Netflix heeft er geen probleem mee dat blonde een NC-17-beoordeling krijgt

Inhoudsopgave:

Netflix heeft er geen probleem mee dat blonde een NC-17-beoordeling krijgt
Netflix heeft er geen probleem mee dat blonde een NC-17-beoordeling krijgt
Anonim

Netflix gaf fans eindelijk een voorproefje van Andrew Dominik's Blonde, de aankomende film over het leven van Norma Jeane Baker, ook bekend als Marilyn Monroe. Met Ana de Armas in de hoofdrol als de blonde bombshell-actrice, geeft Blonde een semi-biografisch verslag van Bakers leven, gebaseerd op een roman geschreven door Joyce Carol Oates.

Previews van de film hebben al voor wat controverse gezorgd, omdat deze als te seksueel getint wordt beschouwd. Blonde heeft sindsdien een NC-17-classificatie gekregen, waar Netflix geen probleem mee lijkt te hebben, ondanks geruchten dat de streamer probeerde drastische wijzigingen aan de film aan te brengen.

Blonde probeert het verhaal van Marilyn Monroe vanuit haar perspectief te vertellen

Blonde is misschien gebaseerd op een fictief verhaal over het leven van Baker, maar het probeert niettemin ook licht te werpen op het privéleven van de actrice. "Andrews ambities waren vanaf het begin heel duidelijk - om een versie van het leven van Marilyn Monroe door haar lens te presenteren", legt de Armas uit. “Hij wilde dat de wereld zou ervaren hoe het werkelijk voelde om niet alleen Marilyn te zijn, maar ook Norma Jeane. Ik vond dat de meest gedurfde, onbeschaamde en feministische kijk op haar verhaal die ik ooit had gezien.”

Blonde is een nieuwe kijk op Marilyn, maar ook een bekende

Dat gezegd hebbende, de film raakt ook enkele van de meest onvergetelijke momenten uit het openbare leven van Baker als Marilyn, wat vanaf het begin altijd de bedoeling van Dominik was. “Bij Blonde was het grote idee aanvankelijk om beelden te imiteren die we al van haar leven hadden gezien. Dus als je Google Afbeeldingen zoekt op "Marilyn Monroe", dan zie je scènes uit Blonde die we hebben nagebootst, "legde hij uit.

“Het idee was om dingen te nemen die we kennen, beelden die we kennen, en de betekenis ervan te veranderen in overeenstemming met haar drama. Dus het is zoiets als dit ongemakkelijke déja vù-ding waarbij je dingen ziet die je al eerder hebt gezien, maar de betekenis ervan is verkeerd.”

Zoals velen misschien ook weten, eindigde het leven van Marilyn tragisch, en Blonde schuwt dat niet. “Marilyn pleegde zelfmoord en dit is een film over haar emotionele leven. Het vraagt zich af waarom ze zichzelf [heeft] verwond, dus het zal natuurlijk verontrustend zijn en dat is wat Joyce bedoelt, "legde Dominik uit. "Kijk, gelukkige mensen doen zichzelf geen kwaad. Mensen die geweldige levenservaringen hebben [beschadigen] zichzelf niet.”

Netflix wilde blond niet veranderen, was 'een slachtoffer van clickbait-rapportage'

De afgelopen maanden werd Blonde geplaagd door verschillende geruchten, variërend van de naam van De Armas tot Netflix die de film wilde veranderen omdat deze gewoon te grafisch was voor de streamer. En wat dat laatste betreft, meent Dominik te weten hoe de geruchten zijn begonnen. "Dit is een slachtoffer van clickbait-rapportage waarbij ik iets genuanceerd heb uitgelegd en iemand het op de meest dramatische manier heeft herschreven", zei hij.

Bovendien maakte de Australische regisseur ook duidelijk dat Netflix hem veel creatieve vrijheid gaf tijdens het maken van de film. "Netflix is, waar het telt, echt ondersteunend geweest", merkte Dominik op. "Ze laten me de film uitbrengen die ik wil, en het heeft de classificatie NC-17, wat zeker niet is wat ze wilden, maar uiteindelijk besloten ze achter mijn film te staan."

Dat gezegd hebbende, erkende Dominik ook dat Netflix iemand heeft gebracht om te proberen wijzigingen aan te brengen in de filmopname. "Ze huurden iemand in om te komen kijken of ze een minder uitdagende film konden maken uit de film die ik ze presenteerde", onthulde hij. "Nu was die persoon daar niet in geïnteresseerd, maar ze verbeterden wel de eerste drie rollen."

Uiteindelijk realiseerde Dominik zich dat het inbrengen van iemand anders resulteerde in een verlaging van de aankomende film. "Het was iets waar ik geluk had, het was niet iets dat ik wilde gebeuren, maar iemand kwam binnen en liet me zien hoe ik de eerste drie rollen strakker kon maken," zei hij.“Ineens voelde de film een stuk beter aan.”

En hoewel Blonde misschien een donkere periode in het leven van Baker probeert te laten zien, was Dominik nog steeds nogal verrast om een NC-17-rating te krijgen. "Ik dacht dat we binnen de lijntjes hadden gekleurd", legde hij uit. "Maar ik denk dat als je een stel mannen en vrouwen in een bestuurskamer hebt die over seksueel gedrag praten, de mannen zich misschien zorgen gaan maken over wat de vrouwen denken. Het is gewoon een rare tijd.”

Dat gezegd hebbende, Dominik is trots op de film waarmee hij naar buiten komt en zegt dat deze een stuk dichter bij de waarheid komt. "Ik denk dat als ik de keuze krijg, ik liever naar de NC-17-versie van het Marilyn Monroe-verhaal ga kijken", zei hij. “Omdat we weten dat haar leven op het randje was, duidelijk, vanaf de manier waarop het eindigde. Wil je de wratten-en-alles-versie zien of wil je die gezuiverde versie zien?”

Netflix's Blonde gaat in première op 23 september en hoe iemand ook denkt over de donkere toon rond deze film, Dominik is er zeker van dat De Armas iedereen gebiologeerd zal achterlaten."Je hebt geen idee hoe goed Ana is", merkte de regisseur op. "Ze is zo goed als James Gandolfini."

Aanbevolen: