Fans worden gedeeld door de beoordeling van Rotten Tomatoes voor 'Morbius

Inhoudsopgave:

Fans worden gedeeld door de beoordeling van Rotten Tomatoes voor 'Morbius
Fans worden gedeeld door de beoordeling van Rotten Tomatoes voor 'Morbius
Anonim

Het ziet er niet geweldig uit voor Morbius, Sony's nieuwste toevoeging aan hun Marvel-films, aangezien de film over de dokter die een wanhopige gok neemt om te overleven - bijna een flop wordt.

De film speelt Jared Leto in de hoofdrol en zou een succes worden, maar de Rotten Tomatoes-score van de film lijkt de laatste nagel aan de doodskist te zijn, terwijl Morbius zich een weg probeert te banen om op zijn minst op één lijn te komen met Venom, dat is 30% op de beoordelingssite.

Marvel- en Leto-fans verheugden zich toen Jared Leto werd gecast als MCU's nieuwste toevoeging, maar sindsdien lijkt alles bergafwaarts te gaan. Het is verrassend gezien de toewijding die Jared Leto aan zijn rollen besteedt door middel van zijn method acting - een techniek waarbij een acteur zich emotioneel volledig identificeert met zijn personage.

Ondanks het geweldige acteerwerk en de toewijding van Jared, is Morbius de slechtst beoordeelde Marvel-film sinds Fantastic Four uit 2015, en een van de laagst beoordeelde stripfilms op de website. Maar toen IGN dit nieuws naar buiten bracht, waren fans verdeeld door de kritiek.

Wat vinden fans echt van 'Morbius'?

Veel fans gingen naar de IGN-post - waarin stond dat Morbius net de 9% rating van Fant4stic verslaat - om te delen wat volgens hen het probleem is met de Marvel-film.

"Sony Marvel-films zijn verschrikkelijk", zei een Marvel-fan. "Venom had zoveel beter kunnen zijn als de MCU de leiding had. Waarschijnlijk hetzelfde voor [Morbius]."

"[Leto] was gek op joker", zei een andere fan, "en toen vond iemand het een goed idee voor hem om nog een stripfiguur te maken."

"Ik zou zeggen dat bij stripboekfilms de score van het publiek veel beter is", merkte een andere fan op. " Venom heeft een 81% en Eternals 78%. Morbius zit op 70%, wat waarschijnlijk een nauwkeuriger beoordeling is."

"Het was een prima gemiddelde film", zei een andere fan. "Verdient de haat die het krijgt niet."

"Jared was geweldig als Morbius", zei een fan. "Het is niet zijn schuld dat Sony niet weet wat ze in godsnaam willen doen."

"Ja, want Rotten Tomatoes is zo'n betrouwbare bron", zei een andere fan, die de website bekritiseerde. "Misschien een betrouwbare bron van filmrecensies van mensen die geen smaak hebben en waarschijnlijk nog nooit een film in hun leven hebben gezien."

Het lijkt erop dat veel Marvel-fans het gevoel hebben dat zelfs als Morbius niet de beste Marvel-film ooit was, het nog steeds niet de flauwekul verdient die het krijgt en dat sites zoals Rotten Tomatoes geen echte weerspiegeling zijn van wat de film is dat eigenlijk wel.

Morbius' lage rating zorgde ervoor dat fans ruzie maakten, waarbij één fan tekeer ging tegen degenen die Morbius verdedigden: "Misschien zijn mensen gewoon over de kopieer-en-plak-troep die stripboekfilms zijn?"

"Ik luister niet naar critici, " vervolgde de fan, "maar ik luister ook niet naar mensen die denken dat [Avengers: Endgame] of een andere Marvel-film de beste film aller tijden is."

Het is moeilijk te zeggen of de verdediging voor Morbius komt van het type Marvel-fan die stripfilms tot de dood zal verdedigen, hoe goed ze ook zijn, of van fans die oprecht van de film genoten hebben.

Maar Rotten Tomatoes is het absoluut niet eens met de 70% rating die Morbius op andere sites heeft gekregen. Is Rotten Tomatoes te hard, of is het een eerlijke weerspiegeling van de film zonder het saaie beeld van een Marvel-nerd?

Wat vindt Rotten Tomatoes van 'Morbius'?

Recensies van critici voor Morbius zijn pijnlijk om te lezen, omdat critici weigeren zich in te houden en te delen wat ze echt van Morbius vonden.

"Zoals de meeste 1 april-grappen, is Morbius niet echt grappig", schreef Esther Zuckerman voor Thrillist."Het is niet slecht in de ha ha, je moet dit zien, het is zo'n belachelijke manier. Het voelt gewoon onderbakken en kreupel - en, helaas, niet raar genoeg om op een of andere manier leuk te zijn."

"[Een] onsamenhangende Marvel-offcut met een vampierthema, " zei Wendy Ide hard voor The Observer (VK).

"Ondanks dat Morbius maar iets meer dan 90 minuten duurt, is het een hele klus om door te zitten", schreef James Berardinelli voor ReelView. "Het ontbreekt aan verbeeldingskracht, levenslust en een sensatie van ontdekking."

"Morbius is een vergeetbare, vaak lachwekkende inzending in Sony's poging om zijn eigen Spider-Man-aangrenzend filmuniversum te vullen", schreef Mark Kennedy voor Associated Press, "een slecht gemonteerde, afgeleide tijdloze woordspeling."

Het was niet zo slecht uit de recensies van topcritici, nadat Bilge Ebiri schreef: "Morbius heeft geen reden om te bestaan als een echte film, maar misschien werkte het daarom voor mij", in zijn recensie voor New York Magazine/ Vulture, een recensie getiteld: 'Somehow, Morbius is fun'.

Of de critici te vertrouwen zijn of dat er naar de fans moet worden geluisterd, is nog niet beslist, maar de uitgekiende en sarcastische recensies van de critici hebben duidelijk hun magie (of vloek) bewerkstelligd en sommige Marvel-fans die heb Morbius nog niet gezien om de film geen kans te geven en het vertrouwen te verliezen in Sony's vermogen om iets waardevols toe te voegen aan het Marvel-universum.

Sony wil een Madame Web-film maken om toe te voegen aan hun catalogus van het "Spider-Man-universum", maar alleen de tijd zal uitwijzen of Sony zichzelf in de ogen van de critici kan verlossen met hun aankomende projecten.

Aanbevolen: