Waarom internet geobsedeerd is door de keuken van Dakota Johnson

Inhoudsopgave:

Waarom internet geobsedeerd is door de keuken van Dakota Johnson
Waarom internet geobsedeerd is door de keuken van Dakota Johnson
Anonim

Dakota Johnson werd beroemd als Anastasia Steele in de alom bespotte Fifty Shades of Grey-trilogie en is sindsdien niet meer in een blockbuster met grote releases verschenen. Ze bleef bij onafhankelijke films en transformeerde haar acteerster in die van een kritische lieveling. Ondanks haar acteerdynastiefamilie en wereldwijde faam, schreeuwt haar carrière meer werkende actrice dan de universeel geliefde Hollywood-ster. Maar dat is wat ze is, en hoewel ze ongetwijfeld getalenteerd acteert op het scherm, is het haar publieke persona, benadrukt in haar vele iconische televisie-interviews die Dakota Johnson zo geliefd hebben gemaakt bij het publiek, en ertoe leidde dat haar groene keuken het object werd van obsessie door het internet in het algemeen.

Dakota Johnson, de dochter van Hollywood-legendes Melanie Griffith en Don Johnson (en stiefdochter van Antonio Banderas), groeide op op filmsets en wendde zich uiteindelijk tot het acteren van haar eerste rol als one-night-stand voor Justin Timberlake's personage in The Social Network (2010).2015 veranderde Johnson in een begrip met de release van de eerste Fifty Shades-film, en datzelfde jaar kocht ze haar eerste huis, een rustig, weelderig en privé Hollywood-huis ter waarde van $ 3,55 miljoen waar ooit Ryan Murphy, de maker van American Horror Story, was gehuisvest. Maar in 2020 verloor haar huis zijn privacyfactor nadat haar keuken viraal ging, onmiddellijk herkenbaar werd voor de diep online en talloze memes en imitaties voortbracht. En het begon allemaal toen ze haar deuren opende om Architectural Digest een rondleiding te geven door haar huis in Hollywood.

7 'Hallo AD, ik ben Dakota. Welkom in mijn huis'

De wereld begon net de eerste stadia van shutdowns en lockdowns in maart 2020 in te gaan toen Architectural Digest hun tien minuten durende wandeling door het serene Hollywood-huis van Dakota Johnson vrijgaf. Tijdens de onzekerheid waarmee de wereld werd geconfronteerd, werd de video omarmd door het internet, met Johnson's ongemakkelijke gepieker over haar bezittingen, gelach om te wijzen waar haar dode kat begraven ligt, en aanhoudende bamboe-oorlog met de buren die talloze memes op Twitter veroorzaakte.

De video, die sindsdien 21 miljoen keer is bekeken, opende Johnson's zelfspot-buurmeisje-vibe voor de massa, waardoor de voorheen onwetende zich kon aansluiten bij de Johnson-fandom. Maar het hoogtepunt van de video was verreweg haar groene keuken, die een direct herkenbare locatie is geworden in de heilige zalen van de internetcultuur. Een groene keuken, de thuisbasis van een bepaalde schaal met groen fruit.

6 Dakota Johnson: 'Ik hou van limoenen. Ik hou van ze. Ze zijn geweldig.'

"Ik hou van limoenen. Ik hou van ze. Ze zijn geweldig. Ik hou zo veel van ze, en ik vind het leuk om ze zo in mijn huis te presenteren." Deze beroemde woorden, uitgesproken door de actrice terwijl ze voor niet één, maar twee kommen staat die overlopen van de citrusvruchten. Ze gaf geen reden om van de limoenen te houden, zei niet dat ze ingrediënten waren voor het bakken dat ze graag deed, of het koken dat ze graag deed, noch dook ze in de "psychologie" van limoenen zoals ze deed over haar vele porselein. borden.

De limoenen leken puur te bestaan, samen met de stervende plant naast de gootsteen en de bamboe die door het raam naar de tuin te zien was, als aanvulling op de groene keuken. De tweede keuken die Johnson zelf in die kleur had geschilderd. "Ik hou van groen", zegt ze tegen de camera, terwijl ze het publiek moeiteloos overtuigt dat een keuken in een andere kleur niet eens de moeite waard is om binnen te komen.

5 Dakota Johnson op 'The Tonight Show': 'Ik ben eigenlijk - ik ben allergisch voor limoenen'

Johnson houdt misschien van de kleur van haar keuken, maar haar smaak in groen strekt zich niet uit tot fruit. Ja, de charmant chaotische liefdesverklaring voor limoenen was in feite een leugen - ze houdt niet van limoenen en vindt ze ook niet geweldig. Ze is allergisch voor hen. In een virtuele verschijning op The Tonight Show met Jimmy Fallon, vertelde Johnson de gastheer, nadat hij haar had gevraagd wat ze met al die limoenen doet, dat ze "eigenlijk niet eens wist dat ze erin zaten". De limoenen blijken te zijn aangekleed door Architectural Digest, die het brein lijkt te zijn achter de kleurafstemming van het fruit en de keuken, en Johnson vond de overweldigende aanwezigheid van de limoenen te opvallend om niet te vermelden."Het was moeilijk om ze gewoon te negeren."

4 Dakota Johnson 'heeft gewoon een speciale plek in het hart van een queer person'

De chaos rond Dakota Johnson's openhartige en oprechte (zij het ronduit onwaar) levering van haar keuken heeft geleid tot toewijding van de ster uit de homogemeenschap, en ondanks dat Johnson een millennial is, een zekere kameraadschap met de jeugd van Gen Z. En het is geen aanbidding van haar uitvoeringen, maar haar persoonlijkheid, gedragen door, zoals Mel Magazine het zegt, "haar uitgestreken levering en vermogen om te gedijen in lastige situaties."

Voor de zeer online leden van Gen Z is haar huis alleen herkenbaar aan afbeeldingen van de architectuur, zonder de ster te noemen. Op TikTok luisteren fans naar haar AD Open House en versieren ze hun eigen huis als eerbetoon aan de acteur. Een fan beweerde de video minstens één keer per maand te hebben bekeken en beschreef haar kenmerkende koddige als 'onbedoelde ASMR'. "Ze heeft gewoon een speciaal plekje in het hart van de queer", vertelde hij aan Mel Magazine.

3 'Eigenlijk, nee, dat is niet de waarheid, Ellen'

Iedereen die de afgelopen twee jaar internet heeft gebruikt als een middel om te ontsnappen en te entertainen, zal zich herinneren dat de iconische AD-video van Johnson de acteur heeft geholpen als iemand met wie we allemaal vrienden willen zijn, aangezien deze slechts enkele maanden nadat ze arriveerde uitgewist onlangs onthulde pestkop Ellen Degeneres live op lucht. Tijdens een interview vroeg de presentator van de talkshow Johnson waarom ze haar niet had uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje.

Zonder een beat te missen, antwoordde de acteur met de memeabele strijdkreet (werd draagbare kunst) "Eigenlijk, nee, dat is niet de waarheid, Ellen, je bent uitgenodigd … vraag het aan iedereen, vraag het aan Jonathan, je producer." Het moment kreeg nog meer cultureel gewicht toen werd ontdekt dat DeGeneres niet aanwezig was omdat ze met George W. Bush bij een voetbalwedstrijd was.

2 Dakota Johnson tegen Jimmy Fallon: 'Moet je niet mensen laten praten over deze show?'

Een groot deel van Dakota Johnson's persoonlijke aantrekkingskracht is de openhartigheid waarmee ze bijna elke interactie aanspreekt die ze heeft, wat van pas komt als ze de behoefte voelt om mensen te bellen. Tijdens een persoonlijk optreden op The Tonight Show met Jimmy Fallon, na herhaaldelijk onderbroken te zijn door de gastheer, onderbrak Johnson hem meteen terug. 'Moet je mensen niet laten praten in deze show?' vroeg ze zich af. Het is dezelfde openhartigheid die ze tentoonspreidde toen ze haar keuken liet zien aan Architectural Digest die ervoor zorgde dat internet verliefd op haar werd, waardoor de wereld geobsedeerd raakte door haar keukenkasten.

1 'Dit is mijn kleine keuken, we hebben hem in deze groene kleur geverfd'

Niets duurt eeuwig, zelfs Johnson's met limoengroene, groen getinte kleine Hollywood-keuken niet. Ja, terwijl de rest van de wereld googelde hoe ze hun woonruimtes moesten renoveren om moderne ontwerpen uit het midden van de eeuw te integreren en hun ruimtes te vullen met kleur zoals de ster, ging Johnson verder en ging weg. Buiten het huis lag ze zo beroemd in en in een Malibu-landhuis met haar partner van vier jaar, Coldplay-frontman Chris Martin.

Johnson schokte fans door haar felbegeerde huis in februari 2021 te verlaten, minder dan een jaar nadat ze haar deuren had geopend voor Architectural Digest. En het publiek kokhalst voor een glimp van het nieuwe huis en overspoelt het Twitter-account van publicaties met verzoeken om een bijgewerkte Open Door met de raadselachtige actrice. Ze willen weten of het groen is geverfd.

Aanbevolen: