Bill & Ted & 9 andere komische films met Keanu Reeves in de hoofdrol

Inhoudsopgave:

Bill & Ted & 9 andere komische films met Keanu Reeves in de hoofdrol
Bill & Ted & 9 andere komische films met Keanu Reeves in de hoofdrol
Anonim

Keanu Reeves is een van die acteurs waar iedereen van houdt. Het maakt niet uit in welke film hij verschijnt, je kunt er zeker van zijn dat fans het leuk zullen vinden. En hoewel het comedy-genre er een is waarmee hij gewoonlijk niet wordt geassocieerd, is het jammer, aangezien hij in veel films in deze categorie heeft gespeeld.

Met Bill & Ted Face the Music klaar voor release, wat aangeeft dat de acteur terugkeert naar komisch materiaal, is het de moeite waard om terug te kijken in zijn filmografie voor zijn andere grappige films. Dit zijn ofwel een mix van komedie-drama en romantische komedie, of gewoon rechttoe rechtaan komische films. Dus, hier zijn 10 komische films met in de hoofdrol Keanu Reeves, waaronder Bill & Ted.

12 Bill &Ted's Excellent Adventure (1989)

Twee middelbare scholieren worden naar verschillende punten in de geschiedenis gebracht om historische figuren te verzamelen voor een klassikale testpresentatie. Vanwege hun domme karakter veranderen de jongens uiteindelijk verschillende belangrijke punten in de geschiedenis, wat leidt tot een komedie van fouten.

Ondanks de aanhang van cultfans, is de film een relatief ondergewaardeerd stukje geschiedenis uit de jaren 80. In ieder geval is de eerste Bill & Ted wonderbaarlijk oud geworden dankzij de idiote maar zeer sympathieke leads wiens "Excellent!" slogan is nog steeds cool als altijd.

11 Wees altijd mijn misschien (2019)

Twee vrienden uit hun kindertijd maken opnieuw contact en krijgen meteen een romantische band. Haar roem en zijn onzekerheden staan een potentiële romance echter in de weg, hoewel verschillende obstakels hen op de een of andere manier dichterbij brengen.

Ondanks dat hij een uitgebreid gastoptreden heeft, steelt Keanu deze film door een overdreven, pompeuze en over-the-top versie van zichzelf te spelen die fans niet zien aankomen. Hij is gemakkelijk het hoogtepunt van Always Be My Maybe, maar de film in zijn geheel is het bekijken waard.

10 Something's Gotta Give (2003)

Als een oudere man verliefd wordt op de moeder van zijn veel jongere vriendin, probeert hij manieren te bedenken om haar het hof te maken. Naarmate hun vriendschap groeit, bloeit hun relatie ook op, hoewel de geschiedenis van losbandigheid van de man hen in de weg begint te staan.

Dit is misschien niet de film waarin Keanu zo opv alt, hoewel fans het een van zijn beste rollen zullen vinden om bij weg te dromen. Hij speelt een klassieke aardige vent met een dromerige persoonlijkheid en vult de plek van het heteroseksuele personage in een komedie die uiteindelijk best een lieve film is.

9 Minnesota voelen (1996)

Jjaks wordt verliefd op de verloofde van zijn broer, wat leidt tot een gevecht dat eindigt met het neerschieten van het meisje. De broers hebben geen keus en proberen haar lichaam te verbergen, maar het verdwijnt. Met een paar andere getuigen die opduiken, probeert het paar haastig hun sporen uit te wissen.

Het is een van die zwarte komedies waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, en het is grappig om een jongere Keanu Reeves en Cameron Diaz disfunctionele minnaars te zien spelen. Minnesota voelen is een van de minder bekende inspanningen van de acteur, dus als je deze komedie nu bekijkt, krijg je een geheel nieuwe ervaring.

8 Veel drukte om niets (1993)

Eeuwen geleden mislukt een uitgebreid plan van Don Pedro om bepaalde koppels bij elkaar te brengen wanneer zijn kwaadaardige broer Don John zijn goedaardige plannen verstoort. Dit veroorzaakt een komische fall-out, aangezien de misverstanden escaleren tot belachelijke niveaus.

Reeves speelt de slechterik in deze moderne hervertelling van de klassieke Shakespeare-komedie. Met verschillende topnamen van Hollywood in de film, is Much Ado About Nothing een grappige rit naar het verleden die wordt verheven door mooie uitvoeringen.

7 Ik hou van jou tot de dood (1990)

De vrouw van een eeuwige bedrieger besluit wraak te nemen door hem te slaan. Het blijkt echter onmogelijk om hem te doden, aangezien een reeks stom geluk ervoor zorgt dat de man er levend uitkomt, ondanks vele onorthodoxe methoden om van hem af te komen.

Het is niet een van Keanu's grootste hits, hoewel I Love You to Death wel een interessante wending van de acteur laat zien. Als een domme, stonede huurmoordenaar die eigenlijk een lafaard is, is hij een van de vele maffe personages in deze zwarte komedie waar veel om wordt gelachen.

6 Henry's Crime (2010)

Henry, een niet-ambitieuze man, wordt beschuldigd van een overval die hij niet heeft gepleegd, waardoor hij naar de gevangenis moet. Binnen ontmoet hij een oplichter, wiens invloed hem ertoe aanzet een bank te beroven wanneer hij wordt vrijgelaten. Onderweg geniet hij van de sensatie van het doorbreken van zijn eentonige levensstijl.

Henry's Crime, zowel een caperfilm als een romantische komedie, vloog bij de release onder de radar, maar is het bekijken waard vanwege de unieke mix van heteroman en eigenzinnig karakter dat Reeves speelt. Het heeft ook een behoorlijk charmante cast en is zeker een film om te bekijken.

5 De vervangingen (2000)

4

Als een voetbalcompetitie te lijden heeft onder een spelersstaking, is het team in Washington genoodzaakt om vervangers in te huren om de plekken te vullen tot het einde van het seizoen. Een van hen is een in ongenade gevallen voormalige quarterback, die dit als zijn kans ziet om zijn eerdere verlegenheid te overwinnen.

Als je Keanu tijdens zijn trainingen hebt gezien, weet je dat hij zeker in staat is om een fysieke rol op zich te nemen. Deze is vermengd met een romantische komedie, aangezien The Replacements de gebruikelijke sportfilmstijlen gebruikt om een spannend en feelgoodverhaal te creëren.

3 Tune In Tomorrow (1990)

Een jonge medewerker bij een radiostation wordt verliefd op een oudere kennis van hem. Deze ontluikende romance wordt opgemerkt door de scenarioschrijver van het station, die hun relatie in de radioserie begint op te nemen, waarbij geen van beide personen de wijzer is.

Nog een romantische komedie die het feelgood-niveau goed raakt, Tune in Tomorrow is een van de klassieke stijlfilms die licht over het onderwerp is en een leuke speelduur biedt waar fans van dit genre dol op zullen zijn.

2 Bestemmingsbruiloft (2018)

1

Twee ontevreden en narcistische mensen arriveren voor een bestemmingshuwelijk waar ze allebei bang voor zijn. De twee raken gehecht aan hun wederzijdse ergernis over de festiviteiten en beginnen een attractie die hun leven de broodnodige smaak zal geven.

In combinatie met Winona Ryder schittert Keanu in deze romcom waarin hij verrassend genoeg zijn John Wick-energie naar komische niveaus kanaliseert. De film wordt ondersteund door de grappige dialoog, wat een genot is om op het scherm te zien spelen dankzij de meesterlijke levering door beide hoofdrolspelers.

Aanbevolen: