10 beroemdheden met waanzinnige gitaarcollecties

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden met waanzinnige gitaarcollecties
10 beroemdheden met waanzinnige gitaarcollecties
Anonim

Beroemdheden staan bekend om het verzamelen van onschatbare en dure items, vooral items die verband houden met hun carrière. Het is niet ongebruikelijk dat muzikanten grote gitaarcollecties hebben vanwege hun affiniteit met het begrijpen van verschillende geluiden. Deze collecties die ze hebben verworven, bevatten vaak unieke gitaren die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Het is interessant om de verschillende beroemdheden te zien die in de loop der jaren gitaren hebben verzameld. Fans vragen zich vaak af hoeveel er nog worden gespeeld en het is een vraag die misschien nooit een antwoord zal krijgen.

10 Rick Nielsen

Een band genaamd Cheap Trick speelde Rick Nielsen als hun leadgitarist en zijn passie heeft hem zijn hele leven gevolgd. Hij heeft een kamer in zijn huis die vol staat met vintage gitaren, maar die is de afgelopen jaren uitgeput geraakt omdat hij ze begon te verkopen. Een paar van die in zijn collectie zijn onder andere gitaren zoals een 1966 Rickenbacker 360/12, 1954 Les Paul die eigendom was van Jeff Beck, en een originele Les Paul Robot.

9 Bob Dylan

Bob Dylan is een zanger en songwriter die talloze gitaren in zijn collectie heeft, maar niemand weet hoeveel. Zijn stijl is in de loop der jaren veranderd, omdat hij bekend staat om het gebruik van Martin Acoustics, Gibson Acoustics en Fender Electrics. Veel van zijn gitaren zijn verkocht op een veiling of weggegeven aan verschillende organisaties, maar fans wachten nog steeds op de dag om te zien wat hij nog in opslag heeft.

8 Keith Richards

Kieth Richards was lid van de beroemde band die bekend staat als The Rolling Stones, en hij heeft een jaloerse gitaarcollectie. Hij onthulde dat zijn favoriete gitaar die is met de naam Micawber, die hij in 1970 ontving van een collega-gitaarliefhebber genaamd Eric Clapton. Er wordt gezegd dat hij ongeveer 3.000 gitaren bezit, maar veel van hen staan in de opslag, aangezien hij over het algemeen slechts ongeveer 15 zou spelen als lid van deze iconische band.

7 John Mayer

John Mayer is een populaire zanger en songwriter die vaak wordt gezien met een gitaar in de hand terwijl hij liedjes zingt als Heartbreak Warfare en Gravity. Hij heeft meer dan 200 gitaren in zijn collectie en het is bekend dat hij met ongeveer 40 gitaren reist wanneer hij op tournee gaat.

Het meest populaire type gitaar in zijn collectie is de Fender Stratocaster en hij heeft zelfs zijn eigen signature versie van deze gitaar laten maken. Verschillende van zijn gitaren zijn op maat gemaakt, maar hij heeft verschillende klassiekers, zoals een Gibson ES-335 uit 1959, die hij tot op de dag van vandaag blijft gebruiken.

6 Joe Bonamassa

Joe Bonamassa is een zanger, songwriter en geweldige gitarist die bluesrockmuziek speelt. Zijn verzameling is bekend en hij is heel open over enkele van de beste die hij in zijn bezit heeft, wat neerkomt op ongeveer 400 gitaren in totaal. Enkele van zijn beste gitaren zijn een Gibson Les Paul Standard 'Carmelita' uit 1959, Grammar Johnny Cash Model uit 1969 en een Fender Broadcaster uit 1950.

5 Richard Gere

Richard Gere is een acteur en producer die al sinds de jaren 70 in de industrie zit en dol was op het verzamelen van vintage gitaren. Hij verkocht ze onlangs allemaal in 2011 omdat hij meer dan 100 gitaren had verzameld, maar het geld ging naar een goed doel. Het had hem 40 jaar gekost om deze instrumenten te verzamelen die ooit eigendom waren van legendarische artiesten zoals Bob Marley, Albert King en Peter Tosh.

4 Eric Clapton

Eric Clapton heeft een behoorlijke carrière achter de rug, aangezien hij zowel soloartiest is geweest als lid van The Yardbirds en Cream. Hij is een van de beste gitaristen die ooit heeft geleefd en hij heeft de collectie om dat te bewijzen.

Niemand weet hoeveel gitaren hij in zijn bezit heeft, maar hij houdt veilingen waar hij ze verkoopt om geld in te zamelen voor verschillende doelen. Een paar van de gitaren die hij heeft verkocht, zijn klassiekers zoals een Strat uit 1956, een Gibson ES-335 uit 1964 en een akoestische Martin uit 1939.

3 Kiefer Sutherland

Dit is weer een acteur met een indrukwekkende gitaarcollectie die fans zich misschien nog herinneren van zijn rol als Jack Bauer in 24. Zijn collectie bestaat voornamelijk uit 50 vintage Gibsons en het bedrijf liet zelfs een speciale gitaar maken ter ere van deze acteur. Deze acteur heeft ongeveer 60 gitaren op zijn naam staan en fans verwachten dat er meer aan zijn collectie zullen worden toegevoegd, aangezien zijn passie hem er zelfs toe heeft gebracht zijn eigen platenlabel op te richten.

2 Geddy Lee

Geddy Lee stond bekend om zijn betrokkenheid bij de band Rush, en hij heeft een behoorlijke gitaarcollectie die doet denken aan zijn populariteit. Hij zat meer dan 40 jaar in het vak en heeft een privécollectie van ongeveer 300 gitaren. De muzikant is begonnen zijn collectie te verkopen omdat hij de noodzaak inziet om ze te gebruiken voor het beoogde doel, namelijk het maken van muziek.

1 Andrew Watt

Andrew Watt is een platenproducent, gitarist en solomuzikant die heeft samengewerkt met veel grote namen in de industrie, zoals Miley Cyrus, Post Malone en Cardi B. Hij heeft een enorme gitaarcollectie die Cyrus in de post hierboven legt en het is indrukwekkend. Het is onduidelijk welke schoonheden de koffers bevatten, maar ze hebben allemaal een speciaal plekje in Watts hart.

Aanbevolen: