volledige rechtstreekse-naar-serie-bestelling voor de show in september 2020, een spin-off van DC's The Suicide Squad en de eerste tv-serie in het DC Extended Universe.

Freddie Stroma maakte oorspronkelijk geen deel uit van de cast van 'Peacemaker'

Toen het nieuws voor het eerst bekend werd over de seriebestelling van HBO Max voor Peacemaker, werd tegelijkertijd aangekondigd dat John Cena het hoofdpersonage Christopher Smith / Peacemaker zou spelen.

Het was een vergelding voor een rol die hij al had gespeeld in The Suicide Squad in 2021. Het was een droom die uitkwam voor de voormalige WWE-ster, die eerder was afgewezen voor twee andere superheldenrollen, in de films Shazam en Deadpool 2.

Cena in de hoofdrollen waren Danielle Brooks (Orange Is The New Black, The Color Purple) als Leota Adebayo, Chukwudi Iwuji (John Wick 2, The Underground Railroad) als Clemson Murn, en Jennifer Holland (American Pie Presents: The Book of Love), die terugkeerde als Emilia Harcourt. Net als Cena was dit een rol die ze ook had gespeeld in The Suicide Squad.

Een ander hoofdpersonage in de serie was Adrian Chase, beschreven als 'een zelfverklaarde misdaadbestrijder die opkijkt naar Peacemaker als een oudere broer', en ook bekend onder de naam Vigilante.

Het is dit personage dat Freddie Stroma speelt, maar hij kwam pas aan boord nadat Chris Conrad, de originele acteur in de rol, afhaakte.

Directeur James Gunn moest vijf afleveringen van 'Peacemaker' opnieuw opnemen nadat Freddie Stroma Chris Conrad had vervangen

In een interview met Screen Rant in januari van dit jaar legde James Gunn uit waarom ze afscheid moesten nemen van Chris Conrad. Hij suggereerde dat er creatieve meningsverschillen waren geweest tussen hem en de acteur, hoewel hij terughoudend bleef over de details.

“We hadden al vijf-en-een-halve afleveringen opgenomen met een andere acteur, die een ongelooflijk getalenteerde man is, maar we waren op verschillende pagina's over bepaalde dingen, en ik denk niet dat hij verder wilde gaan op de serie op de lange termijn, 'zei Gunn.

Het was deze gang van zaken die hem en zijn team dwong om op zoek te gaan naar een vervanger, en Freddie Stroma was de man op wie ze belandden. Helaas moesten ze, nadat ze met hun oorspronkelijke keuze al aan een aanzienlijk deel van de show hadden gewerkt, alle scènes waarin het personage betrokken was opnieuw moeten opnemen.

“[Stroma] kwam laat binnen”, legde Gunn uit. "We hebben [hem] binnengehaald, vijf-en-een-halve afleveringen binnen, en ik heb al zijn scènes opnieuw opgenomen. Ik regisseerde alle scènes met Vigilante in vijf-en-een-halve afleveringen.”

Freddie Stroma's Vigilante is anders dan die in de DC Comic Books

Freddie Stroma heeft een aantal strips gelezen waarin zijn personage voorkomt. De manier waarop hij is geschreven – en hoe hij hem zelf afbeeldt – in Peacemaker is echter heel anders.

"Eigenlijk realiseerde ik me al vrij vroeg dat dit een vertrek is van de Adrian Chase die de DC-wereld kent", vertelde Stroma eerder dit jaar aan Comicbook.com.'Mijn broer heeft me eigenlijk vijftig Vigilante-strips gegeven. Ik ben nu op 12, en ik kan geen vergelijkingen maken. Dit is een heel ander karakter.”

Dat wil niet zeggen dat de acteur geen behoefte voelde om onderzoek te doen voor zijn personage. "Ik wist dat onderzoek naar Adrian meer uit respect voor het personage is", vervolgde hij. Wat betreft het daadwerkelijke spelen van de rol, het is wat er op de pagina stond die James schreef. Het is een heel ander karakter. Dus dat is een beetje de richting die ik daarmee opging.”

Stroma zal naar verwachting terugkeren als Vigilante in seizoen 2 van Peacemaker, dat naar verwachting ergens in januari 2023 weer op het scherm zal verschijnen.

Aanbevolen: