De Disney-klassieker met een 100% beoordeling op Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

De Disney-klassieker met een 100% beoordeling op Rotten Tomatoes
De Disney-klassieker met een 100% beoordeling op Rotten Tomatoes
Anonim

Als een krachtige studio in Hollywood heeft Disney het allemaal gezien en gedaan tijdens zijn tijd in de industrie. Het heeft een aantal verschillende tijdperken ondergaan, die allemaal films bevatten die het verhaal van de studio helpen vertellen. Ze zwaaien soms en missen aan de kassa, en ze hebben zelfs enorme eigendommen gemist, maar Disney's plaats in de entertainmentindustrie v alt niet te ontkennen.

Tegenwoordig kijken fans naar Rotten Tomatoes om een film te beoordelen vanuit een kritische lens, en Disney is hierop geen uitzondering. Als je door de lijst met Disney-animatiefilms van de site bladert, is er een echte klassieker die bovenaan staat met een perfecte beoordeling van 100%.

Laten we eens kijken welke klassieker oppermachtig is.

Disney is een krachtpatser van animatie

In 1937 veranderde Disney, die al animatieprojecten maakte, de filmwereld voor altijd met de eerste lange animatiefilm, Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De film was een monumentale prestatie en ging de geschiedenis in als een klassieker die het medium opnieuw definieerde. Vanaf dat moment zou Disney de wereld van animatiefilms blijven domineren.

De studio heeft een aantal misstappen gehad en zelfs enkele van hun meest geliefde projecten hebben de studio een financiële last bezorgd. Desalniettemin is Disney erin geslaagd om voortdurend de lat voor hun concurrentie te verhogen en tegelijkertijd de wereld films te geven die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan.

Het ongelooflijke aan de animatiefilms van de studio is dat er voor elk wat wils is, en naarmate ze zich blijven concentreren op diversiteit en representatie, zullen meer kinderen opgroeien met het zien van mensen die op hen lijken op het grote scherm. Er is nog een lange weg te gaan, zeker, maar de voortgang van de studio met films als Moana, The Princess and the Frog en het aanstaande Encanto zijn een teken des tijds.

Disney heeft op zichzelf geweldig werk verricht, maar de zaken bereikten echt een nieuw niveau toen ze in de jaren '90 vertakken en samenwerkten met Pixar.

Hun werk met Pixar heeft het spel veranderd

In het midden van de Disney Renaissance, een periode vol met de ene klassieker na de andere, werkte Disney voor de allereerste keer samen met Pixar om de wereld Toy Story te brengen, wat een nieuwe game-changer was voor de studio. Toy Story markeerde die allereerste volledige computeranimatiefilm, en net als Sneeuwwitje, herdefinieerde het het medium en luidde het een nieuw tijdperk in.

Disney's werkrelatie met Pixar heeft ongelooflijke resultaten opgeleverd, en je zou kunnen stellen dat het werk van de studio met Pixar fans de beste films heeft opgeleverd die dateren uit de jaren 2000. Films zoals Finding Nemo, WALL-E, Inside Out, Up en meer maken op dit moment allemaal deel uit van de Pixar-familie.

De afgelopen jaren hebben zowel Disney als Pixar het goed gedaan, en fans zijn getrakteerd op een verscheidenheid aan ongelooflijke geanimeerde projecten die buitengewoon veel lovende kritieken hebben gekregen. Deze films hebben hun plaats ingenomen naast klassieke films uit het verleden en hopen net zo fris en relevant te blijven als de andere.

Als je door het totale oeuvre van Disney kijkt, zijn er tal van klassiekers waar critici dol op waren. Het toeval wil dat er momenteel een 100% op Rotten Tomatoes zit.

‘Pinocchio’ heeft een 100% rating

Pinocchio, uitgebracht in 1940, is ongetwijfeld een van de beroemdste animatiefilms aller tijden, en Disney heeft fenomenaal werk geleverd door het originele verhaal aan te passen zodat het reguliere publiek ervan kan genieten. Dit was Disney's eerste film na de release van Sneeuwwitje, en de studio hoopte dat het ook grote zaken zou gaan doen.

Aanvankelijk was de film een kaskraker die het studiogeld verloor, maar het bleef altijd een kritische lieveling. Na verloop van tijd genereerde de film echter een aanzienlijk bedrag door middel van heruitgaven en videoverhuur. Dit hielp de film een klassieker te blijven en het hielp een aantal van zijn personages iconisch te worden.

Ongelooflijk, dit is niet eens de enige 100% beoordeelde film van Disney op de site. The Many Adventures of Winnie the Pooh uit 1977 staat ook hoog met een perfecte beoordeling. Als we Disney's werk met Pixar opnemen, kunnen we ook zowel Toy Story als Toy Story 2 toevoegen. Er zijn andere films die dicht bij de 100% kwamen, maar slechts een handvol kon ongeschonden uit Rotten Tomatoes komen.

Het feit dat Pinokkio een blunder was bij zijn vrijlating, weerhield zijn lovende kritieken en zijn blijvende erfenis in Hollywood niet. Al die jaren later, en volgens Rotten Tomatoes wordt het nog steeds als perfect beschouwd.

Aanbevolen: