Hier is waarom Nicolas Cage niet zal stoppen met de hoofdrol in zoveel gruwelijk vreselijke films

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Nicolas Cage niet zal stoppen met de hoofdrol in zoveel gruwelijk vreselijke films
Hier is waarom Nicolas Cage niet zal stoppen met de hoofdrol in zoveel gruwelijk vreselijke films
Anonim

Zeg wat je wilt over Nicolas Cage, maar hij is zeker niet saai. In de loop der jaren heeft hij een levende kakkerlak op film geconsumeerd, met zijn kat paddo's genomen en een octopus gekocht voor een half miljoen dollar. Wat zeg je? Ondanks dat hij meer dan een beetje excentriek is, heeft Nicolas Cage ook bewezen dat hij een van de beste acteurs van zijn generatie is.

Hij is twee keer genomineerd voor een Oscar, hij won er een voor Leaving Las Vegas, en een snelle blik op een filmlijst zal je herinneren aan de vele fantastische films waarin hij de afgelopen vier decennia speelde, zijn Oscar-winnende ondanks ondernemen. Hoewel hij in talloze hitfilms is verschenen, staat Nicolas Cage ook bekend om zijn optreden in een aantal waardeloze projecten, en hij lijkt niet snel te stoppen.

Bijgewerkt op 18 november 2021, door Michael Chaar: Nicolas Cage was ooit een ster op de A-lijst die Oscar-nominaties verzamelde en wint, maar zijn carrière heeft zeker een beurt genomen. De acteur is verschenen in een overvloed aan dubieuze films, waaronder The Wicker Man en Vampire's Kiss, die de acteur ertoe hebben aangezet om een paar keer een meme te worden. Nou, het blijkt dat Nicolas Cage in deze vreselijke films verschijnt omdat hij het geld nodig heeft. Ondanks dat hij ooit meer dan $ 150 miljoen waard was, heeft de acteur nu een nettowaarde van $ 25 miljoen na royale uitgaven en problemen met belastingontduiking. Cage heeft zoveel mogelijk werk op zich moeten nemen om zijn reputatie bij de IR te herstellen, terwijl hij een stopcontact nodig had om geaard te blijven. Nicole heeft duidelijk gemaakt dat werken hem een "betere man" maakt, omdat het hem ervan weerhoudt zichzelf mogelijk te vernietigen op manieren die hij in het verleden heeft gedaan.

Nicolas Cage maakt geen blockbuster-hits zoals hij vroeger deed

Moonstruck, Con Air, Face/Off, Bringing Out The Dead en Adaptation zijn slechts enkele van de ongelooflijke films waarin hij door de jaren heen heeft gespeeld, en zijn uitvoeringen waren in elk van hen behoorlijk fantastisch. Helaas was er af en toe een dieptepunt tijdens de eerste jaren van zijn carrière. Luchtthriller Fire Birds stortte neer en brandde aan de kassa, en de erotische thriller Zandalee bruiste in plaats van sist, maar over het algemeen heeft Cage een sterk trackrecord van films op zijn portfolio gehad.

De afgelopen jaren is hij echter grotendeels verdwenen op het grote scherm, aangezien de meeste van zijn filmreleases rechtstreeks op dvd of online streaming zijn verschenen. En helaas zijn veel van deze films voor het filmpubliek over de hele wereld ronduit verschrikkelijk.

Het is zijn verdienste dat er af en toe een hoogtepunt was. Kick-Ass, indie-fave Joe en Spiderman: Into the Spider-Verse zijn slechts enkele van de films die het goed deden in de bioscoop. En van zijn VOD-releases waren Mom and Dad, Mandy en de recente Lovecraftiaanse horror, Color Out of Space, allemaal perfect acceptabel.

Nicolas Cage Has Become A Meme

Maar over het algemeen bestond een groot deel van zijn output in de afgelopen 15 jaar uit gezeur van de hoogste orde, en zijn films zijn grotendeels verbannen naar koopjesbakken in dvd-winkels en off-the-radar vermeldingen op streaming sites.

Wie kan zijn beurt vergeten in The Wicker Man? Die kreten van "niet de bijen" kietelden het publiek in plaats van afschuw in de horror-remake uit 2006 van de klassieker uit de jaren zeventig. Niet cool!

En wie kan zijn beurt vergeten in Kill Chain, Inconceivable en Looking Glass? Eigenlijk zijn we hier sarcastisch, want het zou ons verbazen als je een van deze films hebt gezien, want ze zijn (naar de mening van deze schrijver) enkele van de slechtste films ter wereld. Je zult de optredens van Nic Cage in deze recente VOD-highlights (lowlights) niet vergeten, want je zult zijn optredens daarin niet hebben gezien! Dit doet ons allemaal afvragen waarom hij nog steeds in zulke vreselijke films verschijnt?

Nicolas Cage had het geld nodig

Uiteindelijk komt het allemaal neer op geld. Dankzij een reeks grotendeels succesvolle films werd Cage een multimiljonair. Volgens Money Versed verdiende hij tussen 1996 en 2011 ongeveer $ 150 miljoen. Maar in plaats van zijn geld te investeren of spaargeld opzij te zetten voor zijn belastingaanslagen, verkwist hij veel van zijn geld aan een aantal wilde en gekke aankopen.

Van spookhuizen tot dinosaurusschedels, hij verkwist een groot deel van zijn fortuin en werd blut vanwege zijn ongebreidelde uitgaven. Zijn financiële situatie verslechterde toen de fiscus in 2009 langskwam, met een rekening van ongeveer $ 14 miljoen, daterend uit 2002. Wat moest de man precies doen? Nou, in plaats van zichzelf failliet te laten gaan, in ware Nicolas Cage-vorm, ondernam hij actie.

Om die nullen van zijn belastingaanslag te scheren, verkocht Cage veel van zijn bezittingen, waaronder de eerder genoemde dinosaurusschedel (ter waarde van $ 276.000) en zijn kasteel in Beieren. Hij nam ook zoveel filmrollen op zich als hij tijd voor kon vinden, en daarom zijn veel van zijn keuzes slecht geweest in antwoord op de vraag in de titel van dit artikel.

Hij heeft zich nu aangesloten bij een eclectische groep acteurs die ook zijn gedegradeerd naar VOD, John Cusack, Bruce Willis en Adrian Brody om er maar drie te noemen, die on-demand filmoptredens nemen om de IRS af te weren. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom Cage meer films per jaar maakt dan Stephen King romans maakt, dan weet je nu het antwoord.

Nicolas Cage zegt dat hij een "betere man" is als hij acteert

De noodzaak om geld te verdienen is echter niet de enige reden waarom Cage in zoveel slechte films heeft gespeeld. In een interview met Cinemablend vertelde Cage de interviewer dat hij "een betere man is terwijl hij aan het werk is".

Hij zei: "Ik heb structuur. Ik heb een plek om naartoe te gaan. Ik wil niet rondhangen en mai tais en Dom Pérignon drinken en fouten maken in mijn persoonlijke leven. Ik wil op de set zijn. Ik wil optreden." Hij vertelde The Guardian: "Als ik geen werk te doen heb, kan ik erg zelfdestructief zijn."

Natuurlijk waren veel van zijn films minder dan wenselijk, maar je kunt een man niet verwijten dat hij hard wil werken en zijn leven wil focussen op iets productiefs. Als zijn acteerwerk hem uit de problemen houdt, prima. Het is alleen jammer dat, op enkele uitzonderingen na, veel van zijn filmkeuzes zijn aanzienlijke acteertalenten niet waardig zijn.

Wat volgt er voor Nicolas Cage?

Afgezien van zijn voice-over voor The Croods 2, zou een snelle blik op Cage's IMDd-pagina erop wijzen dat veel van zijn aankomende films bestemd zijn voor VOD. Films als Prisoners Of The Ghostland en 10 Double Zero lijken sterk op andere B-filmproducties waar Cage de afgelopen jaren in speelde, en we zijn er zeker van dat Cage de hoofdrol zal blijven spelen in andere low-budget inspanningen.

Laten we echter hopen dat Cage er eindelijk in slaagt de IRS te betalen, en laten we hopen dat Cage nieuwe scripts vindt die niet alleen aan zijn behoeften voldoen, maar ook aan de behoeften van zijn enorme fanbase. Hoewel hij nog steeds de moeite van het bekijken waard is in welke film dan ook die online wordt geproduceerd, hebben we nog steeds liever de Nicolas Cage of Joe, Bad Lieutenant en Face/Off dan de Cage van low-budget zaken als de toepasselijk genaamde Inconceivable en The Runner.

Verdorie, we zouden hem zelfs graag zien in een Wicker Man-vervolg, alleen voor de nieuwigheid om hem rond te zien rennen in een teddybeerkostuum en weer bijen af te weren. Niet dat dit waarschijnlijk zal gebeuren, natuurlijk, zoals je zult weten als je je de angel in dat specifieke verhaal herinnert.

Aanbevolen: