‘The Crown’: een prequel zou in de maak kunnen zijn

Inhoudsopgave:

‘The Crown’: een prequel zou in de maak kunnen zijn
‘The Crown’: een prequel zou in de maak kunnen zijn
Anonim

Het lijkt erop dat er een vervolg komt op het door Netflix bekroonde en geprezen historische drama, The Crown.

Er is gemeld dat er plannen zijn voor een reeks prequels van £ 500 miljoen op de streamingdienst.

Peter Morgan werkt aan historische spin-offserie

The Crown-schrijver Peter Morgan werkt naar verluidt momenteel aan maximaal vijf historische spin-offseries.

De nieuwe serie' begint met de dood van Victoria in 1901 en behandelt de abdicatiecrisis nadat Edward VIII verliefd werd op Wallis Simpson, en de opkomst van socialisme en fascisme in Europa. Het zal ook betrekking hebben op de Spaanse griep, de Suffragette-beweging en het leven van politici Gladstone en Churchill.

The Crown is de meest bekroonde Britse show in de televisiegeschiedenis en sleepte 21 Emmy Awards in de wacht, terwijl er nog 2 seizoenen worden uitgezonden over de huidige regerende Elizabeth II.

Het drama is ook een van de duurste shows ooit gemaakt voor televisie. Elk tiendelige seizoen kostte £ 100 miljoen, wat betekent dat de prequels £ 500 miljoen kunnen kosten.

Prequel vindt plaats vóór het bewind van Elizabeth II

Een bron vertelde de Daily Mail: Dit is een beetje zoals Star Wars, waar de mogelijkheid is om de franchise uit te breiden door in de geschiedenis te duiken. Het begint met de dood van koningin Victoria en loopt op tot ongeveer over waar The Crown begon, namelijk met het huwelijk van de koningin in 1947.

Netflix willen graag meer van The Crown maken en Peter Morgan is enthousiast over de mogelijkheden van het tijdperk."

Er wordt aangenomen dat Morgan, die is genomineerd voor een Oscar voor het schrijven van The Queen and Frost/Nixon, contouren heeft en momenteel nieuwe series plant voor het streamingplatform. Volgens Variety zijn deze rapporten speculatief en zijn er weinig details over het project.

Er wordt gedacht dat de prequels tussen de drie of vijf seizoenen duren, aangezien elk seizoen van The Crown tien jaar beslaat. De periode zal naar verwachting vier koningen beslaan in de 50 jaar na de dood van koningin Victoria, inclusief de ontvoering.

Seizoen 5 van The Crown wordt in november gestreamd, met een nieuwe cast die het koningshuis tot in de jaren negentig overneemt. Imelda Staunton vervangt Olivia Colman als koningin Elizabeth, Jonathan Pryce, prins Philip en Lesley Manville, prinses Margaret. Dominic West speelt prins Charles, Elizabeth Debicki, wijlen prinses Diana, en Olivia Williams als Camilla Parker Bowles. De cast zal naar verwachting in augustus beginnen met het filmen van seizoen 6.

Aanbevolen: