De echte reden waarom Beyoncé geobsedeerd is door het nummer 4

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Beyoncé geobsedeerd is door het nummer 4
De echte reden waarom Beyoncé geobsedeerd is door het nummer 4
Anonim

Beyoncé fans hebben gemerkt dat het nummer 4 vaak voorkomt in het leven en werk van de in Houston geboren zanger. Haar vierde album heette 4, en de middelste naam van haar dochter Blue is Ivy, wat veel lijkt op het Romeinse cijfer voor vier, IV.

Beyoncé, die net zo beroemd is om haar waanzinnige werkethiek als om haar hits, was op 4 april 2008 getrouwd met Jay-Z, wat haar affiniteit met het nummer nog eens benadrukt. Het is niet alleen de dag en de maand die Beyoncé specifiek heeft gekozen, maar ook het jaar 2008: 8 gedeeld door 2 is 4.

Tijdens haar optreden in haar Live at Roseland: Elements of 4 concertserie in 2011, legde Beyoncé het publiek de betekenis van haar trouwdatum uit, waardoor ook zij en Jay-Z bijpassende tatoeages met Romeinse cijfers IV kregen. Er waren ook vier concerten in de concertreeks.

Dus waar komt deze obsessie met het getal 4 vandaan? Blijf lezen om erachter te komen!

Wat is de connectie van Beyoncé met nummer 4?

Het nummer 4 is duidelijk belangrijk voor Beyoncé, waardoor ze veel van haar werk eromheen draait. Maar het nummer verscheen in haar leven lang voordat ze er een album naar vernoemde.

Volgens Nicki Swift zit de numerologie achter Queen Bey's gehechtheid aan het nummer, aangezien veel van haar levensgebeurtenissen hebben plaatsgevonden op de vierde.

Beyoncé werd geboren op 4 september 1981. Haar moeder Tina Knowles-Lawson werd geboren op 4 januari 1954 en haar man Jay-Z werd geboren op 4 december 1969.

Deze drie dates hebben Beyoncé naar verluidt doen geloven dat het nummer een ongelooflijke betekenis heeft voor haar en haar familie.

Het lijkt erop dat Jay-Z ook in numerologie gelooft sinds zijn 13e album getiteld 4:44 was. Toen hij tijdens een interview in 2017 de betekenis van de plaat uitlegde, onthulde hij het belang van het nummer in zijn leven.

“4:44 is een nummer dat ik heb geschreven, en het is de crux van het album, precies in het midden van het album”, zei hij (via Nicki Swift). “En ik werd wakker, letterlijk, om 4:44 in de ochtend, 4:44 AM, om dit nummer te schrijven. Dus het werd de titel van het album en alles. Het is het titelnummer omdat het zo'n krachtig nummer is, en ik geloof gewoon dat het een van de beste nummers is die ik ooit heb geschreven."

Hoe koos Beyoncé de namen van haar andere kinderen?

Is de numerologie de inspiratie geweest voor alle kindernamen van Beyoncé?

Blue's middelste naam Ivy is naar verluidt geïnspireerd op het Romeinse cijfer IV, terwijl haar voornaam naar verluidt een ode is aan Beyoncé's favoriete kleur, blauw.

Niet lang na de geboorte van Blue in januari 2012, plaatste Beyoncé een fragment uit A Field Guide to Getting Lost van Rebecca Solnit, waarin ze de betekenis van de kleur blauw uitlegde.

"De wereld is blauw aan zijn randen en in zijn diepten", luidde het fragment (via Cheat Sheet).“Dit blauw is het licht dat verloren is gegaan. Water is kleurloos, ondiep water lijkt de kleur te hebben van alles wat eronder ligt, maar diep water zit vol met dit verstrooide licht, hoe zuiverder het water, hoe dieper het blauw.”

Op 13 juni (1+3=4) 2017 werden Beyoncé's tweeling Rumi en Sir Carter geboren. Volgens Cheat Sheet legde Jay-Z uit dat Rumi's naam werd geïnspireerd door de 13e-eeuwse Perzische dichter en tekstschrijver die ook een mysticus en islamitische geleerde was.

In hetzelfde interview legde Jay-Z de inspiratie achter de naam van mijnheer uit en onthulde dat het vooral te maken had met de branie van de baby:

“Meneer had zoiets van, man, kom uit de poort. Hij draagt zichzelf zo. Hij kwam net naar buiten, zoals, meneer.”

Beyoncé heeft een beperkt aantal interviews gegeven sinds de tweeling werd geboren in 2017. Maar ze heeft haar liefde voor hen publiekelijk bekend gemaakt door middel van haar muziek, door verschillende van haar liedjes voor hen te schrijven en verschillende projecten aan hen op te dragen.

Wat is het favoriete nummer van Beyoncé uit haar repertoire?

Beyoncé deelt niet vaak de motivaties achter haar beslissingen, of haar diepste gevoelens, dus inzichten in haar liefde voor nummer 4 en de inspiratie achter de namen van haar kinderen worden altijd verwelkomd door fans.

Bustle meldt dat de superster ook nog een ander belangrijk stuk informatie heeft onthuld: haar favoriete nummer uit haar repertoire (van het Lemonade-album van 2016).

Volgens een fan die in april 2016 de Formation World Tour van Beyoncé in Miami bijwoonde, bevestigde Beyoncé zelf op het podium dat haar favoriete nummer van Lemonade All Night is. Videobeelden op YouTube bevestigen ook dat Beyoncé het publiek heeft verteld dat All Night haar favoriet was net voordat ze de hit optrad.

Opmerkelijk genoeg kwam het optreden slechts enkele dagen nadat Beyoncé het Lemonade-album had uitgebracht. Fans zongen al mee met de nummers die binnenkort bovenaan de hitlijsten zouden komen in de traditie van de vele andere nummers van Beyoncé.

Aanbevolen: