Taylor Swift: rangschikking van haar 10 slechtste singles

Inhoudsopgave:

Taylor Swift: rangschikking van haar 10 slechtste singles
Taylor Swift: rangschikking van haar 10 slechtste singles
Anonim

Slechtste? Meer als, zwakste en meest crimineel onderschatte.

In de loop der jaren is Taylor Swift, het kleine ranchmeisje uit Nashville, uitgegroeid tot een internationale superster, terwijl ze gemakkelijk van het ene genre naar het andere overschakelt. En na de release van Folklore v alt het niet te ontkennen dat de superdiva op dit moment aan de top van de wereld staat.

Net als elke andere baan hebben artiesten en muzikanten een paar slechte dagen op kantoor, en Taylor Swift is daar niet immuun voor. Het is geen geheim dat artiesten vaak promotionele singles gebruiken om de buzz te creëren en het bijbehorende album voort te stuwen, maar deze Swift-singles zijn gewoon… meh.

10 Lucky You (2001)

Lucky You was het allereerste nummer dat Swift ooit heeft geschreven, en ze was pas 12 toen ze de tekst opschreef. Dankzij de computerreparateur die de kleine Swift liet zien hoe hij de c-, d- en g-akkoorden op de zessnarige snaren speelde, leerde Swift snel en de rest is geschiedenis.

Lucky You ha alt zijn inspiratie uit Swifts oma, Marjorie Finlay. Ook al zit het vol met repetitieve doo-doo-vullers, iedereen moet ergens beginnen, toch? Dat is veel meer dan indrukwekkend voor een 12-jarige.

9 Stille Nacht (2007)

Taylor Swift's zachte gezang mag nooit in twijfel worden getrokken; daarom v alt niet te ontkennen dat ze de perfecte persoon zou kunnen zijn voor een kerstalbum. Helaas was haar vertolking van het klassieke kerstthema Silent Night uit Sounds Of The Season: The Taylor Swift Holiday Collection in plaats daarvan een vergeetbaar nummer op de EP.

Later debuteerde de EP op 88 op de Billboard 200 voordat het de volgende week zijn hoogtepunt bereikte op 46.

8 Lang leve (2012)

De volgende op deze lijst is Lang leve van Swift's 2012 Speak Now World Tour - Live-album. Het is niet jouw schuld als je nog nooit van deze single hebt gehoord, want het is een eerste single van een live-album, dat amper in de top 5 van de Billboard 200-hitlijst terechtkwam.

Gerelateerd: 10 best scorende BTS-albums aller tijden, gerangschikt

In duet met de Braziliaanse zangeres Paula Fernandez, is Long Live een ode aan verzet - "Lang leve de muren waar we doorheen zijn gecrasht / Alle koninkrijkslichten scheen alleen voor mij en jou." Als het maar in een veel beter album was gestopt, en het was niet te lang, had het nummer beter kunnen opvallen.

7 Zoeter dan fictie (2013)

Wie kan er beter een originele soundtrack zingen voor een bio-romantische komedie-dramafilm dan Taylor Swift? Helaas is Sweeter Than Fiction van One Chance's Original Motion Picture Soundtrack bijna vergeten van de aardbodem.

Gezongen door niemand anders dan Swift zelf, Sweeter Than Fiction is de echte belichaming van ondergewaardeerd, maar gezien hoe de film vreselijk presteerde op de markt en dat gold ook voor het OST-album, helaas brengt dit het nummer op de onderste rij van haar singles-catalogus.

6 De laatste keer (2013)

Er is iets met Exile from Folklore dat ons op de een of andere manier doet denken aan The Last Time van het Red-album. Het volgt dezelfde formule: twee crooners uit verschillende werelden, die samenkomen op keiharde balladtempobeats. In tegenstelling tot de spottonen van We Are Never Ever Getting Back Together van hetzelfde album, heeft The Last Time een meer emotionele benadering van het liefdesverdrietthema.

Helaas krijgt het nummer nooit de erkenning die het verdient, omdat het moeilijk is om te strijden tegen de superieure tracklist van Red.

5 I Don't Wanna Live Forever (2017)

Helaas kon het hebben van twee krachtige zangers I Don't Wanna Live Forever niet van deze lijst redden. Geprezen als het welkomstfeest van de sexy kant van Taylor Swift, lijkt de electropop- en R&B-invloed van I Don't Wanna Live Forever gewoon niet op zijn plaats. Vergeleken met de andere nummers van Swift en Zayn Malik is het begrijpelijk dat I Don't Wanna Live Forever er gemakkelijk door overspoeld wordt.

Hoewel het al een opvallende track is, voelt het een beetje buiten haar karakter, hoewel dat misschien de bedoeling was.

4 Vluchtauto (2018)

De oude Taylor kan niet aan de telefoon komen, maar ze had duidelijk een betere single voor Reputation kunnen en moeten kiezen dan Getaway Car.

Meer van Taylor Swift Omdat Getaway Car opzettelijk buiten haar karakter is, is het metaforisch een op hol geslagen volkslied en een poging om een verbroken relatie te verlaten. Het v alt niet te ontkennen zijn energie, maar gezien het feit dat ik iets slechts heb gedaan en dit is waarom we geen leuke dingen kunnen hebben, had ze het beter kunnen doen bij het kiezen van singles.

3 Mooie geesten (2019)

Het plaatsen van de ijzingwekkend mooie Beautiful Ghosts is eigenlijk niets anders dan een misdaad, maar nogmaals, zoals de meeste nummers op deze lijst, verbleekt het alleen maar in vergelijking met haar andere singles.

Oorspronkelijk geschreven voor Cats-film, die een matte en negatieve ontvangst van het publiek kreeg, Beautiful Ghosts is de redder van de dag. De film zelf was een flop, met een verlies van ongeveer $ 71-114 miljoen aan het einde van Universal Studio. Veel fans bekritiseerden de overvloed aan plotgaten en slechte CGI-effecten. Ouch.

2 Kerstboomboerderij (2019)

Swift is weer in die kerststemming en deze keer herleeft ze de oude tijd van haar kerstboomhuis in Nashville op Christmas Tree Farm. Hoewel het een uitstekend welkom is voor de feestdagen, is Christmas Tree Farm als single nogal een vergeetbaar.

Ja, het zou Spotify's record kunnen breken als het grootste debuutnummer met kerstthema op het platform, maar zonder bijbehorend album is het moeilijk te voorspellen of Christmas Tree Farm de komende jaren door velen zal worden herinnerd.

1 Only The Young (2020)

Taylor Swift's Only The Young was niet goed genoeg om te inspireren tot wat een goed momentum zou moeten zijn voor haar 2020 Miss Americana Netflix-special. Het moedigt jongeren aan om hun stem te gebruiken voor wat ze geloven, en het is tot op de dag van vandaag haar meest politieke thema.

Swift is hoe dan ook altijd een gedurfde vrouw geweest, en daarom luisteren haar fans, uit verschillende lagen van de bevolking, religieus naar haar woorden.

Aanbevolen: