De 10 meest waardevolle edelstenen die ooit op een veiling zijn verkocht, gerangschikt

Inhoudsopgave:

De 10 meest waardevolle edelstenen die ooit op een veiling zijn verkocht, gerangschikt
De 10 meest waardevolle edelstenen die ooit op een veiling zijn verkocht, gerangschikt
Anonim

Mensen zullen miljoenen dollars uitgeven om 's werelds zeldzaamste edelsteen te bezitten. In de afgelopen jaren hebben veilingmeesters van over de hele wereld geboden en prachtige recordbrekende edelstenen en diamanten verkocht waar mensen alleen maar van kunnen dromen. Het is echt verbazingwekkend om te zien hoeveel geld mensen bereid zijn uit te geven om een onberispelijke en super zeldzame edelsteen te bezitten.

In Hong Kong, New York en Genève hebben veilingmeesters edelstenen verkocht voor miljoenen dollars, en elk jaar lijkt het alsof mensen op jacht zijn naar de duurste en meest buitengewone edelstenen van allemaal. Van verbluffende diamanten met zeldzame roze tinten tot onberispelijke blauwe diamanten ontdekt in Zuid-Afrika, deze edelstenen van een miljoen dollar zijn enkele van de meest luxueuze en begeerde ter wereld, en mensen zijn bereid alles te doen wat nodig is om ze te bezitten. Hier zijn 10 van de meest waardevolle edelstenen die ooit op een veiling zijn verkocht, gerangschikt.

10 Lieve Josephine ($28,5 miljoen)

Een Hong-Kong tycoon kocht niet alleen één, maar twee zeldzame gekleurde diamanten voor zijn 7-jarige dochter op een veiling in Genève, Zwitserland in 2015. Hij noemde ze Josephine, naar zijn dochter en betaalde een totaal van $ 77 miljoen voor beide diamanten. De "Sweet Josephine" werd gekocht door Joseph Lau, een levendige roze diamant van 16,08 karaat voor $ 28,7 miljoen (Frans). De tweede, een blauwe diamant, werd verkocht voor $ 48,4 miljoen en staat op onderstaande lijst.

Joseph Lau is een projectontwikkelaar en Forbes schat zijn fortuin op maar liefst $ 9,9 miljard. Volgens FOX staat Lau bekend om het kopen van dure en mooie edelstenen en diamanten voor zijn kinderen.

9 De Beers Millennium Jewel ($32 miljoen)

In 2016 werd een 10,1-karaats levendige blauwe diamant geveild in Hong Kong en bereikte de recordboeken als de duurste diamant na verkoop voor bijna $ 32 miljoen. De De Beers Millennium Jewel 4 is de grootste blauwe edelsteen ovaal geslepen Fancy Vivid blauwe diamant die ooit op een veiling is verschenen.

Deze prachtige blauwe edelsteen maakte deel uit van de Millennium Jewels-collectie, die bestaat uit elf blauwe diamanten. De edelstenen haalden ook de krantenkoppen toen ze deel uitmaakten van een poging tot een miljoenenroof die mislukte.

8 De Zoe Diamond ($32,6 miljoen)

Een van de duurste gekleurde diamanten staat bekend als de Zoe Diamond, een blauwe diamant van 9,75 karaat die werd geveild en verkocht bij Sotheby's New York.

De diamant werd in november 2014 voor 32 miljoen dollar verkocht en gekocht door de Hong Kong-magnaat Joseph Lau, die de gewoonte heeft diamanten en edelstenen te kopen. Lau kocht de prachtige diamant voor zijn dochter Zoe, naar wie de diamant is vernoemd.

7 The Orange ($35,5 miljoen)

Deze prachtige oranje diamant is de grootste Fancy Vivid Orange-diamant die ooit is geveild. De peervormige edelsteen van 14,82 karaat brak records toen het in 2013 voor meer dan $ 35 miljoen werd verkocht op Christie's Geneva Magnificent Jewels-verkoop.

Volgens Forbes vestigde de unieke oranje diamant ook een wereldrecord voor de prijs per karaat voor elke gekleurde diamant die op een veiling werd verkocht voor $2, 398, 151 per karaat.

6 The Princie Diamond ($40 miljoen)

De Princie Diamond is een mooie, intens roze, kussengeslepen steen van 34,65 karaat die in 2013 werd geveild en verkocht bij Christie's in New York voor $ 39,3 miljoen.

Destijds was de diamant het duurste juweel dat ooit in de geschiedenis van het veilinghuis werd verkocht en de duurste diamant die ooit op een veiling in de VS werd verkocht. De prachtige roze diamant is de grootste in zijn soort en stamt uit de oudheid diamantmijnen van Golconda, India.

5 The Graff Pink ($46,15 miljoen)

Deze buitengewone roze diamant was ooit eigendom van Harry Winston en behoorde tot zijn privécollectie, maar werd later geveild op Sotheby's Magnificent Jewels Sale in Genève en verkocht aan Laurence Graff voor $ 46 miljoen, waardoor het een van de duurste is edelstenen die ooit op een veiling zijn verkocht.

De 24,78-karaats Graff Pink-diamant is uiterst zeldzaam en Graff heeft de diamant zelfs opnieuw laten slijpen, zodat de kleur van intens naar levendig ging en de helderheid van de steen onberispelijk werd.

4 Blue Moon Of Josephine ($48,4 miljoen)

Hongkong-koper Joseph Lau kocht de zeldzame "Blue Moon Diamond" bij Sotheby's voor $ 48,4 miljoen, een nieuw record voor de duurste edelsteen die op een veiling werd verkocht.

De kussenvormige diamant van 12,03 karaat werd omgedoopt tot "The Blue Moon Of Josephine" naar zijn dochter. Diezelfde dag kocht Lau een levendige roze diamant voor $ 28,7 miljoen, waarmee hij maar liefst $ 77 miljoen voor beide edelstenen uitdeelde.

3 Winston Pink Legacy ($50,66 miljoen)

Harry Winston's juwelier kocht deze adembenemende roze diamant voor een recordbedrag van $ 50,66 miljoen bij Christie's in Genève in 2018. Omgedoopt tot "The Winston Pink Legacy", vestigde de $ 2,6 miljoen per karaat ring een wereldrecordprijs voor een roze diamant en was ooit eigendom van de familie Oppenheimer.

Juwelenexpert Francios Curiel noemde de diamant 'de Leonardo Da Vinci onder de diamanten'.

2 Oppenheimer Blue ($57,5 miljoen)

De 14,62-karaats Oppenheimer Blue smaragd geslepen diamant is de grootste Fancy Vivid Blue-diamant die ooit op een veiling is verkocht en werd in 2016 voor $ 57,5 miljoen gekocht bij Christie's in Genève.

De prachtige blauwe diamanten ring was ooit eigendom van mijnmagnaat Philip Oppenheimer en werd naar hem vernoemd door de anonieme koper.

1 CTF Pink Star ($ 71,2 miljoen)

In november 2018 werd de duurste edelsteen ooit verkocht op een veiling en de grootste Internally Flawless Fancy Vivid Pink-diamant ooit beoordeeld door het Gemological Institute of America, voor $ 71,2 miljoen verkocht in Sotheby's in Hong Kong.

Deze prachtige 59,60-karaats ovale gemengd geslepen Fancy Vivid Pink-diamant, genaamd de Pink Star, werd gekocht door de beroemde juwelier Chow Tai Fook.

Aanbevolen: