Wie was Elizabeth Tulloch voordat ze Lois Lane werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Elizabeth Tulloch voordat ze Lois Lane werd?
Wie was Elizabeth Tulloch voordat ze Lois Lane werd?
Anonim

Elizabeth Tulloch is de nieuwste actrice die de iconische rol van Louis op zich neemt in Superman & Lois, de nieuwste DC Comics-show van The CW. Net als Tyler Hoechlin die Superman speelt in de show, maakte de actrice jaren geleden haar debuut in het DC-universum tijdens een gastoptreden op Supergirl. Sindsdien heeft Tulloch het personage opnieuw opgenomen in verschillende andere tv-shows voordat ze uiteindelijk haar eigen spin-off met Hoechlin landde, waar ze het idee onderzoeken dat Superman en Lois ouders zijn van twee tienerjongens.

Sinds het werken aan hun nieuwe serie, is Tulloch vastbesloten om trouw te blijven aan het bronmateriaal en zelfs zo ver te gaan als het kopiëren van Lois 'modestijl in de strips. Het is duidelijk dat dit soort toewijding aan het werk en aandacht voor detail de actrice hielpen om haar laatste rol te bemachtigen. Het deed ook geen pijn dat Tulloch een van de meest ervaren tv-actrices is. Het is zelfs bekend dat ze veel in zowel sci-fi als fantasie bezig is.

Elizabeth Tulloch worstelde om door te breken op televisie totdat ze 'Grimm' boekte

Tulloch waagde zich voor het eerst met acteren na het voltooien van dubbele majors aan Harvard. Toen ze begon, boekte de actrice echter slechts kleine rollen en het was niet voor een gebrek aan proberen. Zodra ze naar Los Angeles kwam, zette Tulloch zichzelf echt op de kaart.

In feite speelde ze bijna in een HBO-serie genaamd The Washingtonienne die ondanks haar spraakmakende betrokkenheid nooit werd opgepikt. "Dat was een moeilijk telefoontje voor mij om te krijgen", herinnert de actrice zich. "Ik hou van iedereen bij HBO, hield van de andere twee vrouwelijke hoofdrolspelers in de pilot en ik vond het geweldig om met onze producer, Sarah Jessica Parker, te werken."

Uiteindelijk boekte ze de kortstondige serie Quarterlife. Na een paar jaar landde de actrice uiteindelijk de rol van Juliette Silverton in de NBC-serie Grimm. De show vereiste dat Tulloch naar Portland verhuisde, maar ze was er helemaal voor. "Ik vind het echt heel leuk", zei ze over de verhuizing. "Ik hou van LA, en ik hou van dat de meeste van mijn vrienden in LA, maar ik kan goed opschieten met de jongens in de show."

In de loop der jaren heeft Elizabeth Tulloch ook verschillende opmerkelijke filmrollen geboekt

Sinds ze begon met het nastreven van rollen in Hollywood, vond Tulloch verschillende opmerkelijke filmrollen. Zo werd de actrice gecast in de met een Oscar bekroonde stomme film The Artist. Ze besloot om de film uit te proberen, omdat de cast verantwoordelijk was voor het boeken van Tulloch haar eerste film, Lakeview Terrace. Dat gezegd hebbende, haar castingproces voor de film kwam nog steeds met een onverwachte wending.

"Blijkbaar werd ik als te jong beschouwd voor de rol waarvoor ik auditie had gedaan, maar ze wilden met me samenwerken en boden me de rol van Norma aan", herinnert de actrice zich. “Het is een kleine rol in het midden van de film, wanneer Jean Dujardin besluit zijn eigen ‘jungle’-film te schrijven en te regisseren. Ik ben de jonkvrouw in nood die met hem door de jungle trekt.'

Tegelijkertijd werd Tulloch gecast in het mysteriedrama Caroline en Jackie, waar ze voor het eerst Grimm-collega David Giuntoli zou ontmoeten. Het lijkt erop dat het spelen van een stel in de film en later in Grimm ook leidde tot echte romantiek achter de schermen (hoewel ze niet per se een happy end op het scherm kregen).

“Grappig: Bitsie en ik speelden vriend en vriendin in een film voorafgaand aan Grimm. In die film stel ik haar ten huwelijk, en ze zegt nee. legde Giuntoli uit. “Drie jaar later - en een paar relaties later - zitten we samen op Grimm. Ik heb haar ten huwelijk gevraagd op Grimm, en ze zegt weer nee. Dus twee slagen in de fantasiewereld en in het echte leven rocken.”

Giuntoli en Tulloch stapten uiteindelijk in 2017 in het huwelijksbootje, rond dezelfde tijd dat ze de serie aan het afronden waren. En terwijl dit gebeurde, greep ze de kans om ook een op strips gebaseerde rol te spelen.

Zo landde Elizabeth Tulloch de rol van Lois

Tulloch is misschien niet de grootste ster die er is, maar ze wist dat ze iets unieks te bieden had. Het lijkt erop dat dat haar manier van denken was toen ze besloot om auditie te doen voor de rol van Lois te midden van zware concurrentie.

"Ze lazen veel andere actrices die ik herkende," herinnerde Tulloch zich terwijl hij sprak met Den of Geek. "Ik had een beetje het gevoel, nadat ik het een keer had gedaan, dat ik totaal iets anders aan het doen was dan de andere acteurs.

De keuze die ik maakte was gewoon om er plezier mee te hebben. Ik denk dat, op basis van een deel van de feedback die ik in de kamer kreeg, veel vrouwen die scène serieuzer hadden gelezen, omdat de scène op papier als serieus las. Uiteindelijk heeft de gok van Tulloch zijn vruchten afgeworpen. Ze kwam er uiteindelijk ook achter dat haar eigen kijk op Lois de rol voor haar was.

Ondertussen is Superman & Lois al verlengd voor een derde seizoen. Dat betekent dat fans in de nabije toekomst zeker meer van Tulloch als Lois zullen zien.

Aanbevolen: