Dit is wat Gina Torres heeft gedaan sinds 'Suits

Inhoudsopgave:

Dit is wat Gina Torres heeft gedaan sinds 'Suits
Dit is wat Gina Torres heeft gedaan sinds 'Suits
Anonim

Als een ervaren actrice wiens carrière helemaal teruggaat tot het begin van de jaren '90, is Gina Torres altijd een kracht geweest om rekening mee te houden. Dit werd al snel duidelijk op Suits toen de New Yorker de strenge Jessica Pearson speelde die meer dan in staat is om partner Harvey Spectre (Gabriel Macht) op zijn plaats te zetten. Bovendien was haar optreden zo meeslepend dat het zelfs een spin-off inspireerde (hoewel de Torres-leadserie Pearson maar één seizoen liep).

Nu heeft ze misschien al haar tijd in het Suits-universum ingepakt en heeft ze misschien niet zoveel verdiend als Meghan Markle van de show, maar Torres vertraagt niet snel. Sterker nog, sinds haar vertrek is ze druk bezig geweest om rollen op zich te nemen in zowel televisie als film. Om nog maar te zwijgen, ze bleef ook voice-acting nastreven. Het is duidelijk dat dit een actrice is die nog niet klaar is met haar stempel te drukken.

Na haar 'Suits exits' vervolgde Gina Torres meer stemwerk

Torres is geen onbekende als stemacteur. In feite, in de vroege jaren 2000, stemde de actrice voor de DC Comics-serie Justice League Unlimited, waar ze Vixen / Mari McCabe uitte. Slechts een paar jaar later uitte Torres Superwoman in de animatiefilm Justice League: Crisis on Two Earths.

Het bleek dat dit het perfecte optreden was voor de actrice, aangezien ze dol is op superhelden, vooral vrouwelijke superhelden. "Wat ik zo leuk vind aan superhelden, en Superwoman in het bijzonder, is dat ze in die stripwereld allemaal gewelfd zijn", zei Torres in een verklaring.

“Ze zijn sterk. En het is belangrijk om sterke beelden van vrouwen te hebben, vrouwen die niet bang zijn om zichzelf te uiten, vrouwen die niet bang zijn om risico's te nemen, vrouwen die niet bang zijn voor hun eigen kracht.”

De actrice ging later de rol van Superwoman opnieuw inspreken in de Lego DC Super-Villains-videogame. Torres werd later getikt om stemacteren te doen voor shows zoals Elena of Avalor en Tangled: The Series.

Gina Torres werkte aan een paar films

Gedurende haar hele carrière is het bekend dat Torres zich af en toe in films waagt. Ze voegde zich bijvoorbeeld bij Keanu Reeves en Carrie-Moss in The Matrix-franchise en speelde weduwe Cas in The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

Afgezien hiervan speelde Torres in films als Five Fingers, Jam, I Think I Love My Wife, South of Pico en Don't Let Me Drown. Kort na Suits verscheen Torres in de Amazon Original-film Selah and the Spades en het drama Troubled Waters.

Gina Torres vervolgde meer tv-rollen na 'Suits'

Als fans het moeten weten, Torres was een behoorlijke tv-ster lang voordat ze zelfs maar bij Suits kwam. Een van haar eerste rollen was zelfs in de ABC-soap One Life to Live, waarin ze Magdalena en later Nell speelde.

Enkele jaren later voegde Torres zich bij de cast van verschillende hitshows. Deze omvatten Angel, 24 en Alias. Om nog maar te zwijgen, ze verscheen in series als Bones, The Unit, Criminal Minds, Drop Dead Diva, Gossip Girl, The Vampire Diaries, Revenge en Hannibal.

Ondertussen verscheen Torres na Suits in Westworld en Riverdale. Kort daarna voegde ze zich bij de cast van Fox's 9-1-1: Lone Star als paramedicus-kapitein Tommy Vega. Voor de actrice heeft het project een speciaal plekje in haar hart omdat het haar herenigt met showrunner Tim Minear met wie ze eerder werkte in Joss Whedon's sci-fi-serie Firefly.

De beslissing om op zoek te gaan naar een nieuw castlid kwam nadat de oorspronkelijke vrouwelijke hoofdrol, Liv Tyler, besloot na het eerste seizoen te stoppen. En voor Minear was er echt geen andere actrice die in de rol van paramedicus kon stappen die gedwongen werd om weer aan het werk te gaan na jaren niet in het veld te zijn geweest.

“Dat was gewoon een goed idee”, vertelde Minear aan The Wrap."Ik heb iemand nodig die warm, grappig, krachtig, commandant, een badass, een geweldige moeder, een sexy vrouw is: Gina Torres." Voor Torres had de rol niet op een perfecter moment kunnen komen, omdat het voelde alsof "alles stilstond" vanwege de COVID-19-pandemie.

"Ik kwam terug van het fotograferen van een piloot die nooit het daglicht zal zien, en ik ging naar die plek die we allemaal deden. ‘Zal ik ooit nog werken? Hoe gaat dat eruit zien?'", legde de actrice uit tijdens een interview met Us Weekly. "Toen kreeg ik een telefoontje dat Tim wilde praten - en het was het beste telefoontje van het jaar."

Fans kunnen uitkijken naar meer van Torres tijdens het derde seizoen van 9-1-1: Lone Star. Bovendien is er sprake van een cross-over met de oudershow 9-1-1 en Tommy van Torres kan misschien worden getikt om deel te nemen aan de speciale aflevering. Wie weet deelt Torres misschien zelfs wat schermtijd met 9-1-1's eigen hoofdrolspeelster Angela Bassett.

Naast de serie zal de actrice de hoofdrol spelen in de komende Netflix-film The Perfect Find met Gabrielle Union. De cast bevat naar verluidt 9-1-1 ster, Aisha Hinds.

Aanbevolen: