Wat is er gebeurd met deze America's Got Talent Golden Buzzer-winnaars

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met deze America's Got Talent Golden Buzzer-winnaars
Wat is er gebeurd met deze America's Got Talent Golden Buzzer-winnaars
Anonim

America's Got Talent vierde zijn 16e verjaardag op 21 juni 2022. De show is gemaakt door de Britse media-persoonlijkheid en executive, Simon Cowell, die een lange geschiedenis heeft als rechter en producent van een breed scala aan realityshows in de de wereld. Cowell haalde eerder deze maand de krantenkoppen toen hij op zijn gouden zoemerknop drukte voor de Poolse tienermuzikant Sara James. De gouden zoemer is een Got Talent-traditie die al sinds seizoen 9 in 2014 in America's Got Talent leeft.

Niet alle winnaars van de gouden zoemer hebben een succesvolle carrière gehad na AGT, of zelfs een goede prestatie in de show. Sommigen daarentegen zijn gekatapulteerd naar wereldwijde faam en succes na hun speciale erkenning door de juryleden.

9 Paul Zerdin uit seizoen 10 van America's Got Talent

Britse komiek en buikspreker Paul Zerdin had een zeer succesvolle tijd in seizoen 10 van America's Got Talent: hij ontving de gouden zoemer van gastjurycomedian Marlon Wayans in de Judge Cuts, maar won ook het hele seizoen.

Zerdin zou terugkeren naar het Got Talent-universum, voor America's Got Talent: The Champions en Britain's Got Talent: The Champions in 2019.

8 Grace Vanderwaal uit seizoen 11 van America's Got Talent

Grace Vanderwaal werd pas 18 in januari 2022, maar ze heeft al een zeer indrukwekkende muzikale carrière achter de rug. Ze won seizoen 11 van America's Got Talent in 2016 op 12-jarige leeftijd, nadat ze een gouden zoemer had gekregen van jurylid Howie Mendel.

Sindsdien heeft Vanderwaal een Teen Choice Award gewonnen, speelde ze in twee Disney+ films, bracht ze haar eerste studioalbum uit en stond ze als jongste persoon ooit op de Forbes 30 Under 30-muzieklijst.

7 Darci Lynne uit seizoen 12 van America's Got Talent

Net als Grace Vanderwaal was de Amerikaanse buikspreker Darci Lynne pas 12 toen ze haar gouden zoemermoment had - van jurylid Mel B in 2017. Ze zou uiteindelijk de overall winnaar van seizoen 12 worden.

Naast het voortzetten van haar opleiding, is Lynne sindsdien te zien geweest in verschillende tv-shows, waaronder AGT: The Champions, Scooby-Doo en Guess Who?, en Ryan's Mystery Playdate op YouTube.

6 Kodi Lee uit seizoen 14 van America's Got Talent

Nog een ultieme winnaar van America's Got Talent, singer-songwriter en pianist Kodi Lee kreeg zijn gouden zoemer dankzij jurylid Gabrielle Union, die later na slechts één seizoen uit de show zou worden ontslagen.

Sinds zijn overwinning van seizoen 14 in 2019, trad Kodi op bij verschillende evenementen in het hele land, hoewel zijn carrière niet helemaal van de grond kwam zoals de meeste mensen hadden verwacht.

5 Brandon Leake uit seizoen 15 van America's Got Talent

In 2020 werd Brandon Leake de eerste dichter in de geschiedenis van America's Got Talent die een gouden zoemer ontving. De Californische artiest beroerde de jury met een spoken word eerbetoon aan zijn overleden zus, waarbij Howie Mandel hem de gouden erkenning schonk. Zoals iedereen op deze lijst tot nu toe, zou Leake het seizoen winnen waaraan hij deelnam.

In de afgelopen week debuteerde hij een poëziespecial getiteld Brandon Leake: A Family Affair op de CW-app.

4 Nightbirde uit seizoen 16 van America's Got Talent

"Je kunt niet wachten tot het leven niet meer moeilijk is voordat je besluit gelukkig te zijn." Deze ontroerende woorden gingen viraal nadat muzikant Jane 'Nightbirde' Marczewski ze zei na een briljante vertolking van een origineel nummer met de titel It's Okay.

Nightbirde had ook onthuld dat ze aan kanker leed, voordat haar prachtige optreden haar een gouden zoemer van Simon Cowell opleverde. Ze stopte later met de show omdat haar gezondheid verslechterde en stierf uiteindelijk in februari 2022.

3 Kechi Okwuchi uit seizoen 12 van AGT en America's Got Talent: The Champions

Zangeres en motiverende spreker Kechi Okwuchi nam deel aan het 12e seizoen van America's Got Talent in 2017. Dit was bijna 12 jaar nadat ze slechts een van de twee overlevenden was bij een vliegtuigongeluk in haar geboorteland Nigeria waarbij 108 passagiers en bemanningsleden omkwamen leden.

Kechi keerde terug naar AGT: The Champions in 2019, waar Simon Cowell haar een gouden zoemer gaf en haar naar de finale stuurde. Behalve dat ze een gepubliceerde auteur is, blijft ze zingen en pleit ze ook voor overlevenden van brandwonden.

2 Light Balance uit seizoen 12 van America's Got Talent

Oekraïense LED-dansgroep Light Balance schreef geschiedenis met hun gouden zoemer-optreden in seizoen 12 van America's Got Talent. Ze werden in 2017 geëerd door gastheer Tyra Banks.

Hierdoor maakte ze officieel van hen de eerste act die een gouden zoemer ontving in zowel AGT als in een internationale versie van Got Talent: de groep had ook de prestatie behaald in Germany's Got Talent in 2014. Light Balance blijft optreden voor verschillende doelen, meest recentelijk tegen de Russische invasie van hun thuisland, Oekraïne.

1 Drew Lynch uit seizoen 10 van America's Got Talent

Nog in de eerdere seizoenen van de gouden zoemer ontving komiek Drew Lynch een gouden zoemer van Howie Mandel. Dit was in 2015, toen de toen 23-jarige een set vol zelfspot opvoerde en grapjes maakte over zijn door sportblessures veroorzaakte stotteren.

Lynch eindigde op de tweede plaats in seizoen 10 van dat jaar. Hij bracht zijn eerste komische album uit in 2021, onder de titel 'Concussed'. Hij blijft stand-up optreden tijdens tournees over de hele wereld.

Aanbevolen: