Taylor Swift: rangschikking van haar 10 beste optredens

Inhoudsopgave:

Taylor Swift: rangschikking van haar 10 beste optredens
Taylor Swift: rangschikking van haar 10 beste optredens
Anonim

In de loop der jaren is Taylor Swift een popdiva voor het huishouden geworden. Ze brengt altijd het beste van het beste, van haar choreografie tot vocale controle, op het podium waar ze optreedt. Swift genereerde maar liefst $ 54 miljoen voordat het coronavirus toesloeg in slechts zes dagen van de Reputation Stadium Tour, en zonder haar opwindende optreden op het podium, zou ze nooit zo'n prestatie bereiken.

Deze lijst bevat tien van haar beste optredens op het podium, of het nu gaat om een speciale laat-avondshow of haar reguliere tour.

10 'Out Of The Woods' (Grammy, 2016)

Afbeelding
Afbeelding

In de 2016-editie van de Grammy Awards won Taylor Swift de Album of the Year- en Best Pop Vocal Album-prijzen en tal van andere nominaties, maar niet zonder haar stempel te drukken tijdens de ceremonie. Haar vertolking van Out of the Woods is op zijn best meer dan boeiend. Ze droeg een zwarte, sprankelende jumpsuit, compleet met haar kenmerkende rode lippen, en de bosachtige vibes achter haar voegden meer toe aan de context van het nummer. Goed gedaan!

9 'I Knew You Were Trouble' (Victoria Secret, 2013)

Afbeelding
Afbeelding

In een glinsterende en glinsterende mini-jurk overtrof Taylor Swift de rest van de Victoria Angels op hun eigen catwalk in 2013 met haar uitvoering van het album I Knew You Were Trouble from Red.

"Ik wist dat je een probleem was toen je binnenkwam", zong ze, terwijl modellen na modellen langs haar liepen in enkele van de chicste, bizarre en meest verbluffende outfits. Candice Swanepoel was de engel die het peloton leidde. Kort daarna volgden mensen als Cara Delevigne, Jourdan Dunn, Angels Karlie Kloss, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima en vele anderen haar.

8 'Sparks Fly' (Speak Now Tour, 2011)

Afbeelding
Afbeelding

Er is geen beter nummer om Taylor Swit's Speak Now World Tour af te trappen dan de vrolijke, luchtgolven dominerende Sparks Fly - "Laat alles vallen, ontmoet me in de stromende regen / Kus me op de stoep, neem de pijn weg." Het nummer zelf is een tijdje geleden geschreven toen de crooner nog maar 16 was. Volgens haar gaat het nummer over 'vallen voor iemand waar je misschien niet voor zou moeten vallen'.

De originele tekst van het nummer is heel anders dan wat het tegenwoordig bekend is - veel verwijzingen naar paaseieren naar landgenoot Jake Owen, die met haar optrad toen ze zestien was.

7 'The Man' (Live vanuit Parijs, 2019)

Afbeelding
Afbeelding

Opgenomen in Parijs, de stad van de liefde, is Taylor Swift's levering van The Man bij L'Olympia Bruno Coquatrix iets speciaals. Bij elk woord dat ze uitsprak, was Swift echt in haar zone. Zijn pinpoint moedige akoestische aanpak geeft een frisse draai aan de ode van anti-dubbele standaard en seksisme. Fans genoten van elke seconde en ze reciteerden alle teksten van het nummer woord voor woord.

Over de dubbele standaard in de muziekindustrie gesproken, Swift is er geen onbekende in om deze aan te pakken. Terwijl ze dit schrijft, voert ze een voortdurende strijd tegen haar voormalige manager bij Big Machine Records, Scooter Braun.

6 'Shake It Off' (VMA's, 2014)

Afbeelding
Afbeelding

In 2014 markeerde Swift een opmerkelijk livedebuut van Shake It Off tijdens de MTV Video Music Awards (VMA's). Geïntroduceerd door een goed Swift-teamlid Lorde, stapte Swift het toneel op in een glanzende, tweedelige outfit, vergezeld door een bemanning van mannelijke en vrouwelijke dansers in zwarte houtskoolpakken.

Met dit optreden veranderde Swift volledig van een countryzangeres in een popdiva, en ze genoot absoluut van elke minuut. Het begeleidende album van het nummer, 1989, was ook een enorm succes.

5 'We komen nooit meer bij elkaar' (Red Tour, 2013)

Afbeelding
Afbeelding

Vervolgens is Swifts sardonische en satirische thema, de spot drijvend met een geobsedeerde ex-geliefde die wanhopig probeert een reünie te houden, We Are Never Ever Getting Back Together. Het diende als een toegift voor de beruchte Red World Tour, wat betekent dat het in eerste instantie niet eens op de originele setlist staat.

Om het gordijn voorgoed te sluiten, behield Swift nog steeds enorme energie in de uitvoering van haar lied. Voor het Noord-Amerikaanse deel van de tour bracht Swift haar bestie-voor-het-leven, Ed Sheeran, die op dat moment vrijwel een nieuwkomer was in de reguliere pop.

4 'You Need To Calm Down, Lover' (VMAs, 2019)

Afbeelding
Afbeelding

Vertrekkend van haar vorige donkere toon op het Reputation-album van 2018, begon Swift aan een nieuwe liefdes- en zelfacceptatiereis op Lover. Het is iets verfrissends om op tafel te zetten op het podium van de MTV Video Music Awards in 2019.

Tijdens haar uitvoering van het queer anthem You Need to Calm Down van het album, werd Swift vergezeld door het grootste deel van de cast van de videoclip, waaronder RuPaul's Drag Race-sterren. Later die avond sleepte ze de trofeeën Video van het Jaar, Video for Good en Best Visual Effect mee naar huis.

3 'Lege ruimte' (AMA's, 2014)

Afbeelding
Afbeelding

Taylor Swift heeft van 2014 haar speeltuin gemaakt, maar haar AMA-vertolking van Blank Space is het toppunt van allemaal. Het optreden is een rechtstreekse reproductie van de begeleidende videoclip van het nummer. Swift werd gezien in een glinsterende gouden jurk terwijl ze werd achtervolgd door geobsedeerde ex-geliefden die van een fotolijst sprongen.

Over Blank Space gesproken, op dit moment (medio 2020) heeft de muziekvideo een ongelooflijke mijlpaal van 2,6 miljard views op YouTube bereikt, en hij telt nog steeds!

2 'Kijk wat je me liet doen' (Reputation Stadium Tour, 2018)

Afbeelding
Afbeelding

De oude Taylor kon niet aan de telefoon komen, omdat ze het te druk had met spelen met boosaardige slangen terwijl ze in haar gegooid zat, gemaakt van de vroege versies van zichzelf. Om het nieuwe tijdperk van reputatie een kickstart te geven, begon Swift aan een wereldwijde reis van Reputation Stadium Tour, die later een van de meest winstgevende tours werd van een vrouwelijke artiest aller tijden.

Om de gordijnen omhoog te trekken, koos Swift voor het opwindende Ready for It voordat hij inging op het grootste nummer van het album, Look What You Made Me Do. Op sommige data werd ze vergezeld door tourgenoten Camila Cabello en Charlie XCX.

1 'Ik heb iets slechts gedaan' (AMA's, 2018)

Afbeelding
Afbeelding

Meer van de donkere, groezelige Taylor Swift, en misschien wel de kroon op haar beste live-optredens tot nu toe, is I Did Something Bad van het Reputation-album bij MTV American Music Awards in 2018. Ze opende de prijsuitreiking met een (letterlijk) vurig optreden. Ze bracht zelfs de opblaasbare, gigantisch ogende slang Karyn, die eerder te zien was op haar Reputation Stadium Tour, op het podium!

Later die avond nam ze de trofeeën voor Kunstenaar van het Jaar, Tour van het Jaar, Favoriete Vrouwelijke Artiest (Pop/Rock), Favoriete Album (Pop/Rock) mee naar huis.

Aanbevolen: