Is de nettowaarde van David Dobrik weer aan het stijgen?

Inhoudsopgave:

Is de nettowaarde van David Dobrik weer aan het stijgen?
Is de nettowaarde van David Dobrik weer aan het stijgen?
Anonim

Voordat hij begin 2021 in een reeks van zeer ernstige beschuldigingen terechtkwam, stond David Dobrik bekend als de 'koning van YouTube', met bijna 20 miljoen abonnees en meer dan acht miljoen views per video.

Maar in maart 2021 kwam Dobrik, die ongetwijfeld een van de meest populaire sterren op YouTube is - met een geschat vermogen van $ 25 miljoen - in de problemen nadat zijn Vlogploeg werd beschuldigd van meerdere aanrandingsclaims.

Hoewel Dobrik sindsdien zijn excuses heeft aangeboden voor slecht gedrag, beschouwden velen zijn verontschuldiging als allesbehalve oprecht, en sommigen zeiden zelfs dat de enige reden dat hij spijt had van zijn acties in het verleden was om zijn gezicht te behoeden voor het verliezen van verdere goedkeuring aanbiedingen.

Gelukkig lijkt het alsof het publiek de internetpersoonlijkheid, wiens YouTube-kanaal sinds zijn terugkeer in juni vorig jaar een enorme vlucht heeft genomen, heeft vergeven. Maar hoeveel is het vermogen van Dobrik precies gestegen en hoeveel verdient hij momenteel aan zijn goedkeuringsdeals en YouTube-inkomsten?

David Dobrik's huidige netto waarde

David Dobrik is naar verluidt maar liefst $25 miljoen waard.

De in Slowakije geboren is een van de grootste YouTubers, met meer dan 18 miljoen abonnees. Zijn vlog-kanaal alleen al heeft maar liefst zeven miljard views verzameld en werd in 2019 uitgeroepen tot het meest bekeken videomakerskanaal op YouTube.

Dat jaar trok het vlog-kanaal meer dan 2,4 miljard views - dus het is logisch waarom zoveel bedrijven massaal naar Dobrik kwamen werken, gezien zijn enorme fanbase en enorme populariteit. Volgens Celebrity Net Worth verdiende Dobrik alleen al aan zijn YouTube-inkomsten ongeveer $ 300.000 per maand.

Het geschatte cijfer kan natuurlijk veel hoger zijn, afhankelijk van het aantal klikken dat Dobrik op zijn advertenties trekt, maar met meer dan zeven miljoen views per video en in totaal vier tot vijf video's per maand, maakte hij zeker een grote som op YouTube.

David Dobrik's goedkeuringsdeals verhoogden zijn nettowaarde

Zoals fans weten, vermeldt David vaak zijn sponsors in zijn video's, waarin hij samenwerkte met iedereen, van SeatGeek tot Bumble en EA.

Er wordt aangenomen dat een sponsorovereenkomst een bedrijf tot $ 75.000 kan kosten, afhankelijk van de gespecificeerde vereisten.

Na vorig jaar in verband te zijn gebracht met de aantijgingen van geweld, waren bedrijven als DoorDash, Hello Fresh, Dollar Shave Club en EA slechts enkele van de bedrijven die stopten met werken met de YouTube-ster.

SeatGeek zei ten tijde van de controverse dat ze "hun relatie aan het herzien waren" met Dobrik. Sindsdien hebben ze ervoor gekozen om hun samenwerking met hem voort te zetten. Dobrik runt ook zijn eigen kledingbedrijf genaamd Clickbait, waar hij alles verkoopt, van hoodies tot shirts, shorts en accessoires.

Hoe verdient David anders zijn geld?

Hoewel de start van 2021 voor Dobrik behoorlijk ruw was, leek het in september 2021 alsof zijn carrière weer op de rails lag. Eerder dit jaar had hij zijn excuses aangeboden voor zijn wandaden voordat hij een pauze nam van YouTube om aan zichzelf te werken.

Discovery+ kondigde vervolgens aan dat ze Dobrik zijn eigen reisserie van 10 afleveringen hadden gegeven met de titel Discovering David Dobrik. De stap om Dobrik zijn eigen show te geven was enigszins riskant, gezien de negatieve publiciteit die de internetster eerder in het jaar had omringd.

Maar blijkbaar niet voor Discovery+. In een verklaring onthulde Dobrik: "Het is ieders droom om met vrienden de wereld rond te kunnen reizen en nu kan ik dat doen met Discovery. "Ik voel me zo gelukkig en dankbaar en ik kan niet wachten om dit avontuur aan te gaan, elkaar te ontmoeten nieuwe mensen, probeer nieuw voedsel, leer nieuwe culturen en blijf een positieve stem voor de DACA-gemeenschap,”

In de serie reist David de wereld rond met zijn beste vrienden van de Vlog Squad terwijl ze verschillende activiteiten en avonturen over de hele wereld ondernemen, waaronder Slowakije, zijn land van herkomst, dat hij niet meer had bezocht sinds hij vertrok als een kind.

Wanneer verontschuldigde David zich bij zijn fans?

Dobrik plaatste een verontschuldigingsvideo op zijn YouTube-pagina, slechts enkele weken nadat verschillende leden van zijn Vlog Squad werden beschuldigd van seksuele mishandeling.

In reactie op de beweringen, waaronder vermeend slecht gedrag van zijn kant, zei hij: Ik heb mezelf in veel situaties gebracht waarin ik me moest verontschuldigen voor mijn acties in het verleden en ik heb nooit dit correct gedaan.

“Ik heb dit nog nooit met respect gedaan, en mijn laatste video was daar een bewijs van – ik wil die video niet verdedigen.

"Ik wil deze video beginnen door te zeggen dat ik de vrouw volledig geloof die tegen Dom uitkwam en zei dat ze door hem [gecensureerd] was."

Aanbevolen: