Robert Downey Jr. en andere acteurs praten over het werken aan 'Iron Man'-films

Inhoudsopgave:

Robert Downey Jr. en andere acteurs praten over het werken aan 'Iron Man'-films
Robert Downey Jr. en andere acteurs praten over het werken aan 'Iron Man'-films
Anonim

Iron Man is het personage waarmee het allemaal begon voor het Marvel Cinematic Universe (MCU). Marvel Studios introduceerde Tony Stark in 2008 op het grote scherm. Sindsdien is het van de grond gekomen. Grote tijd. In 2019 werd Marvel's Avengers: Endgame de meest succesvolle film in de geschiedenis met een opbrengst van $ 2,798 miljard aan kassa's.

De film vormde een passend slot voor verschillende MCU-superhelden, waaronder Robert Downey, Jr.'s Iron Man. En terwijl je naar de MCU-films kijkt, dachten we dat het ook leuk zou zijn om te bespreken wat Downey en andere acteurs hebben gezegd over het werken aan de Iron Man-films.

10 Robert Downey, Jr. viel bijna flauw tijdens zijn auditie

Robert Downey Jr
Robert Downey Jr

Downey had een goede reden om nerveus te zijn. Afgezien daarvan werd Marvel in eerste instantie niet echt verkocht aan Downey vanwege zijn moeilijke geschiedenis, hoewel regisseur en co-ster Jon Favreau voor hem pleitte. Desalniettemin was Downey vastbesloten om ze voor zich te winnen. "Ik bereidde me zo koortsachtig voor op de screentest dat ik het letterlijk onmogelijk maakte voor iemand om het beter te doen", vertelde de acteur aan Deadline. "Op een bepaald moment tijdens de screentest was ik zo overweldigd door angst over de kans dat ik bijna flauwviel."

9 De Iron Man Cameo van Samuel Jackson duurde niet lang om te filmen

Samuel Jackson
Samuel Jackson

In de eerste film verscheen Jackson voor het eerst als Nick Fury van SHIELD tijdens de scènes na de aftiteling. Het filmen van de scène van Jackson gebeurde in totale geheimhouding met de hulp van een skeletploeg. En volgens de ervaren acteur was hun filmen behoorlijk efficiënt omdat hij niet veel hulp nodig had met haar en make-up. "Ik was er misschien anderhalf uur", legde Jackson uit terwijl hij met Vanity Fair sprak, volgens Cinemablend. "Omdat ik denk dat ik in die tijd mijn eigen snor en sik had."

8 Gwyneth P altrow moest afvallen voor de eerste film

Gwyneth P altrow
Gwyneth P altrow

Rond de tijd dat Marvel Studios zich voorbereidde om in productie te gaan voor Iron Man, was P altrow net bevallen. Hierdoor wist P altrow dat ze in een betere conditie moest komen voordat ze voor de camera verscheen. "Ik moest wel trainen", vertelde P altrow aan Cinema. "Ik maakte de film niet al te lang na de bevalling, dus ik moest ongeveer 15 kilo babygewicht verliezen." De Oscar-winnende actrice voegde eraan toe: "Laten we zeggen dat ik behoorlijk hard op de loopband moest slaan!" P altrow's Pepper Potts verscheen ook in de andere films van de MCU, waaronder Avengers: Endgame.

7 Jeff Bridges hielp bij het herschrijven van het script voor de eerste film

Afbeelding
Afbeelding

Het bleek dat ze op de set van Iron Man tegen wat complicaties aanliepen, vooral als het om het script ging. Om de zaken goed te maken, werkte Bridges, die de schurk Obadiah Stane speelde, samen met Downey en Favreau aan enkele herschrijvingen. "Wij [regisseur Jon Favreau en acteur Robert Downey Jr.] lazen het script en het klopte niet echt, weet je wel?" Bridges legde het uit tijdens een toespraak op The Hollywood Reporter's Actor Roundtable. "We hadden twee weken repetitie en we hebben het script eigenlijk herschreven." Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Iron Man heeft zelfs een pad uitgestippeld voor de MCU.

6 Scarlett Johansson zei dat ze vijf weken voor het filmen werd gecast

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Johansson's Black Widow trad toe tot de MCU in Iron Man 2. Aanvankelijk verborg haar personage haar ware identiteit voor Tony Stark, maar het werd duidelijk wie ze was nadat ze had geholpen een paar slechteriken uit te schakelen.

Blijkbaar had Johansson de eerste keer niet veel tijd om zich voor te bereiden op de fysieke ontberingen van haar rol. "Het was slopend", vertelde de actrice aan Vanity Fair, volgens Cinemablend. "Ik kwam erachter dat ik de rol vijf weken voordat we begonnen te filmen had gekregen." Sindsdien bevat Johanssons tijd in de MCU meer actie en stunts.

5 Don Cheadle werkte met militair personeel aan Iron Man 2

Don Cheadle
Don Cheadle

Nadat Terrence Howard het MCU had verlaten, nam Cheadle de rol van James 'Rhodey' Rhodes over in de tweede Iron Man-film. En aangezien zijn karakter een militair is, overlegde hij ook met geüniformeerd personeel om de rol goed te portretteren. De acteur merkte echter op dat dit de dingen "vervelend" maakte. "Ze zouden zeggen 'Je hoed moet zo zijn' en ik zou zeggen 'Weet je, we maken een film' en ze zouden zeggen 'Ja, maar je hoed moet een beetje op deze manier zijn'" Cheadle vertelde Get Frank."Ik zal proberen me aan de traditie te houden, maar ontspan evengoed."

4 Jon Favreau moest Mickey (Rourke) naar beneden jagen voor Iron Man 2

Jon Favreau
Jon Favreau

Zowel Favreau als Downey waren vastbesloten om Rourke te overtuigen om de schurk Ivan Vanko te spelen in Iron Man 2. Favreau vertelde Wired: "Ik moest Mickey achtervolgen omdat hij niet zeker wist of hij het wel wilde, maar Robert plaagde Mickey bij elke stap tijdens de prijsuitreiking voor Tropic Thunder."

En toen hij hem achtervolgde, zorgde Favreau ervoor dat hij voorbereid was. Dat heeft geholpen om de deal te sluiten. Favreau legde uit: "Ik had tekeningen gemaakt van Mickey met de tatoeages en de hele deal, en de rol begon hem te boeien."

3 Mickey Rourke vocht om zijn karakterlagen te geven

Mickey Rourke
Mickey Rourke

Vanaf het begin was Rourke vastbesloten om zijn Russische karakter meer diepgang te geven."Ik heb Justin Theroux, de schrijver en [Jon] Favreau uitgelegd dat ik wat andere lagen en kleuren wilde brengen, niet alleen om van deze Rus een complete, wraakzuchtige slechterik te maken", vertelde Rourke aan Syfy Wire. "En ze lieten me dat doen." Deze scènes waar hij hard aan werkte, werden uiteindelijk weggegooid uit de definitieve versie. Hij klaagde: 'Favreau heeft niet de leiding genomen. Ik wou dat hij dat had gedaan.'

2 Sam Rockwell deed 'heel weinig' improvisatie op Iron Man 2

Sam Rockwell
Sam Rockwell

Rockwell was een van de andere acteurs die in aanmerking kwamen voor Tony Stark. Hoewel hij de rol niet kreeg, lijkt het erop dat Favreau hem in gedachten hield en dat de acteur uiteindelijk de rol van schurk Justin Hammer in Iron Man 2 kreeg. Terwijl hij aan de film werkte, onthulde Rockwell dat hij niet echt veel heeft geïmproviseerd, zelfs als hij zichzelf als een "best goede improvisator" beschouwt. "Ik heb eigenlijk heel weinig geïmproviseerd", vertelde hij aan Daily Titan, "ik bedoel, ik ben een behoorlijk goede improvisator, maar ik ben geen schrijver, dus ik hou van wat structuur…"

1 Ben Kingsley trok de interesse van Marvel na de hoofdrol in Sexy Beast

Ben Kingsley
Ben Kingsley

Het was Iron Man 3-regisseur en co-schrijver Shane Black die Kingsley benaderde nadat hij zijn werk aan de thriller had gezien. Black was ook onder de indruk van de manier waarop Kingsley zijn personage besprak tijdens een vraag-en-antwoordsessie na een vertoning van de film. "Hij schreef me een prachtige brief toen hij het script opstuurde", vertelde Kingsley aan Bring Me the News. "Hij vertelde me dat hij bij een vertoning van 'Sexy Beast' was, bleef voor de Q&A en was erg onder de indruk van de manier waarop ik over het personage sprak."

Aanbevolen: