10 Must-Watch Netflix-shows als je genoten hebt van Patriot Act met Hasan Minhaj

Inhoudsopgave:

10 Must-Watch Netflix-shows als je genoten hebt van Patriot Act met Hasan Minhaj
10 Must-Watch Netflix-shows als je genoten hebt van Patriot Act met Hasan Minhaj
Anonim

Hilarisch-maar-informatief. Er is geen betere manier om onszelf te informeren over zaken die er in Amerika en andere landen meer toe doen dan naar Patriot Act te kijken met Hasan Minhaj - of volgens de maker zelf: "Het is alsof je naar een Drake-concert kijkt, maar je leert ook!"

In zijn zes delen heeft de Indiaas-Amerikaanse komiek onderweg veel lof en controverse gekregen. Tot dit schrijven heeft de show een Emmy gewonnen voor Outstanding Motion Design, een Peabody for Entertainment Award en twee Webby Awards. Ben je dol op dit programma? Nou, zeg niet meer, want deze tien Netflix-titels zullen je goed van pas komen!

10 Narcos: Mexico

Afbeelding
Afbeelding

Patriot Act is een bravoure, satire politieke stand-up comedyshow die van niemand iets verhult - de kwaliteitseigenschap die Enrique 'Kiki' Camarena, een voormalig undercoveragent van de Drug Enforcement Administration en het centrale punt van Narcos: Mexico had ook.

Het eerste seizoen, dat in 2018 werd uitgebracht, beschrijft de strijd van Miguel Angel Félix Gallardo, een voormalige Sinaloaanse politieagent, om het hele plein te verenigen om het beruchte Guadalajaran-kartel te vormen. Aan de andere kant wordt Kiki overgeplaatst van de DEA-vestiging in Fresno.

9 Staatloos

Afbeelding
Afbeelding

Hasan Minhaj is een zoon van de eerste generatie van allochtone ouders, dus veel mensen die naar zijn show kijken, hebben met hem te maken.

Zesdelige, op waargebeurde gebeurtenissen gebaseerde drama Stateless deelt hetzelfde lot. De Australische serie vertelt het verhaal van vier vreemden: een Afghaanse vluchteling die de oorlog in zijn thuisland ontvlucht, een problematische bureaucraat, een jonge Australische vader en een stewardess van een luchtvaartmaatschappij die op de vlucht is voor een gevaarlijke sekte. De verschrikkelijke detentiecentra van het land verenigen de vier contrasterende karakters op een bepaald punt op een kruispunt in hun leven.

8 Trevor Noah: zoon van Patricia

Afbeelding
Afbeelding

De volgende is niemand anders dan Minhaj's eigen Daily Show-maatje, Trevor Noah. Zoals de titel van de serie al doet vermoeden, is Son of Patricia een stand-upcomedyspecial die Noahs Zuid-Afrikaanse roots, racisme, immigratie, lessen van zijn moeder en … taco's op de meest keiharde manier aanpakt.

"Je kunt immigranten haten zoveel je wilt", zei hij. "Maar als je dat doet, mag je hun voedsel niet eten. Geen Mexicaans voedsel, geen Caribisch voedsel. Alleen aardappelen."

7 Kaartenhuis

Afbeelding
Afbeelding

De weg naar de macht is geplaveid met hypocrisie en slachtoffers. House of Cards is een van de beste politieke thrillerseries ooit uitgezonden. House of Cards, een bewerking van de gelijknamige Britse roman uit 1989, gaat over het meedogenloze, sociopathische congreslid Frank Underwood en zijn vrouw Claire, terwijl ze het Witte Huis en zijn vuile politieke intriges aanpakken.

House of Cards heeft in totaal zes seizoenen in petto, dus je hebt veel in te halen. Het is beschikbaar op Netflix.

6 Aziz Ansari: levend begraven

Afbeelding
Afbeelding

Voor Hasan Minhaj was er Aziz Ansari. Opgegroeid in de islamitische omgeving van een Indiaas gezin, stort Ansari alles op zijn speciale Netflix-set van 70 minuten uit 2013, Buried Alive. Hij raakt zijn kijk op liefde, huwelijk en ouderschap in een veel volwassener perspectief dan zijn vorige comedyspecials.

Buried Alive werd opgenomen in het Merriam Theatre in Philadelphia als onderdeel van zijn uitverkochte 'Buried Alive'-tour. Na de release op Netflix was Buried Alive de grootste comedy-exclusive van het platform.

5 Trevor Noah: Afraid Of The Dark

Afbeelding
Afbeelding

Meer van Trevor Noah, en deze keer is het Afraid of the Dark. In de comedyshow van 2017 neemt de 'Daily Show'-expert de Amerikaanse politiek, journalistiek, accenten en waarom dronken zijn in Schotland een vreselijk idee is.

Het beste van de show is hoe de Zuid-Afrikaanse inwoner zoveel accenten feilloos aanraakt, wat bewijst dat hij inderdaad een veelzijdige komiek is die eigenlijk alles voor elkaar kan krijgen.

4 Bel Saul beter

Afbeelding
Afbeelding

Doe je pak omhoog, want Saul Goodman is in het gebouw. Better Call Saul, de broer of zus van Breaking Bad, is een must-see voor elke Patriot Act-fan, vooral als je een fan bent van de wetten. Het draait om Jimmy McGill, een moreel grijze advocaat, en zijn langzame en pijnlijke reis om Saul Goodman te worden, de slonzige soort die we kennen uit het Breaking Bad-universum.

De show wordt uitgezonden op AMC en Netflix, en het finaleseizoen wordt volgend jaar uitgezonden, dus zorg ervoor dat je afstemt voordat het eindigt!

3 Narcos

Afbeelding
Afbeelding

Als Narcos: Mexico op deze lijst staat, moet Narcos ook in overweging worden genomen. Narcos, gefilmd in Colombia, volgt de opkomst en ondergang van de bloeddorstige, helverhogende drugsmagnaat Pablo Escobar en zijn machtige Medellin-kartelimperium.

Spoiler alert, Escobar werd doodgeschoten, en het derde seizoen gaat verder met de rest van de show en neemt het op tegen Medellins rivaal, het beruchte Cali-kartel.

2 Vox: Uitgelegd

Afbeelding
Afbeelding

Naast zijn hilarische oneliners en Minhaj's aantrekkingskracht op het podium, brengt Patriot Act iets nieuws op tafel, en dat is de esthetisch aangename set en levende interactieve infographics. Het is prachtig verweven met de aanwezigheid van Minhaj, wat ongeveer verklaart waarom het grafische team een Emmy won voor Outstanding Motion Design.

Als je daar fan van bent, stem dan af op Vox' Explained-serie op Netflix. Elke aflevering richt zich op verschillende onderwerpen waarvan je niet wist dat je ze wilde weten, van K-Pop tot de studie van veroudering, verpakt met een verbazingwekkende afbeelding.

1 Thuiskomstkoning

Afbeelding
Afbeelding

Na het verlaten van de Daily Show concentreerde Hasan Minhaj zich op zijn volgende onderneming op Netflix en stortte hij zijn hart en ziel in zijn debuut, Homecoming King. Minhaj speelt zich af in zijn geboorteplaats Davis, Californië, en vat zijn achtergrond en opvoeding samen in 72 minuten non-stop briljante verhalen, van zijn jeugdervaring toen hij opgroeide in een overwegend blanke buurt tot zijn eerste ontmoeting met Jon Stewart voordat hij deelnam aan zijn Daily Show team.

Voor sommigen is Homecoming King een pijnlijke pil om te slikken, en herkenbaar voor de eerste generatie kinderen van Amerikaanse immigrantengezinnen. Minhaj verwoordde zijn ironische, bittere verhaal prachtig, en je zou niet merken dat je bijna een half uur naar hem hebt gekeken.

Aanbevolen: