Robert Downey Jr. en Matthew Rhys praten over hit HBO-show 'Perry Mason' voorafgaand aan seizoensfinale

Robert Downey Jr. en Matthew Rhys praten over hit HBO-show 'Perry Mason' voorafgaand aan seizoensfinale
Robert Downey Jr. en Matthew Rhys praten over hit HBO-show 'Perry Mason' voorafgaand aan seizoensfinale
Anonim

De populaire HBO-dramaserie Perry Mason is onlangs vernieuwd voor een nieuw seizoen. In een video die hij vrijdag op Instagram plaatste, ging uitvoerend producent Robert Downey Jr. zitten met Matthew Rhys, die het titulaire personage speelt, om over de show te praten.

Om te beginnen vroeg Robert Downey Jr. aan Rhys hoe de show verschilt van eerdere interpretaties van Perry Mason.

Het fictieve verhaal van advocaat Perry Mason was oorspronkelijk een detectiveserie, geschreven door advocaat en auteur Erle Stanley Gardner. Het werd eerst aangepast in films, daarna in een radioserie en uiteindelijk populair gemaakt als televisieserie in de jaren vijftig en zestig.

Perry Mason heeft in de 20e eeuw verschillende reboots ondergaan, maar Rhys zegt dat het verschil met deze versie is dat het een oorsprongsverhaal is; hij zei dat het maken van een oorsprongsverhaal van Perry Mason hem naar het project trok.

Herinnerend aan zijn oorspronkelijke inspiratie voor de show, zei Rhys: "Ja, dat zou interessant zijn, het is niet alleen hij op de rechtenstudie die 'dit is echt moeilijk' gaat, het is een ongelooflijk interessant oorsprongsverhaal."

Er zijn velen die klagen dat remakes en sequels tegenwoordig overvloedig en overdreven zijn in televisie en films. Rhys en Downey Jr. wijzen erop dat de specificiteit van deze remake hem onderscheidt van die andere remakes, en het boeiend maakt voor de kijkers van vandaag.

Downey Jr. voegde eraan toe dat, omdat de show zich het hele seizoen op slechts één zaak concentreert, het erin slaagt het archetype van het titulaire personage opnieuw uit te vinden en anticipatie op te bouwen voor de kijkers.

Een ander voordeel dat dingen interessant houdt, zei hij, is dat de serie heen en weer beweegt tussen twee moeilijke perioden in de geschiedenis, de Eerste Wereldoorlog en de Grote Depressie, wat bijdraagt aan de herkenbaarheid en meeslepende verhalen.

Specifiek over zijn rol zei Rhys dat wat hij zo leuk vindt aan het spelen van Perry Mason is dat hij van een persoon zonder doel verandert in iemand die morele keuzes moet maken in een job die moreel twijfelachtig is - nog iets dat veel kijkers misschien vind het herkenbaar in de wereld van vandaag.

Rhys nam ook de tijd om zijn castleden en hun optredens speels te beschrijven. Die lijst bevat de legendarische acteur John Lithgow, die worstelende advocaat en werkgever van Perry Mason, E. B. Jonathan. Het bevat ook Juliet Rylance, Chris Chalk en Shea Whigham, die allemaal geweldige prestaties leveren.

Downey Jr. sloot het interview af met te zeggen: "Ik ben zo trots dat ik dit heb samengebracht, het was zo bevredigend voor mij om te zien dat je dit iconische personage oppakt en het opnieuw uitvindt met zo'n eerlijkheid en integriteit op een manier die ons zou kunnen boeien."

De seizoensfinale van Perry Mason wordt vanavond uitgezonden op HBO.

Aanbevolen: